|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj v službo in koliko za samostojno življenje
29.12.2008 15:13:36   
EvCh
Koliko časa po rojstvu otroka ste šle v službo? Sem namreč noseča abvolventka in imam namen čimprej končati z diplomo ter se zaposliti, saj s partnerjem še na svoje ne moreva iti samo z njegovimi dohodki in me zanima, kako hitro ste začele hoditi v službo? Trenutno sva pri tašči in tastu, ki sta nama odstopila sobo v stanovanju, vendar si vsi želimo čimprej se nekako osamosvojiti user posted image .
Hkrati pa me zanima, koliko je po vašem mnenju tisti finančni minimum, če želiš živeti v najemniškem stanovanju (ki ga že težko dobiš za 300 eur na mesec če nimaš vez in res sreče, da takšno stanovanje najdeš) s partnerjem in enim otrokom, da imaš za vsakodnevne potrebščine, hrano, stroške, bencin do službe in podobne reči?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj v službo in koliko za samostojno živ...
29.12.2008 16:16:35   
Netopirčy81
Jest sem službo že imela delat grem pa dons teden, ker sem bla zdaj še ta mesec na dopustu.
Kaj jaz vem, koliko bi potrebovala za življenje. Mi2 dava za najemnino (zaenkrat) 300€, za hrano tam nekje 250-300 € (odvisno od praznikov in rojstnih dnevov), za plenice, stvari za osebno higieno tam nek 50 €, za bencin (samo moj avto) je šlo 200 € (zdaj bo še več, ka se bom dost deleč vozila), pa še bi se kaj najdlo. tko da...mal naračunaj. Morem pa povedat, da ne zapravljava na veliko, nakupiva samo kar potrebujeva in tudi ne najdražjih stvari.

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu EvCh)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.12.2008 16:49:46   
abc100
To je pa čisto odvisno od vajinih potreb. Kolikšno plačo pa ima? Tudi ti boš dobivala nekaj in če sešteješ je verjetno zadosti za skromno živeti. 

28.8.2007 je zajokal najin sinko Janez

(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.12.2008 20:49:50   
Anonimen
To je pa čisto odvisno od vajinih potreb.

Res je.
Daj skupaj stroske za stanovanje, za avto (odvisno kam se vozis v sluzbo ali gres lahko celo pes), varstvo (babica, vrtec, privat) in hrano. To so glavni in najvecji stroski ki jih imas.
Dodaj tisto, brez cesa ne bi mogla ziveti in je odvisno od vsakega posameznika ter sposobnost in moznost, da si najdes delo, ce bi kaj zagustilo. Tudi tu smo razlicni, odvisno je ze od tega, kje zivis in od tega, kaj si pripravljena delati, ce je nuja. Eni niso pripravljeni odstopati od svoje stroke, drugi bi delali prakticno vse.

(odgovor članu abc100)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
30.12.2008 11:01:49   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: EvCh
Koliko časa po rojstvu otroka ste šle v službo?

Prvič dva meseca po porodu, drugič tri tedne po porodu.
Hkrati pa me zanima, koliko je po vašem mnenju tisti finančni minimum, če želiš živeti v najemniškem stanovanju (ki ga že težko dobiš za 300 eur na mesec če nimaš vez in res sreče, da takšno stanovanje najdeš) s partnerjem in enim otrokom, da imaš za vsakodnevne potrebščine, hrano, stroške, bencin do službe in podobne reči?

Kakor je že ena napisala - odvisno od vaših potreb. Mi smo štirje, oba zaposlena, en otrok v šoli, drugi v vrtcu - v Centru Ljubljane pod 1.500€ ne bi prišli skozi.

< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 30.12.2008 11:02:46 >

(odgovor članu EvCh)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.12.2008 13:42:40   
livia
Po prvi sem šla delat po 12 mesecih, pri drugi po 15ih, ker so mi podaljšali porodniško.
Izkoristi čas, ki ti pripada, da si z otrokom, saj ti bo kasneje lahko žal. To je ja najlepši čas materinstva.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.12.2008 12:15:39   
ronja
Hm, jaz sem zaposlena, tako da nisem imela izbire - delat sem in bom šla po 11 mesecih (porodniška je 12 m., greš pa 1 m. pred porodom, tak da si potem nazaj, ko je dete staro 11m).

