|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj začeti kupovati
11.7.2008 8:51:00   
zanositev
Čau bodoče mamice.
Malo gledam po netu vozičke, previjalne,....
Zanima me kdaj boste ali ste pričele kupovati prve zadevide za otročka. Sem v 18. tednu, kupila nisem še niti dudice...popolnoma nič.
Ne bi pa rada vse naenkrat v paniki. Kaj svetujete?
Uživajte.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj začeti kupovati
11.7.2008 9:06:05   
mateyka
vse zadnja 2 meseca (ali po rojstvu) user posted image

(odgovor članu zanositev)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.7.2008 9:08:44   
Udb
Ko imaš denar! Jaz sem začela nekje v 20 tednu - lupinca, voziček, previalna - ne vidim razloga da bi na koncu vse naenkrat.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.7.2008 9:35:48   
ključek
jaz ti tudi predlagam, da nakupuješ sproti................pač vsak mesec nekaj..............ta večje stvari - voziček, posteljica...........bolj na koncu, sploh če nimaš prostora, drugače pa.............jaz vsak mesec kupim nekaj, pa se je sedaj nabralo že toliko tega................user posted image ..................poznam pa tudi primer, ko je user posted image  na začetku (v 3 mesecu se mi zdi, da je bila) nakupila prav vse..............to mi pa ni glih, no..............ne vem, stvar posameznika.............lepo nosečnost ti želim in čim boljše nakupe!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 4
11.7.2008 10:02:24   
Ryssa
Jaz sem počasi začela po dvajsetem tednu in si porazdelila za vsak mesec nekaj. Sem tak tip človeka, da imam rada da so stvari doma in sem potem bolj brez skrbi. Sicer je pa to zelo koristno če nimaš denarja, saj si lepo razporediš stroške vsak mesec nekaj.
Si zdajle sploh ne smem predstavljat da bi mogla zadnji mesec ne vem koliko stvari kupit, že zaradi tega ker se mi ne da hodit po trgovinah, se ful hitro naveličam, medtem ko prej je bilo pa nakupovanje čisti užitek.

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.7.2008 10:06:12   
zanositev
Hvala. Zelo ste prijazne.
Najboljš potem,začeti z bodiji,....samo kako ste vedele katero številko, kar je odvisno kako velik se bo rodil?
Al to kar približno kupujete?

(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.7.2008 10:28:51   
5ra_28
Jaz še tudi nisem nič. Sem dopolnila 19t, pa še bom malce počakala, čeprav priznam da očke pa že kar vržem po vozičkih, previjalnih deskah, mizicah.... No, to sva z mojim dragim že morala mal mere pregledat, ker se še seliva malo po rojstvu (od staršev na svoje) in še hkarti kupujeva opremo za stanovanje. Prav vse. Za dojenčka še sploh nisem upala nič kupiti...prejšnja nosečnost ss, zdajšnja z rjavim izcedkom v 16t in besedami G: potencialni splav. Tako da bi mi bilo še huje, da bi bilo res kaj narobe, doma pa že polno stvari!!!!

Glede oblačil pa takole: baje da tistih najmanjših številk (mislim da je 54 ali 56) sploh naj ne kupuješ, ker jih preraste v 10-14 dneh. Če pa se res rodi majhen, pa ti tvoj dragi lahko gre kupit kakih par stvari. Tako je mi svetovala kolegica - že mamica. Pa pri našem dojenčku v družini je bilo lani tudi tako.

Če ima katera izkušnje z nečaki in podobno, naj prosim napiše.

Končno smo trije:)

Neposredna povezava do sporočila: 7
11.7.2008 10:51:24   
Udb
Jaz sem kupila vse obleke 62. Manjših nisem rabila.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.7.2008 10:59:35   
ključek
Jaz sem kupila vse obleke 62. Manjših nisem rabila.

meni je pa zadnjič v BC rekla, da kakšno stvar pa le naj kupim 56. tako da sem par bodijev, kapce, hlačke...........ostalo pa vse večje..........ker itak prehitro prerastejo te cotke........

< Sporočilo je popravil Me to you -- 11.7.2008 11:00:08 >

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.7.2008 12:15:33   
sazi
Jaz sem kupila vse obleke 62. Manjših nisem rabila

Tak nasvet sem dobila tudi jaz, potem pa rodila pikeca z 48 cm - 62 mi še 3 mesece ni bila prav.
Nekaj osnovnih oblačil moraš vseeno imeti 56, razen, če sta z očetom oba zelo velika.

