|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj v avtosedez?
8.10.2008 11:42:49   
teja28
Zanima me, kdaj ste svoje user posted image  prestavile iz lupinice v avtosedez? Ko so se sami usedli, ali ko so bili sposobni sedeti, ce ste jih posedele?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj v avtosedez?
8.10.2008 12:02:09   
livia
To s sedenjem nema veze. Predvsem glej na to, kdaj bo prerasel lupino. To je ali ko doseže težo 9 kg ali pa ko mu glavica pogleda nad zgornji rob lupine. Takrat ga  je treba nujno prestaviti.

Mi smo prvo punco prestavili pri 11 mesecih, ker je dopolnila 9 kg. Jaz sem bila kar vesela, da je zdržala dolgo v lupini, saj imaš lupino doma na toplem, pozimo dat otroka v mrzel avtosedež pa tudi ni fajn. nam se je vse poklopilo, kile in vreme.
Ta druga je zdaj 8 mesecev in bo vsaj do novega leta še sigurno v lupini, kljub temu, da že samostojno sedi in se zna tudi že sama usest.

Poznam pa primer, ko so dali otroka v večji sedež že pri 4 mesecih, ker se jim je tako zdelo prav.
Odločitev je seveda tvoja.

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.10.2008 12:37:42   
gajči
Mi bomo avtosedež namestili v avto v soboto. user posted image bo star 8,5m. Lahko bi še počakali, ker se nič kaj ne pritožuje v jajčki, ampak ima 11kg in 78cm in mu bo v novem sedežu veliko bolj udobno.
Drugače pa mislim, da čim kasneje, tem bolje. Ker jajčka je najbolj varna, dokler je pač ne preraste.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.10.2008 12:52:19   
ninini
Naš je star 6 mescev pa smo ga prestavli ta teden.Ima 8 kg in zdej ko ga mal bolj oblečem se mi zdi da mu ni nič kaj udobno tako na tesno in je fuluser posted image ko ga dam sedet v sedež da je bolj na komot.

(odgovor članu gajči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
8.10.2008 13:06:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ninini)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
8.10.2008 14:10:13   
Naja31
Lupnica je do 13 kg in dokler mu glava ne gleda čez zgornji rob, je še varna. In res nima veze s sedenjem, ampak z težo in velikostjo otroka. Lažjega od 9kg pa ne bi nikoli dajala v sedež za 9kg do 18kg.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.10.2008 14:11:34   
Naja31
IZVIRNO SPOROČILO: ninini

Naš je star 6 mescev pa smo ga prestavli ta teden.Ima 8 kg in zdej ko ga mal bolj oblečem se mi zdi da mu ni nič kaj udobno tako na tesno in je fuluser posted image ko ga dam sedet v sedež da je bolj na komot.

Pri 6ih mesecih je definitvno prezgodaj za večji avtosedež. Kam se ti pa tako mudi?

Moj sinko je star 6 mesecev, ima 10kg, velik je 70 cm in lupinca mu je še ok. O večjem avtosedežu bomo razmišljali konec tega leta.

(odgovor članu ninini)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.10.2008 16:00:32   
Anonimen
ja in kaj naj jst naredim,ko imam lupinico,ki je do 9 kg,naš otrok je star 4 mesece in se bliža 8 kg,kar pomeni da nekje ćez en mesec lupinica odpade in ga bom mogla dat v avtosedež,pa še bundice se nosijo,...pa je polna lupinicauser posted image

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
8.10.2008 16:04:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
8.10.2008 16:35:34   
xerox
Moj ima 5 mesecev in ima 8600 gr in velik 74, ampak ga ne bom dala v avtosedež še najmanj 3 mesece.

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.10.2008 17:34:02   
gajči

IZVIRNO SPOROČILO: taanikaa

ja in kaj naj jst naredim,ko imam lupinico,ki je do 9 kg,naš otrok je star 4 mesece in se bliža 8 kg

Kupi lupinico, ki je do 13kguser posted image Kakšna lupinica pa je samo do 9kg?
No, mi bomo zdaj prodali maxi cosiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.10.2008 18:31:44   
t*e*j*k*a
Smo ga prestavili pri 9 mesecih. In morem rečt, da mu je veliko bolj udobno. V lupinici mu je ko je zaspal glava vedno dol bingljala, zdej v sedežu pa je toliko nagnjen, da mu pade nazajuser posted image user posted image user posted image . Mi je žal da ga nismo prej prestavili. So mi pa vsi govorili, da otrokom v sedežih glava dol binglja ko zaspijo, ampak mi smo concorda nagnili kolikor se da in je superuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gajči)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.10.2008 19:37:58   
sonchek
naša je stara 10,5..pa je še nismo dali v avtosedež in je tudi še ne bomo dali..vsaj dokler ne doseže 9-kg..al pa raje več..pomoje bo pri nas prej glavica vn gledala kot bo dobila toliko kg-ov, da bi jo prestavl..no sem pa tudi vesel..ker dlje je bolje je za otroka in njegovo varnost...
pa srečno

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.10.2008 12:13:21   
iskanje
živijo mi pa smo kupli tak avtosedež ki je od 0 do 18 in je tamala z 2 mesci že noter in morm rečt da je super
user posted image user posted image

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.10.2008 13:31:02   
Pandica
IZVIRNO SPOROČILO: gajči

Drugače pa mislim, da čim kasneje, tem bolje. Ker jajčka je najbolj varna, dokler je pač ne preraste.