Finančni minimum - odvisno, koliko se ti da pomatrat, koliko imaš volje in iznajdljivosti in sreče in če hočeš bit točno v Lj. doma, potem je seveda dražje. Prijatelja plačujeta najemnino za stanovanje vključno z vsemi stroški 250E! V Mengšu. Gotovo se dobi še kje, ker to ni bilo edino tako na voljo. Mi damo v našem stanovanju 200E samo za stroške... Tak da najemnina + stroški (to je zelo odvisno od tega, kako je hiša ohranjena, mi precej plačujemo tej Želvi, ki kao skrbi za naš blok...) + hrana za 3. Za 1 je bolj malo na začetku, ker se še doji - res ti poješ več, ampak ni pa take krize... Tudi kasneje se sicer pozna, da je otrok pri hiši, ampak kar se hrane tiče, po moje ni dosti več kot 50E. Mogoče porabiš malo več čistil, če si ful usekana na čistočo, midva veliko pucava z vodo...
No, naša 3 članska družina da cca 230E za stroške in 300E za hrano, čistila in vse, kar pač kupiš v hipermarketu (sem pride tudi kaka cotka za tamalo). Torej nekak preživimo s 530E, pa ni da si ne bi čisto nič privoščili, res pa ne vedno in vsega. Kar ostane od plače, gre v varčevanje oz. sklade, precej pa potrošiva tudi za "nenajbolj nujne" zadeve, recimo kupiva tudi plenice v Mulerju (niso nujne, ker uporabjava na splošno pralne - precej prihraniš, med drugim), pa kako knjigico kdaj (za kateregakoli člana), pa razna darila, pa servisi, nove gume na avtu, registracija, malica za lubija (recimo 3E x 20 dni=60E), kakšni gospodinjski aparati, včasih kaka mala ustvarjalna prčkarija ali pa blago za moje hobije (no, res pa potem iz tega nastanejo uporabne zadeve, ala obleke za tamalo, lubija,...), deske za kake police, recimo da si 1x na leto kupiva tudi kaj za oblečt ali za obut (sicer za to mislim, da res ne bi mogla zapravit manj, ker nosiva v gl. podarjenouser posted image , ampak recimo: če bi bila zato mala lačna, bi gotovo pač še tistih parkrat ne kupila nič)... Se nabere vsega skup še za enkrat tako vsoto - ampak kot sem rekla, brez vsega tega bi se dalo preživet, tistih 530 bi pa težko sklatila nižje...

Se pa da malo znajt:
- ne živiš v centru LJ., pa ne v novogradnji, amapk v kaki hišci v 2. nadstropju ali v bloku v Fužinah, pa boš dala bistveno manj za najemnino.
- na stroške lahko do neke mere sama vplivaš, čeprav je precej odvisno od stanovanja,  kako je izolirano (midva dava ogromno za kurjavo, čeprav nimamo 25 stopinj not, danes zjutraj jih je bilo 18,8 - brrr, kar se mene tičeuser posted image , prav nižje pa tudi ne moreš z malim otrokom... čeprav sva od znotraj izolirala otroško sobo,ki je na zunanji strani - pa še vedno ni v redu...)
- na stroške za hrano se da vplivat: pač ne kupuješ prigrizkov, narejenih sladkarij, čipsov in podobnega, nobenih pijač, razen čajev (pa še ti se bolj splačajo v ča oz. če niso v vrečkah), nobenih salam in podobnega, ker pač ni nujno, niti ni ful zdravo. Za zelenjavo pogledaš, greš po kislo zelje na tržnico (je boljše in cenejše, ena redkih stvari, ki so na tržnici dejansko cenejše), jabolka in krompir kupuješ na gajbo, kruh pečeš doma,prav tako sladkarije, pa kake slane palčke... In greš malokrat v trgovino, to se najbolj splačauser posted image , midva greva na 14 dni in če si takrat kaj privoščiva, ni nič hudega, ker je to kvečjemu par evrov na mesec... Če bi pa gustilo, si pač ne bi. ko sem morala bit skoz doma, smo ful malo porabiliuser posted image - ampak ne moreš pa skoz tako živetuser posted image , ampak kako leto, dve, pa čisto gre, po moje.

