|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj ste zanosile?
8.8.2008 22:11:44   
Anonimen
lala
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj ste zanosile?
8.8.2008 22:15:19   
blackcoffee
pozdravljene.
Vem, obstaja cel kup strani na internetu o izračunu ovulacije...  pa vendar me zanima vaše mnenje.
Torej zanima me, kakšne so vaše izkušnje z zanositvijo recimo prvi dan po menstruaciji?
in kakšne v drugi polovici ciklusa. torej 10 dan po perilu oz. 16 dan - če prištejem zraven še perilo.
ali pa sploh nekaj dni pred prihajajočo menstruacijo?

hvala za odgovore.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.8.2008 22:17:50   
blackcoffee
pardon... prosila bi za izbris prvega posta in tega. hvala user posted image

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 8.8.2008 22:26:05 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.8.2008 22:32:09   
Naja30
Zanosiš takrat, ko imaš ovulacijo. To je lahko kadarkoli med eno in drugo M. Najpogosteje pa je O na sredi cikla.

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.8.2008 22:37:01   
blackcoffee

IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Zanosiš takrat, ko imaš ovulacijo. To je lahko kadarkoli med eno in drugo M. Najpogosteje pa je O na sredi cikla.

to, da je ovulacija na sredi ciklusa mi je kristalno jasno. vprašala sem nekaj druga.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.8.2008 22:45:17   
15.7.
mi2 sva nacrtno delala na tem 14 in 15 dan po prvem dnevu M, ni ratal je.

...18.12.2007 sva postala presrečna starša najinemu čupavemu Klemnu..

Neposredna povezava do sporočila: 6
8.8.2008 22:47:29   
Anonimen
Se ne ukvarjam s štetjem ,ker vsako telo je drugačeno in O imaš lahko kadarkoli.
Spolne odnose sva imela na 2 ,največ na 3 dni ,tako nisva zgrešila O.
Pri prvemu ratalo takoj,pri drugemu pa v  6 mesecih

(odgovor članu 15.7.)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
9.8.2008 7:46:16   
mateyka
ne vem, jaz sem enkrat brala, da za nazaj lahko topčno izračunaš ovulacijo - in to 14 dni pred začetkom menstruacije. tako da ne vem.. verjetno je možno takoj po menstruaciji zanosit, samo je redko? jaz mislim, da so te izjeme bolj verjetne, bolj ko imaš neredno menstruacijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.8.2008 10:08:09   
Anonimen
Jah tako: prvič sem zanosila nekje v sredini ciklusa, točeje okoli 20.dneva, kar spada čisto v tisto povprečje, da ima ženska ovulacijo 16-12 dni pred začetkom naslednje M (pri meni je bil ciklus dolg 35 dni v povprečju). Zdaj drugič pa takoj po koncu menstruacije, vsaj tako kaže UZ, nosečnost ni bila načrtovana, tako da je morala biti tudi ovulacija zgodnja, takoj po koncu M. 
Zanosiš, ko imaš ovulacijo, ni pa nujno, da je nezaščiten spolni odnos točno tisti dan, ko ovulacija poteka. Lahko tudi do 5 dni prej (so kar vzdržljiva ta semenčeca user posted image ). Povprečno poteka ovulacija nekje 16-12 dni pred naslednjo menstruacijo, ampak vedno so odstopanja, lahko je tudi prej ali kasneje. 

< Sporočilo je popravil Ankica -- 9.8.2008 10:11:43 >

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
9.8.2008 11:32:02   
blackcoffee

...ja, je že tako, da je vse odvisno od posameznice... no, hvala vam za odgovore!
lepo vas pozdravljam,
vse dobro!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.8.2008 13:12:30   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee

to, da je ovulacija na sredi ciklusa mi je kristalno jasno. vprašala sem nekaj druga.

Ja sej sem ti odgovorila. Zanosiš, ko imaš O. Midva sva slončkala vsak drugi dan, ker nisem vedla, kdaj imam O oz. sem se mi je zdelo, da je bolj na začetku cikla.
In kot si napisala v zadnjem postu - odvisno je od posameznice, ja, ker ima vsaka drugače O.

