ronja
|
Jaz bi jo v tem primeru verjetno v torek - samo jaz si lahko zmišljujem, ker sem še na porodniški - ne vem, kako je, ko si v službi... mam pa drug problem: Ronja ma že skoraj cel mesec vročino 37,1 -37,3. Jasno, da je ne peljem z vročino v vrtec in tako je bila v bistvu od 22. oktorbra, ko je začela z vrtcem, do zdaj 6x tam (od tega 4x prvi teden). nima ves čas non stop vročine cel mesec, ampak jo recimo neha met, jo dam v torek v vrtec, pa jo ma zvečer spet in potem smo spet cel teden in naslednji teden doma... Tako je bilo zdaj 2x... (tako da je šla v 4ih tednih 2x v vrtec). Zdravnico sem klicala, pa pravi, da naj jo mam seveda doma, ne v vrtec, da pa je tudi med une bolančke ne bi vlekla, če sicer zgleda zdrava - kar ima smisel, ker tam so pa res ornk bolani otroci in mi hitro kaj faše, če ni že zdaj najbolj odprona. Da bi bilo psihično, dvomim, ker ima prvič rada vrtec, si tudi želi kaj it tja (samo valjda je ne morem z vročino peljat...), pa tudi midve s tamalo se vsakič, ko pride iz vrtca nalezeva - tak da smo naslednji dan navadno vse 3 bolane. Tak da ne vem - potem bi bilo psihično pri vseh treh . V bistvu me malo skrbi, kako bo, ko bom šla jan. v službo... saj ne morem bit non stop na bolniški... A jo sploh dobiš, če je otrok sicer ok, samo ima pa 37,2, recimo? Kaj ve naredite? Sicer zgleda Ronja zdrava, vsakič, ko je šla v vrtec, je prinesla še kak drug simptom, ki pa navadno hitro izginejo, ko je doma (enkrat je kašljala, se je zelo hitro pocajtalo, drugič je postala hripava in jo je grlo bolelo, to je tudi šlo v par dneh na ok), samo ta vročina pa vztraja. Je boljše, pa gre v vrtec, pa ma spet 10 dni vročino... nikoli nima pa visoke vročine, vedno 37, največ 37,5. (aja, jaz mam tudi ves ta čas vročino, pa se ne počutim glih "olimpijsko", malecka in oči je pa nimata - tako da termometer dela prav, sva preverila večkrat tudi z drugimi...) malo mi je tudi smotano, ker je zdaj tole uvajanje v bistvu neuvajanje... Mala se ni nič navadila, da bo morala vsak dan it v vrtec, ker je do zdaj bila samo 1x 4 dni zaporedoma tam... Dokler ni šla v vrtec, ni bila Ronja praktično nič bolana, pa Lejla tudi ne... Zdaj pa non stop nekaj, kadarkoli gre.
|