Tak da za osnovno preživetje, tako normalno, za par z malim otrokom, je dovolj 600E, če pač paziš, kam daš denar, se ne zapuvaš, itd... Za udobno preživetje je fino, da imate nekje 1000E, da si lahko privoščiš še avto, bencin, servise, pa kako prčkarijo sem pa tja. kar je več, je luksuz in se splača malo šparat, da se pač nekoč znebiš najemnine.user posted image Nimam pojma, koliko ima tvoj ljubi plače - če je to 400E, potem boš res morala kaj delat med porodniško, še tako zraven, magari na črno ali prek avtorskih honorarjev,... Če ima pa 1000E ali več, pa po moje začnita kar iskat stanovanjeuser posted image .

Vso srečo!

(odgovor članu EvCh)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.12.2008 12:20:58   
ronja
Aja, še to: ko pa bo treba dat malo v jasli, pa bo seveda slika drugačna: takoj 250-300E za jasli, kar se pri najinem proračunu kar pozna. tako da sva letos uspela precej več prišparat kot sva mislila (prej sva računala 300E oba skup na mesec), ker sem bila pač na bolniški in je bila mala z mano doma (se je splačalo tudi iz finančnega vidikauser posted image , pa ta seveda ni bil glavni, čeprav je res, da ne vem, če bi nam zneslo (denarno), če bi šla mala v vrtec...)

zdaj bo še več, ka se bom dost deleč vozila

netopirči, res, ampak boš verjetno tudi dobivala k plači še prevoz, ki ga do zdaj nisi, če si bila na p. in na dopustu... pa ne bo več take razlike.

(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.12.2008 12:35:23   
Gina
PO moje če relativno skromno živiš, potrebuješ cca 400eur na osebo na mesec.

Ne računaj samo sprotne stroške. Kakšne 2x na leto te trofnejo večji stroški iz neba.
V zadnjih par mesecih smo dali 3000! eur za avto. Vse nam je šlo narobe. Najprej se je nekaj pokvarilo, potem še nekaj drugega, potem je bila registracija, potem sem se zaletela v srno. Stroški so tako "majhni", ker moj sam servisira avto, sicer bi bilo precej več. Aja, če se voziš sicer dobiš več denarja pri plači za kilometrino, vendar navadno pokrije samo bencin, nikakor pa ne pokrije stroškov popravila avta in vseh ekstra dragih servisov, ki jih moraš neprestano delat, ker neprestano delaš tako mnogo km, da rabiš nov servis.

Če živiš v hiši, moraš za kurjavo dati naenkrat 2000eur ali več.

Nikdar ne veš, kdaj ti bo crknil kak stroj. Nam sta lani naenkrat odpovedala dva stroja. Pa veš koliko vsak stane, a ne.

Včasih pridejo kakšni nenapovedani poračuni, ki te na rit vržejo.

Včasih moraš otroka poslat na kakšno letovanje, kar ni majhen strošek. Oz. ti imaš majhnega otroka, ko bi ti vedela, kakšni vstopni stroški so to (voziček, avtostol, posteljica, ....milion reči, huje kot letovanje je finančno tole na začetku)

Včasih če si v bloku ugotovijo, da morajo kakšna večja dela delat, recimo streho zamenjat....pa maš sranje

Če si v hiši se ti komot zgodi kaj podobnega, samo da moraš tam vse sam kriti.

Eh, ne da se mi več naštevat, polno je tega. hočem reči, da ne smeš računat samo na sprotne stroške.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.1.2009 12:25:58   
AKŠ
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

PO moje če relativno skromno živiš, potrebuješ cca 400eur na osebo na mesec.

Ne računaj samo sprotne stroške. Kakšne 2x na leto te trofnejo večji stroški iz neba.
V zadnjih par mesecih smo dali 3000! eur za avto. Vse nam je šlo narobe. Najprej se je nekaj pokvarilo, potem še nekaj drugega, potem je bila registracija, potem sem se zaletela v srno. Stroški so tako "majhni", ker moj sam servisira avto, sicer bi bilo precej več. Aja, če se voziš sicer dobiš več denarja pri plači za kilometrino, vendar navadno pokrije samo bencin, nikakor pa ne pokrije stroškov popravila avta in vseh ekstra dragih servisov, ki jih moraš neprestano delat, ker neprestano delaš tako mnogo km, da rabiš nov servis.

Če živiš v hiši, moraš za kurjavo dati naenkrat 2000eur ali več.

Nikdar ne veš, kdaj ti bo crknil kak stroj. Nam sta lani naenkrat odpovedala dva stroja. Pa veš koliko vsak stane, a ne.