Neposredna povezava do sporočila: 11
9.8.2008 16:09:14   
KOLIBRI
Meni se pa zdi zanimivo, da nekatere ne veste, kdaj imate ovulacijo user posted image user posted image user posted image
Če opazuješ svoje telo (sprememba sluzi skozi cikel), se mi zdi kristalno jasno, da veš, kdaj jo imaš...

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.8.2008 16:51:02   
Naja30
Veš draga KOLIBRI, ni pri vsaki isto. Jaz dokler nisem imela namena imet otroka, sploh nisem zaznavala večje količine sluzi. Tudi kasneje je ni bilo. Šele zdaj po drugem porodu je mogoče kakšen dan pred M večja količina in to verjetno pomeni, da imam O tik pred M. Ne moreš posploševat. Edino na vsake par mesecev me je ful špikalo v jajčniku v času O. Pa še to ne vsak mesec. Tukaj na forumu je veliko veliko deklet, ki ne vejo, kdaj imajo O, ker pač ni znakov. Če jih ti imaš, bodi vesela.

(odgovor članu KOLIBRI)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.8.2008 17:30:01   
CHICA 83
Tako je naja3, imaš prav, pri vsaki je drugače, tudi jaz sem šele zdaj vidla, kako je to, ker prej temu sploh nisem posvečala pozornosti, zdaj pa sem bila takoj pozorna na zbadanje v jajčnikih.

YOU WANT IT, YOU GOT IT

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.8.2008 18:39:00   
idija
jaz sem pa kar hitrozanosila. enkrat sva probala pa je ratalo. v glavnem 4.5. sem mela zadnjič menstruacijo 16.5 sva probala pa je ratalo. zdaj je že hčerkica star 18 mescev pa že razmišljamo o drugem otročičku.

(odgovor članu CHICA 83)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.8.2008 0:31:55   
ris
js tud ne vem kdaj mam ovulacijo...ne čutim....pač ko sm hotela zanosit sva se muckala vsak dan...ma se ni takoj primlo...po kr nekaj mesecih pa končno....

(odgovor članu KOLIBRI)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.8.2008 0:41:00   
nananaja
za tisti mesec, ko sem prvič zanosila, sem pa res mislila, da ne bo nič, pa je bilo user posted image .
sicer pa, sem na plodne dni gledala bolj takrat, ko si nisem želela zanositve.

(odgovor članu ris)
Neposredna povezava do sporočila: 17
10.8.2008 10:27:52   
blackcoffee
ok, ok.. gre za to, da zdaj za nazaj razmišljam katerega dne sem zanosila. imam namreč občutek, da kadar sem imela ovulacijo, da mi je libido padel.. enostavno si takrat nisem tako močno želela spolne združitve; kot npr. razganjanje nekaj dni pred menstruacijo in prvi dan po perilu. se to dogaja tudi vam?

in povsem jasno mi je, če imaš spolne odnose pogosto, da je potem težje vedeti.
pač... zanimalo me je samo, če se spomnite ali ste zanosile v prvih dneh po menstruaciji ali na sredini oz. v drugi polovici ciklusa.
menim namreč, da sem zanosila 10. dan (oz. 16. dan če prištejem zraven še perilo).
ker prvi  trije dnevi po menstruaciji se mi vseeno zdijo še malo prezgodaj, da bi bilo jajčece zrelo.
lp

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 10.8.2008 10:32:58 >

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
10.8.2008 12:23:57   
Anonimen
Ja, pa saj moraš prišteti zraven še menstruacijo. Ciklus se šteje od prvega dneva menstruacije dalje do prvega dneva naslednje menstruacije, povprečno je to 28 dni. Lahko je ciklus daljši, lahko je krajši. In krajši kot je, bližje je ovulacija predhodni menstruaciji. Lahko pa je tudi obratno, čeprav redkeje, da je čas od ovulacije do naslendje menstruacije daljši od 12-16 dni.

Sicer pa so današnji UZ zelo natančni in po velikosti zarodka v prvem trimesečju lahko zelo natančno določijo dejansko starost. Če si npr. noseča 10 tednov, si dejansko zanosila pred približno 8. tedni (če imaš ciklus na 28. dni).

Pred prvim porodom sem točno vedela, kdja imam ovulacijo, ker me je kakšni dve uri fajn špikalo v enem jajčniku, (o sluzi pa nobenega duha user posted image  - kako smo si različni), po porodu te ovulacijske bolečine ni več, a tudi sluzi ni.

