|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj ukiniti dudo?
13.2.2011 22:30:08   
soncica01
Zanima me, kdaj je zadnji cas za ukinati dudo? Nasa je stari dobri 2 leti in jo se vedno ima kadar gre spat, čez dan pa je nima.

Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj ukiniti dudo?
13.2.2011 22:36:33   
zmajaz
Čimprej - najpozneje pa vsaj do 3. leta rečejo zobozdravniki - čeprav se že pri tej starosti duda pogosto kar fino pozna na zobkih.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu soncica01)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.2.2011 22:46:30   
Anonimen
Nasa jo je imela od 1 leta samo se za spat. Potem pa nam je zobarca pri pregledu pri 2h letih rekla, da je zadnji cas da jo ukinemo, ker so se tamali ze zacele nakazovat posledice uporabe. Ukinili smo jo se isti vecer in zdaj vidim, da bi jo morali ze mnogo prej, saj odkar nima dude spi veliko veliko bolje.

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
14.2.2011 8:47:40   
ajataja
Mi smo jo pri 2,5 letih dali božičku,zobki so pa čist ok

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.2.2011 9:50:39   
miapia

IZVIRNO SPOROČILO: soncica01

Zanima me, kdaj je zadnji cas za ukinati dudo? Nasa je stari dobri 2 leti in jo se vedno ima kadar gre spat, čez dan pa je nima.

Hvala za odgovore.

Mi smo jo ukinili kakšen mesec nazaj, pri dveh letih, ker sem videla, da ni več toliko pnike za dudo ponoči, ko se je zbudila in v nekem momentu sem jo samo vzela oz. jo je muca copatarica odnesla. isto je čez dan ni več dolgo imela, v vrtcu jo je pa muca tudi odnesla že kake tri mesece nazaj. Dejstvo je, da je to ogromna navada, samo mi smo lepo šli skozi to fazo. Je pa seveda probala, da vidi, če jo bo dobila. Mislim, da je starost nekje pri dveh letih nekje prava starost za ukinitev cuclja in flaške z mlekom.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu soncica01)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.2.2011 9:53:26   
ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz
Čimprej - najpozneje pa vsaj do 3. leta rečejo zobozdravniki - čeprav se že pri tej starosti duda pogosto kar fino pozna na zobkih.

Zari se ni poznalo skoraj nič je imela zelo lepe zobe. Zdaj, ko ji druga serija raste je pa precej vidno. Imela jo je pa do skoraj 3 leta.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.2.2011 9:56:23   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Zari se ni poznalo skoraj nič je imela zelo lepe zobe. Zdaj, ko ji druga serija raste je pa precej vidno. Imela jo je pa do skoraj 3 leta.

Ja - različno je to - verjetno odvisno tudi od tega, koliko otrok dejansko ima dudo v ustih. Zadnjič, ko smo imeli sistematskega pri 3 letih, mi je mamica ene triletnice pokazala, kake zobke ima ta mala zaradi dude pri 3 letih - katastrofa. Pa sestra moja je imela prek 3. leta dudo in je pozneje morala dolgo nositi zobni aparat, ker je imela, ko je zobe stisnila skupaj, tak razmak med zgornjimi in spodnjimi zobmi, da je lahko cel palec porinila vmes.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.2.2011 10:01:03   
ZARA
Ja - različno je to - verjetno odvisno tudi od tega, koliko otrok dejansko ima dudo v ustih. Zadnjič, ko smo imeli sistematskega pri 3 letih, mi je mamica ene triletnice pokazala, kake zobke ima ta mala zaradi dude pri 3 letih - katastrofa. Pa sestra moja je imela prek 3. leta dudo in je pozneje morala dolgo nositi zobni aparat, ker je imela, ko je zobe stisnila skupaj, tak razmak med zgornjimi in spodnjimi zobmi, da je lahko cel palec porinila vmes.

Pa je bila kar zasvojena s to dudo. Mislim, če je nisem vzela je kar dudlala do nezavesti. Imela jih je pa ene 10. Ja, saj Zara ima prva dva malo narazen in naprej. Tako hecno ji rasteta. Saj drugače ima lepe zobe, ampak tu se pa vidi. Še k zobarju zelo rada hodi. Uboga sis, no.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.2.2011 10:19:35   
Katy78
Po 1. letu jo je imel samo še za spanje, čez dan pa samo, če jo je sam kje našel - če sem dude slučajno pustila kje na njegovem dosegu in jih je našel, je imel eno v ustih, drugo pa v roki. Če bi mu pustila, bi po moje ratal pravi dudoholik. user posted image Malo pred 2. roj. dnem se je pa z dudo samo še igral in jo grizel tako da sem mu jo potem ukinila tudi za spanje - šlo je brez problema, od danes na jutri. Večerno flaško smo pa ukinili že veliko prej, okoli leta in pol.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.2.2011 12:35:26   
ZmajTolovaj
Starejša nekje pri 20 mesecih, ker je RES nisem mela, ne vem kako nam je ratalo vseh 5 dud zgubit. Sem rekla, da ni, da smo zgubile, in je bilo OK.
Mlajša je stara 17 mesecev in še ima. Pa tudi mislim, da se ne bo tako lepo sprijaznila, da ni,ni.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.2.2011 14:31:31   
nananaja
Mi je nismo imeli namena ukinit, pa se je okoli 18m  začela ob vsaki užaljenosti, vsakem udarcu, vsakič ko kaj ni užugala, dret na vse grlo: duda, duda, duda. Mi je počil film. Pa jo je imela prej od nekih 8m  samo v postelji. V zameno je dobila medvedka puja, ki ga je en teden ves čas nosila naokoli, potem je pa po dveh tednih skoraj pozabila na njega.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?