Večino stvari sem kupila v zadnjih 2 mesecih, razen kar sem kupovala preko oglasov - to sem začela spremljati že nekje v 4. mesecu, ker res pride kdaj kaj ugodnega - isto velja za dnevne akcije na internetni strani baby centra

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.7.2008 12:23:22   
Yasminka
V prvi user posted image sem kupovala sproti - tam od 12 tedna. Potem sem kar naenkrat začela dobivat od prijateljic različno opremo od njihovih otrok (previjalka, posteljica...). Stvari so se mi celo podvojile (npr. dobila sem dva stola...) Tako, da sem res malo kupila.
Zdaj v drugi user posted image sem pa kupila le nekaj malenkosti.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.7.2008 12:41:38   
Leiah
Jaz ti predlagam da sproti kupuj stvari, ker je ta oprema neznansko draga. Ce bi moral vse na koncu kupiti je prevelik strosek, pa v zadnjih mesecih dvomim da se ti bo dalo po trgovinah hoditi.
Jaz sem tudi kupila bodije 56 pa jih se sedaj uporabljam (star je 2 meseca - ob rojstvu pa je imel 50cm). Pa tudi stevilko 50 smo uporabljali cel mesec. Samo se ti splaca kupit od 56 naprej, ce bo otrok seveda manjsi.

Lp

(odgovor članu Yasminka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.7.2008 12:48:32   
sharona
trenutno sem v 24. tednu in konec julija, ko prideva z dopusta, bova začela šopingirat

ne bi rada bla že v 9. mesecu, če me slučajno prehiti ... avgusta in septembra bo ta prav cajt

(odgovor članu Leiah)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.7.2008 12:52:13   
Lana25
Jaz pa sem v 19. tednu kupila Dojenčkov album, drugo pa še nisem nič, sem pa zdaj v 27 tednu. Je pa babi naročla posteljico in sem sprva mislila, da bi še lahko malo počalala, pa se je izkazalo, da jih bodo šele začeli delat, tak da moram itak čakat na njo do konca avgusta. Mislim pa, da bom tam po 31. tednu začela kupovat še ostalo, pa upam, da se mi do takrat že uspe odločit kateri voziček, pa ostale stvari bi vzela. Sem že celo študijo naredla okrog tega, če pa so vse te drobnarije za dojenčka tak luškane, da se sploh ni tak lahko odločit katere vzet user posted image .

Pusti soncu srce, naj hrepenenja polete,
pusti sanjam vso svobodo, pusti soncu srce ...

Zvezde se ne sramujejo, da se zdijo kresnice.

Neposredna povezava do sporočila: 14
11.7.2008 13:01:24   
mateyka
meni je pa zadnjič v BC rekla, da kakšno stvar pa le naj kupim 56. tako da sem par bodijev, kapce, hlačke...........ostalo pa vse večje..........ker itak prehitro prerastejo te cotke........

isto pri nas - pa je bla mala 48 dolga. 56 je imela do cca 3 meseca (če se prav spomnim user posted image user posted image ) - smo imeli pa tudi kako 62 številko oblečeno pred tem, tudi če je bila malo prevelika.
pa dosti cunjic smo dobili v dar preden se je rodila, tako da..

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.7.2008 13:14:06   
AnciM
Voziček v 25 tednu, ker je bil v akciji. Se zelo splača malo sledit po internetu te akcije. Sem privarčevala z njim okoli 150€. Večino stvari pa po 30 tednu. Delam v šolstvu in se je to fino poklapalo s počitnicami - dopustom. Mislim pa da imam sedaj že vse. Še cotke sem uspela ta teden oprat. Konec meseca greva na morje in ne želim zadnji teden pred PDP vse pripravljat. Da me kaj ne prehiti, pa še trebuh po večji.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.7.2008 13:27:51   
CatJa
Jaz od opreme nisem kaj dosti kupovala, ker sem v 1. nosečnosti praktično vse dobila, edino previjalno mizo sem dala delat mizarju, tako da sem jo imela kak mesec pred porodom doma sestavljeno. Aja pa stol za hranjenje sem kupila rabljen, lepo ohranjen. Tistega  pa itak pred 7. mesecom otroka ne rabiš. Cotke pa po morfologiji, so bile ravno razprodaje user posted image
Zdaj v 2. nosečnosti sem kupila voziček mislim da v 7. mesecu, kak teden pred porodom pa še novo lupinico. Posteljico in ležalnik sem dobila, previjalna je še od prvega otroka. Nekaj malega cotk sem kupila (spet) po morfologiji, tako malo za lušte, ker sem dve škatli cotk za do 3. meseca dobila od prijateljice, nekaj jih imam še od prvega.

Če bi morala kupit vse sama, bi verjetno kar hitro začela, vsak mesec nekaj, ker vse naenkrat te lahk direkt kap zadane.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

Neposredna povezava do sporočila: 17
11.7.2008 15:59:29   
NinKa
Men je pa babica vedno rekla, do 30 tedna nič kaj kupovat, ker prinaša nesrečo. user posted image

No v obeh nosečnostih sem se tega držala in mislim, da je 10 tednov pred porodom čist kul če stopiš v akcijo.