Neposredna povezava do sporočila: 19
10.8.2008 16:48:58   
KOLIBRI

Veš draga KOLIBRI, ni pri vsaki isto. Jaz dokler nisem imela namena imet otroka, sploh nisem zaznavala večje količine sluzi. Tudi kasneje je ni bilo. Šele zdaj po drugem porodu je mogoče kakšen dan pred M večja količina in to verjetno pomeni, da imam O tik pred M. Ne moreš posploševat. Edino na vsake par mesecev me je ful špikalo v jajčniku v času O. Pa še to ne vsak mesec. Tukaj na forumu je veliko veliko deklet, ki ne vejo, kdaj imajo O, ker pač ni znakov. Če jih ti imaš, bodi vesela.

Če je tako, pa vzamem nazaj. user posted image
Meni se pa v času ovulacije obilno poveča sluz, tako da vem, da jo imam vedno nekje od 14.-17.dneva cikla.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 20
10.8.2008 18:37:47   
Anonimen
Moja izkušnja je verjetno skregana z medicino, ampak pri nama je bilo tako, da sem zanosila tik po menstruaciji oz. kar zadnji dan menstruacije. Sicer sem pa imela blazno neredne cikluse (na 10 do 30 dni).

(odgovor članu KOLIBRI)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
16.8.2008 16:10:47   
FLASK_A
Je za prebrat, če se kateri da...

LINK

Članek vsebuje odgovore o tem, kdaj ženska sploh ne more zanositi, kdaj je verjetnost zanositve in kako prepoznavamo te faze pri vsaki ženski posebej

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
16.8.2008 16:58:33   
ronja
Odvisno tudi koliko si plodna: če si zelo plodna, imaš lahko v enem ciklu dve jajčeci in torej dvakrat možnost zanosit oz. če dozorita hkrati, imaš možnost za dvojajčne dvojčke. Ta se z leti povečuje.

Kar se mene tiče,  nisva nikoli računala, kdaj bova seksala, niti nisva mela kakega urnika, da bi na vsake dva dni seksala, čim sva ukinila kontracepcijo, sem zanosila: prvič sem zanosila kak dan ali dva pred menstuacijo, pa imam redne menstruacije (prej sva striktno uporabljala kondome, tak da vem). Drugič je bilo v drugem delu cikla, tudi že bolj proti koncu (prej je bil lubi na terenu, tak da slučajno vem, da ni moglo bit prej), tretjič nimam pojma, kdaj je bilo, ker nisva uporabljala nobene zaščite, 3 menstruacije prej sem imela na 42-44 dni (ker sem še ful dojila, po 10-12x na dan), no, tazadnja, ki je pa ni bilo, bi bila pa že normalna - na cca 28 dni in sem zanosila nekje sredi tega cikla, torej 14 dni po m., ko mi ne bi na misel padlo, da bi že lahkouser posted image . Tak da - pri meni res velja to, da je plodnost dedna - v naši družini vse ženske hitro zanosimo (no, vsaj do zdaj;), upam, da bo ostalo takouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 23
17.8.2008 9:44:01   
PikicaStonoga
Jaz sem zanosila po tem, ko sem nehala računati plodne dni in štet, kolkrat in kdaj seksava in kdaj imam ovulacijo in sem vse skupaj poslala v k ...ko sem rekla ej dost mam tega tok sem bla razkurjena, ker ni in ni uspelo, da sem rekla, ej ne grem se več tega, pa tud če nimam otrok! Grdo a ne ampk vseen, ko ti seks postane nuja zato, ker delaš otroka, ko se moraš spravit k sesksu, pa čeprav ti ni, ampk moraš, zato ker imaš ovulacijo ipd. Ni se mi več dalo ubadat s tem in sva kr nehala seksat user posted image  no v tistem mesecu, ko sem zanosila sva mogoče seksala 3x, pa še to ne v času ovulacije, tako da mi še zdaj ni jasno ...in ko mi je M zamujala, sem itak mislila, da je psiha, kot vse prejšnje mesece in spolh nisem polagala pažnje - na kraj pameti mi ni prišlo, da bi bila noseča, pol je pa kr ni in ni blo in pokazali sta se dve črtici :) Zdaj končujem 7. mesec nosečnosti :) Pa še vedno mi ni jasno ... 

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?