Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kdo se odloči za CR,..... 2.3.2010 13:44:39
|
|
|
|
urška
|
mene je moj G poslal v P, ker sem imela premalo plodovne vode v 33. tednu. dete je bilo povrhu vsega še majhno za te tedne in še v medenični vstavi. no šla sem potem v LJ, (najbrž v PDC, ne vem), u glavnem, tam mi je prof. Novakova delala UZ in ko je naredila mi je rekla: gospa vi lahko v 33. tednu rodite in bo otrok popolnoma zdrav in ne bo z njim nič narobe. Zaradi vseh dejavnikov se bo naredil CR in nič skrbet z otrokom bo vse u redu. Hočem povedat, da mi je takrat prvič nekdo sploh omenil CR. No le tega potem niso delali takoj, ampak tri tedne kasneje. Ampak govora da bi poskusili pa naravno pa nikoli ni bilo. Torej, če mene vprašaš je samo ona odločila.
|
|
|
|
RE: kdo se odloči za CR,..... 2.3.2010 14:49:24
|
|
|
|
PC Baby
|
Razen v res skrajnih primerih (trojčki, prečna lega ipd.), vedno najprej poskusijo naravni porod in se potem eventuelno odločijo. Pri tem pa je v Sloveniji normativa, da ti naredijo CR ali če 20 ur po začetku porod ne napreduje dovolj, ali pa če sta ogrožena materino ali otrokovo življenje.
|
|
|
|
RE: kdo se odloči za CR,..... 2.3.2010 15:37:31
|
|
|
|
ljupka
|
Nevem no jaz nosim dvojčka A v medenični vstavi ,B v prečni in mi je v LJ rekla da obvezen CR ni govora naravni!Dokler mi je moja v NM trdila,da lahko probam naravno!
|
|
|
|
RE: kdo se odloči za CR,..... 2.3.2010 16:05:41
|
|
|
|
Splišni
|
Pri meni se je odločila dežurna ginekologinja, ampak to je bilo med proodom. Razlog je bil, da se 3 ure nisme nič več odpirala, ostala sem pri 3 centimetrih. Vem, da je rekla, "počakajmo še pol ure, da bodo 3, ker to pa lahko potem že napišem za razlog in gremo na CR". Čeprav na izvidu od CR pa zdaj piše kot razlog prevelik plod.
< Sporočilo je popravil Splišni -- 2.3.2010 16:06:10 >
|
|
|
|
RE: kdo se odloči za CR,..... 2.3.2010 20:33:38
|
|
|
|
naja78
|
hmm,pomoje ima vsako svojo zgodbo.mislila sem,ali zaseda kaka komisija za elevantni CR??
|
|
|
|
RE: kdo se odloči za CR,..... 2.3.2010 20:45:40
|
|
|
|
principessablu
|
jaz imam dogovorjenega zaradi poškodbe hrbtenice in imam izvid od kirurga in ortopeda,ki oba zahtevata carski rez,v prvo sem ga imela v postojni in preden so mi ga naredili so me prepričevali,če res ne bi naravno,sedaj rodim čez 3 tedne in imam dogovorjeno v lj carski in operavija kile hkrati,pa se je še našel en kreten,ki meni da bi lahko naravno,...mislim eni se res norca delajo...nevem zakaj tok komplicirajo,mislijo da majo vsi veze in da se zmišljujejo,sam da bi mel carski...pol k maš pa resne težave,pa nihče ne verjame....mah...
|
|
|
|
RE: kdo se odloči za CR,..... 2.3.2010 20:48:57
|
|
|
|
@lina
|
No, jaz sem imela prvič CR, ker porod ni napredoval, v drugo sem bila sicer zaradi svojih zdr. težav sprejeta v P en teden pred rokom in so mi ponudili možnost lastne odločitve: glede na 1. CR so mi rekli, da mi poroda ne morejo sprožiti, da se mora sam začet, lahko se pa odločim za CR. Ker sem bila prvič 10 dni čez rok, si v drugo nisem želela (po najslabšem scenariju) biti še 20 dni v porodnišnici, da se porod spontano začne, zato sem se odločila za elektivni CR. Ni pa bilo nobene komisije, to sem povedala sobni zdravnici (prim. B.), da sem se tako odločila, in to je bilo to. Pravzaprav se je potem ona kar na viziti odločila, kdaj bomo to opravili. Gre za P v LJ.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?