Se podpišem user posted image
Moja bo zdaj v torek stara 1 leto pa še jo vedno v jajčki vozim. Imava pa Romerjevo, ki je do 13 kg in še je ni prerastla pa tut razburja se ne v njej.
Drugače pa imam že mesec dni doma avtosedež, ker sem ga pač šla kupit, ko je bil v akciji v BC, vzela sem Maxi Cosi, ampak še čaka v sobici od male na vožnjo user posted image

SREČA..... tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni življenje z ljubeznijo! Ta sreča je moja deklica Zala

(odgovor članu gajči)
Neposredna povezava do sporočila: 15
9.10.2008 15:10:10   
palas
Mi smo ga ravno ta teden prestavili v avtosedež. Stari smo pa 8,5 m.
Pa se mu prou fajn zdi ko sedi in gleda naprej :)

* Od 17.1.2008 naju osrečuje Leon *
*3.4.2010 je Leon postal starejši bratec Evi*

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.10.2008 12:24:53   
martita
Mi bomo konec meseca stari 1 leto, pa smo tud še v jajčki. user posted image

(odgovor članu palas)
Neposredna povezava do sporočila: 17
10.10.2008 19:33:18   
Paštetka
iskanje, lahko rečem samo jezusmarija in hvala bogu, da se tvoje dete i poškodovalo. Pri 2 mesecih v avtosedež?   user posted image   Sicer res, da piše od 0 kg naprej..., ampak zdava pamet že pove, da od nič je kaj? Kdo ima nič kil?
Pustimo zdaj to.

V sedež se da otroka takrat, ko je otrok dovolj močan, razvit, da lahko kontrolira in drži glavo.

lupinica je obrnjena v kontra smer z določenim razlogom. Zato, ker ko zabremzate se otrokova glava močno nasloni nazaj v lupinico. Ker je sedež v kontra smeri se v primeru naglega bremzanja in bog ne daj trka, otrokova glavica s silo potisne naprej. In tako lahko nastanejo nepopravljive škode na glavi in vratu, če otrok nima dovolj razvitih hrbtnih in vratnih mišic. Te mišice se pa začnejo razvijati in krepiti, ko se dete plazi oz. se fajn upirati na roke.

Torej, bi lahko rekli, da naj bi bil otrok v lupinici vsaj nekje do 8. meseca, razen, če se da sedež obrniti tudi v nasprotno smer.

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu martita)
Neposredna povezava do sporočila: 18
10.10.2008 20:30:07   
ThinkPink
Mi smo jo dali v avtosedež nekje med 8 in 9m.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
10.10.2008 21:10:59   
annie
V avtosedež smo ga dali konec 9m.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 20
10.10.2008 23:29:28   
karmchy
Našuser posted image  se je full pritoževal v lupinici, se vzdigoval, sitnaril. Pa tudi noge so mu gledale že čez, tako da smo ga prestavili pri 7,5 mesecih.

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 21
10.10.2008 23:35:20   
Anonimen
živijo mi pa smo kupli tak avtosedež ki je od 0 do 18 in je tamala z 2 mesci že noter in morm rečt da je super

A to ga polezes kot lupinico v nasprotno smer voznje?

Sicer pa v AS cim kasneje, tem bolje. Je bilo ze veliko tem na to, vsaj ena na mesec.

(odgovor članu iskanje)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
11.10.2008 3:52:28   
Sonrisa
Prva je bila v lupinici 13 mesecev, drugi je pri 10 mesecih še vedno v njej. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
11.10.2008 20:46:19   
t*e*j*k*a
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

iskanje, lahko rečem samo jezusmarija in hvala bogu, da se tvoje dete i poškodovalo. Pri 2 mesecih v avtosedež?   user posted image   Sicer res, da piše od 0 kg naprej..., ampak zdava pamet že pove, da od nič je kaj? Kdo ima nič kil?
Pustimo zdaj to.

V sedež se da otroka takrat, ko je otrok dovolj močan, razvit, da lahko kontrolira in drži glavo.

lupinica je obrnjena v kontra smer z določenim razlogom. Zato, ker ko zabremzate se otrokova glava močno nasloni nazaj v lupinico. Ker je sedež v kontra smeri se v primeru naglega bremzanja in bog ne daj trka, otrokova glavica s silo potisne naprej. In tako lahko nastanejo nepopravljive škode na glavi in vratu, če otrok nima dovolj razvitih hrbtnih in vratnih mišic. Te mišice se pa začnejo razvijati in krepiti, ko se dete plazi oz. se fajn upirati na roke.

Torej, bi lahko rekli, da naj bi bil otrok v lupinici vsaj nekje do 8. meseca, razen, če se da sedež obrniti tudi v nasprotno smer.

JA sej verjetno si imeli sedež obrnjen v nasprotno smer. Mislim da se sedeži od 0 do 18 dajo v obe smeri namontirat.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?