Kar se pa tiče cotik. jaz sem prvič sam od 62 naprej kupovala pa sem pozabila da se je kr vihalo, pa mi ni všeč. Sedaj  drugič pa sta me kolegica in mož prepričala, da je dobro met tut 56. Sedaj sem rodila 52 cm user posted image . in so mu še te 56 stvari dost velike, tak da bodo še za nekaj časa.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.7.2008 16:44:56   
Annny
Jaz imam eno slabost in to so luškane oblekice...to ponavadi kupim kar sproti, če mi je kaj všeč. Mislim, da bom zdaj morala nehati, če ne, bo vsega preveč. Sem pa zdaj v 23 t.Tole bo naš drugi otroček, ampak ni bil ravno planiran; vse otroške oblekice in opremo od prvega dojenčka sem že zdavnaj razdelila naokrog...tako da bomo morali nabaviti voziček, lupinico, ležalnik in še nekaj malenkosti.Teh stvari ne kupujem ne vem kako rada, zato bom počasi, vsak mesec kaj.Všeč pa mi je, da so stvari pripravljene kak mesec pred porodom, ker takrat se mi ne bo več dalo letati naokrog po nakupih in ker sem rada 'ziher'..nikoli ne veš, če te porod morda ne prehiti..Nič pa ne dam na 'stare vraže' naših mam, da ni dobro stvari kupovati prezgodaj, da ni dobro kupljenih stvari preveč ogledovati in imeti preveč veselja z njimi in s planiranjem, kako bom npr. vozila v novem vozičku naokrog novega dojenčka itd...mislim, da je to neumnost in da je s tem lepo imeti veselje, ker je nosečnost in to lepo pričakovanje tako kmalu mimouser posted image  Pa-pa in vesele nakupe vam želimuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 19
11.7.2008 17:06:18   
ANA_P
Zdaj sem v 36t in imam vse, no ja. Kar nisem pozabila, samo mandljevo olje še rabimo. Pa v trgovine tudi več ne grem gledat, ker samo kupujem, na koncu pa bo imel samo enkrat ali pa sploh ne oblečeno. Babe smo pač zapravljivke. Mislim, pa da sva začela kupovat od 28 t naprej. Prej nisem želela. Paš e te nekaj malo, zadnja dva tedna pa finiš. Zdaj še samo čakamo našega user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 20
11.7.2008 17:43:29   
Jelcy
Jaz sem kupovala stvari sproti, ker ce ne je prevec stroskov naenkrat...zacela sem z oblekicami, dudami, odejicami, skratka tisto kar mi je blo vsec, brez neke obveznosti da moram vse naenkrat. 2 meseca pred porodom sem kupila se vozicek in posteljico, da sem bila pripravljena...vse ostalo pa na koncu, oz. sem dokupila ce sem videla se kaj kar mi je bilo vsec oz. sem potrebovala.

(odgovor članu ANA_P)
Neposredna povezava do sporočila: 21
11.7.2008 20:03:16   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: NinKa

Men je pa babica vedno rekla, do 30 tedna nič kaj kupovat, ker prinaša nesrečo. user posted image

Nesreča se lahko zgodi tudi na koncu. Zato nič bat in kupujte, ko se vam zdi pravi trenutek.

Za prvo hčerko sva začela večje stvari (voziček, posteljica) kupovat, ko sem bila 5m noseča.

(odgovor članu NinKa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
11.7.2008 20:43:18   
15.7.
js sem ze full hitro vse pomal kupovala, pa akcije spremljala...

...18.12.2007 sva postala presrečna starša najinemu čupavemu Klemnu..

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
11.7.2008 20:49:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu 15.7.)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
12.7.2008 21:13:26   
Katjusa
Prvič smo začel kupovat nekje v 6 mesecu najprej smo kupli voziček in pol še kr kmalu posteljco al ravno obratno se ne spomnim več..... ostalo pa še pol počasi lupinco smo dobil pa potem smo dobili še en voziček.... Zdej v drugo pa me že ful mika pa sem šele v 10 tednu..... voziček sem si že ogledala (prejšnega smo prodali drugega in lupinco sem oddala eni revni družinici) Tak da praktično rabim vse..... kako stvar si bom probala al sposodit al pa rableno kupit.... vozek bom najbrž naročila preko neta iz avstrije ostalo pa nimam pojma...... bi pa radi mel tud zibko, ker imamo ful malo spalnico in da bi ne bla otroka takoj na začetku skupaj bi meli dojenčka v zibki v spalnici pol po 3. 4. mesecih ga bomo pa preselili k bratecu..... (takrat če bo tak k prvi bo imel že ritem). Je pa zdej v drugo ful lažje k vem kaj rabim in se bo lažje pripravit in da ne bomo kupovali nepotrebnih stvari.... :) bom pa poskusla zdržat z nakipi vsaj do polovice nosečnosti seveda pa si bomo prej vse ogledali, ker če se zgodi kot prvič da sem mogla pol bolj mirovat bo lahko šel mož po stvari ki si jih bomo zbrali :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?