Včasih pridejo kakšni nenapovedani poračuni, ki te na rit vržejo.

Včasih moraš otroka poslat na kakšno letovanje, kar ni majhen strošek. Oz. ti imaš majhnega otroka, ko bi ti vedela, kakšni vstopni stroški so to (voziček, avtostol, posteljica, ....milion reči, huje kot letovanje je finančno tole na začetku)

Včasih če si v bloku ugotovijo, da morajo kakšna večja dela delat, recimo streho zamenjat....pa maš sranje

Če si v hiši se ti komot zgodi kaj podobnega, samo da moraš tam vse sam kriti.

Eh, ne da se mi več naštevat, polno je tega. hočem reči, da ne smeš računat samo na sprotne stroške.

pod tole skupaj se tud jaz podpišem....

upam da me ne bo katera napak razumela, ampak še vedno sem mišljenja, da je bolje imet najprej službo in se nato odločit za otroka....

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.1.2009 19:22:46   
mojca345
ojla,

jest bom bolj stroške napisala...če gledam kot, da sem sama, brez tipa..

najem v lj enosobno ( 500 eur, 400 eur, 600 eur )...gledala sem bolj izven ljubljane, ker si tega ne morem privoščit...pa so bile iste cene, sam je bilo stanovanje večje...sam kokerkoli obrnem tega dnarja nimam...

potem so stroški stanovanja...150 do 200 eur....zdele je mrzlo...je drago....

sam za flat.....npr 700 eur.....

seveda so najemnine flatov različne...v mb sem imela flat v nulo opremljen z atrijem...pa nisem iskala da bi bil v nulo opremljen, le da imam atrij za psa...pa sem dala 350 eur za najem...stroški 100 eur...sama sem si nastavljava gretje.....

hrana...ta mesec 250 eur....kupujem izključno v sparu....pa si ne delam zalog....ampak zdele šele vidim, kok so šle cene gor...vsak dan si kuham, ne hodim ven....sva bila pa z dragim v leclercu za novoletni dan, da si pripraviva lepo večerjo...pa sva dala za 4 stvari 26 eur..k bi v sparu dala 10 eur...tko, da spar je za mene najcenejši....v lidl in podobne me pa ne spraviš...k ne nislim kupovat hrane k ima okus k ga ne poznam in mi ni všeč...

bencin...ponavadi dva tanka....nekje 80 eur....odkar sem preseljena izven lj...od škofljice naprej....mam od sebe do šiške...kr 30 km...tko, da imam benza zdej kr precej več...180 eur...ampak to je cena za MIR in za atrij za psa....

registracija za avto.....100 eur

mobitel....take številke, da sam gledam....mobitel me res curi....user posted image

internet 30 eur

"****rije"....pošta, za psa stvari, disk za računalnik...itd....to se vsak mesec nabere....okol 60 do 70 eur

na mesec porabim okol 700 eur...brez najemnine in stroškov za stanovanje....
pa si ne kupujem nobenih zlatih kamnov, nobenih oblek ( majic, čevljev, ur, hlač...itd ) - nič si ne kupim za sebe....+ najem in stroški flata.

mam srečo k sem ubodla fajn najemino, pa niso moja družina...najdla sem preko nepremcinine.net , poklicala in smo se pog. 2 uri z lastnikom, nakar sem dahnila svoj "da"...pa je hotu imet dve varščini....600 eur, k me zdele davita....pa mi je rekel, da v 4 mesecih poplačam....najemnino pa imam 300 eur...stroške pa koker porabim...ker je majhen flat se hitro ogreje...imam pa gretje na elektriko...kuham na plin ali elektriko...

ta mesec sem porabila 1500 eur.....me je kr zadel........user posted image user posted image

zbiram račune od vsega kar kupim in potem na konc meseca seštejem vse, da sploh vem koliko porabim, ker sploh nimam več občutka....tut ne plačujem več z kartico, ker mi vsakič dol vzamejo dnar...zdej že 0,30 eur za vsako plačilo...tudi že samo da pogledaš stanje na bankomatu....pa se hitro nabere 10 do 15 eur na mesec k gre k banki....tko, da zdej dvignem enkrat in imam v denarnici, tko imam tut večji feeling kaj porabim in za kaj porabim....

želim ti vse dobr...

