kokosh
|
Mi smo imeli: - wallaboo sling za prenašanje v položaju lunice na začetku (do 6. mes) - babybjorn comfort carrier kenguruja od 6. mes naprej - sprobali smo boba carrier (pri 15 mes) Moje izkušnje (in mnenje) so sledeče: - kenguru (kateri koli) ni primeren, dokler otrok ne drži glavice samostojno (čeprav na njem piše 0+) - sling se je v prve pol leta odlično obnesel (umirjanje in uspavanje, hitri sprehodi v slabem vremenu, domača opravila z otrokom v naročju) ... - kenguru se nam je tudi dobro obnesel (sploh ta model je precej velik in zelo udoben za nosača), je pa za otroka boljše, če se nosi obrnjen proti staršem. V tem položaju ga je tudi lažje nositi in ne visi pasivno privezan, lažje je, če zaspi. Za pozimi je zoprno, ker notri težko zbašeš bolj oblečenega otroka. - boba - uporabna za starejše dojenčke (6-24 mes), otroka lahko nosiš le obrnjenega k sebi, super pa je, ker starejšega otroka lahko nosiš tudi na hrbtu (to je mene pri kenguruju motilo, nismo se pa odločili za nakup pravega nahrbtnika, npr. deuter kid), je platnena, ni podložena, ampak če otrok notri zaspi, mu je vseeno vroče. Fino je, ker je bolj široka in samo enodelna, zato lahko notri zbašeš bolj oblečenega otroka (npr. pozimi v kombenizonu). Po udobnosti za nosača je primerljiva s comfort carrerjem (oblazinjene široke naramnice, opora v križu). - sodelovanje otroka pri nošenju - če bo navajen tlačenja v nosilko od začetka, mu bo pasalo :) Kasneje se bo verjetno čedalje težje navadil na nošenje ... Če ti na začetku protestira, pa tudi nič hudega. Kmalu spozna, da se je prav fino crkljati in potovati okoli. Sedaj pri letu in pol pa v bistvu še največkrat uporabim sling (otrok sedi na boku), torej je bil v bistvu najbolj uporabna reč (samo mene boli rama, ker se kar čuti obremenitev 12kg samo na eni strani) Skratka - glede na moje izkušnje ti predlagam mehko nosilko (trak, ruta, sling ...) za prve pol leta, kasneje pa bobo (zaradi nošenja spredaj/ zadaj, bolj široka in za težo otroka do 15 kg - za bolj obilne dojenčke oz. do vsaj do 2. rd).
< Sporočilo je popravil kokosh -- 5.8.2013 12:34:25 >
|