Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kdaj se redno zaposliti? 25.3.2008 19:21:55
|
|
|
|
Naja31
|
Za porodnišk oti se šteje povprečje zadnjih 12ih plač, tako da bi jaz rekla, d aje dobro biti zaposlena vsaj 1 leto.
|
|
|
|
RE: kdaj se redno zaposliti? 25.3.2008 19:28:27
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
saj si lahko tudi za določen čas, se ti vseeno štejejo plače in dobiš normalno porodniško.
|
|
|
|
RE: kdaj se redno zaposliti? 25.3.2008 20:32:04
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 Za porodnišk oti se šteje povprečje zadnjih 12ih plač, Ja, mislim, da zaporednih oz. neprekinjenih 12 mesecev.
|
|
|
|
RE: kdaj se redno zaposliti? 25.3.2008 20:35:18
|
|
|
|
marty5
|
Za porodniško se ti res šteje povprečje zadnjih 12 plač, vendar kar vem, je predpogoj, da si upravičena do nadomestila ta, da si bila v zadnjih treh letih pred porodniško zaposlena vsaj 12 mesecev.
|
|
RE: kdaj se redno zaposliti? 25.3.2008 22:03:17
|
|
|
|
Naja31
|
IZVIRNO SPOROČILO: marty5 Za porodniško se ti res šteje povprečje zadnjih 12 plač, vendar kar vem, je predpogoj, da si upravičena do nadomestila ta, da si bila v zadnjih treh letih pred porodniško zaposlena vsaj 12 mesecev. Ja, to velja, če nisi redno zaposlen zadnjih 12 mesecev.
|
|
|
|
RE: kdaj se redno zaposliti? 25.3.2008 22:36:34
|
|
|
|
lelaval
|
Za porodnišk oti se šteje povprečje zadnjih 12ih plač, tako da bi jaz rekla, d aje dobro biti zaposlena vsaj 1 leto. Tako ja - zato mislim, da je bolje, da te čim prej zaposli, ne pa tik pred porodom, ker potem ne boš nič dobila - no starševsko nadomestilo, ki pa je krepko nižje.
|
|
RE: kdaj se redno zaposliti? 25.3.2008 22:38:57
|
|
|
|
lemavrica
|
Za porodniško se šteje zadnjih 12 plač. Pogoj za porodniško je tudi da moraš biti zavarovana min en dan pred nastopom porodniškega dopusta.
|
|
RE: kdaj se redno zaposliti? 26.3.2008 11:14:43
|
|
|
|
sazi
|
Da ti pripada starševsko nadomestilo, moraš izpolnjevati enega od spodnjih pogojev: 1. si dan pred nastopom porodniške zavarovana za starševsko varstvo - torej zaposlena, pa magari samo od tistega dneva naprej 2. imaš v zadnjih treh letih vsaj 12 mesece delovne dobe Višina starševskega nadomestila se v 1. primeru računa za zadnjih 12 prejetih plač, oz za mesece, ko plače nisi imela, se vzame 55% minimalne slovenske plače - to nadomestilo je še vedno višje od starševskega dodatka in se vsekakor splača biti zaposlen vsaj 1 dan pred nastopom porodniške Višina nadomestila v 2. primeru pa je prav tako 55% minimalne plače, če pa imaš delovne dobe v zadnjih treh letih več kot 12 mesecev delovne dobe, se pa za vsak mesec prišteje še 2 procenta. Če pa želiš prejemati porodniško v višini plače, moraš pa plačo dobivati vsah 12 mesecev pred nastopom porodniške.
|
|
|
|
RE: kdaj se redno zaposliti? 27.3.2008 17:09:58
|
|
|
|
Martinčka
|
uff... jaz delam kot študentka v podjetju že več let, ampak to se zagotovo ne bo štelo. o madonca zdej se mi pa pognale strah v kosti. pa sej še mam čas, ker porodniška tako začne tečt z zadnjim mesecem nosečnosti, torej se morem zaposliti prej za ziher 5 mesecev pred "načrtovanim delanjem bejbija"... Sam kaj pa če potem ne zanosim in bo sama frka zaradi tega.. ker kot smo se že enkrat pogovarjale - ko načrtuješ ne gre ravno po planih Verjetno se najbolj splača potem, da vpišem magisterij ter vlečem kadrovsko naprej, ker to pa imam zagotovljeno, dokler se ne zaposlim, a ne? Če me ne bodo prej v redno vzeli.. madonca morem šefe mal na sestanek sklicat:) hihi.. Hvala punce, sem vedla da ni ravn tako kot pravijo! hvaala
|
|
|
|
RE: kdaj se redno zaposliti? 1.4.2008 16:47:29
|
|
|
|
POLAND
|
Mislim da je pomembno samo to,da si v delovnem razmerju vsaj 18 mesecev pred porodniško.Ali za določen/nedoločen čas pri tem nima veze.
|
|
|
|
RE: kdaj se redno zaposliti? 5.4.2008 21:26:41
|
|
|
|
Martinčka
|
v delovnem razmerju... torej se vseeno delo študenta ne šteje? Jaz prejemam njihovo kadrovsko štipendijo že več let... pa še vnaprej bi rada, ker bi rada delala ob študiju (zdaj bom vpisala mag.) ... sam ne vem a čem prosim za redno zaposlitev pa potem študij dam na daljni stranski tir ali kako.. Kadrovsko imam najvišjo kar je mogoče po zakonu, tako da se bolj splača kot teh 55% od minimalne sl.plače pa lahko zraven študiram. Kako pa si potem porodniško zračunam če bi imela redno zaposlitev? Zgoraj piše povprečje 12 plač, samo a ni sicer nekakšnih 70% plače? Kako je s tem? hvala vam vsem...
|
|
|
|
RE: kdaj se redno zaposliti? 6.4.2008 21:33:10
|
|
|
|
sazi
|
Zgoraj piše povprečje 12 plač, samo a ni sicer nekakšnih 70% plače? Kako je s tem? Ja, povprečje zadnjih 12 plač, je točno to, kar je - povprečje. Če imaš v zadnjih 12 mesecih povprečno 1000 EUR plače, dobiš 1000 EUR porodniške. O višino porodniške, če nisi zaposlena 12 mesecev pred nastopom porodniške, sem pa že zgoraj vse napisala. Kako je z delanjem magisterija redno nimam pojma - sam sem ga delala (oz. ga še delam ) ob delu. Kako je pa s kadrovsko štopendijo, pa ne vem - bi jo dobila tudi v času porodniške? torej tudi, ko bi prejemala starševski dodatek? Ne vem ravno točno, kako je s kadrovskimi štipendijam in starševskim dodatkom.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?