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.1.2009 19:35:33   
mojca345
za dojenčka.....na začetku 6 mesecev če dojiš...prišparaš nakupovanje mleka, ki koker sem brala tu gor stane 15 eur vsake 4 dni....se pa pozanimi, k ne vem točno....

pa pleničke, kremce, robčke.....jest računam okoli 50 do 60 eur na mesec...

pol so pa še igračke....pa nakup opreme....midva sva tut rekla, da bova rabljen voziček, zdej sva gledala hauck, ker se da premikat ročaj..pa rabljenih novejših ni. bo treba novega. pr drugih je fiksen...če daš pa 600 eur maš pa najbrž vse....sam to je user posted image

je pa pr nas vse dražji...isti model sva gledala na astrisjkih straneh je 50 eur cenejši....user posted image

itak pa prvo leto, ja ne msiliš it delat ? so se štipendije, pa sociala k jih lohka dobiš....pozanimaj se...kdor se ne zanima, pol pač nič nima....pol pa 2 meseca ko ti poteče nadomestilo, k porodniške ne boš imela ( če nisi bila zaposlena zadnje leto )...pa tamali gre v vrtec, ti pa dva meseca prej začneš iskat službo.

s tem, da dokončaš v prvem letu otroka faks....sej jest tudi študiram...ne bova prve in ne zadnje z user posted image  in študentke....če dragega ne bo tok doma, k bo delal, boš pa sigurn rabila pomoč....midva sva oba študenta, tak, da bo "Tatko" doma, k si tudi to najbolj želi...tko, da se bova izmenjavala za študij....

sej večinoma po cesti vidiš koga : mamico, otroka in zraven ? babico ane....vsi ateji večinoma delajo...

vse dobro..

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.1.2009 20:56:40   
ThinkPink

To je seveda zelo odvisno od posamezne situacije, koliko kdo porabi za bencin, koliko je skromen oz. ni, koliki so stroški...-

Npr, en hiter izračun:

- 300 eur najemnina
- 300 eur stroški (elektrika, voda, obratovalni, mobitel, plin...itd)
- 400 eur za hrano, čistila, sprotne potrebščine, malice...(100/teden)
- 50 eur za bencin
- 150 eur za plenice, kozmetične pripomočke itd za dojenčka

Uh..je kar naneslo. Lahko pa npr. prišparaš pri stroških telefona, elektriki - uporabljaš nočni tok, hrani - predvsem tako, da ne kupuješ dragih sladkarij ipd... Kaj vem, izpod 1.000 eur si ne bi upala iti v najemniško stanovanje. Ker vedno pride do kakšnih nepredvidenih stroškov in potem se ti ves finančni sistem poruši. Midva imava izračunano točno koliko za kaj lahko potrošiva (vse vodim v Excellu doma), vendar VEDNO pride do kakšnega finančnega šoka...npr. pride poračun plina za 250,00 eur ali se pokvari programator na stroju, kar znaša 100,00 eur, ali ima kaka teta abrahama in je treba kaj kupiti...Včasih me reši moja mama, ki tu in tam našemu podmladku kupi čevlje, pleničke in nam malo pomaga.

Želim ti lepo nosečnost, čimprej diplomo in kakšno dobro službo (upam, da nisi profesor, ker jaz že pol leta nič ne dobim...grem pa feb. volontersko delati) in da se boste lahko čimhitreje osamosvojili...

(odgovor članu EvCh)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.1.2009 3:37:10   
mojca345
thinkpink, sej si človek vse lahko lepo izkalkulira....ampak vedno te vržejo ven nepričakovani stroški...se pokvari stroj...pa stari hoče imt, že tok k če bi novga kupila...

tist kar si bosta izkalkulirala...si še enkrat tok nakalkulirita za rezervo....

drgač pa ja tista sobica bo postala premajhna in se bo treba kam obrnt...

z iskanjem flata,pa ti priporočam, da začneš ZDAJ, ker se rabi najmanj mesec dni, da najdeš nekaj primernega....spet pomembno je tudi kdaj greš iskat in iz katerega kraja si...

v lj je pretežno non stop stanovanja za oddajo..največja gužva je seveda konec avgusta, september in oktober...študenti...

v mb naprimer se sreda oktobra vse umiri...oddaja se samo 4 stanovanje na mesec....in je turobna izbira....
je pa v lj pač vse dražje...to pa je pač tako...pravijo pa da bodo cene za nakup v letošnjem letu padle...dajmo se presenetiti...

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.