|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj pridejo vzgojiteljice v vrtec?
25.10.2007 9:12:40   
solatja
naša user posted image pride vsak dan v vrtec malo pred osmo in precej redko se zgodi, da jo pričaka katera od njenih vzgojiteljic, skoraj vedno je ena od sosednje skupine jasli, h kateri pa naša noče iti. vem, da bi se naj menjavale vse 4 vzgojiteljice, ampak pri nas je res večinoma samo ena (napačna) vzgojiteljica. pa pri teh najmljaših se mi zdi, da je pomembno, kdo jih sprejme. ob 8h gredo navadno v svojo učilnico in imajo ob pol 9h tm zajtrk, ampak še zmerom se mi zdi, da bi pa vsaj ena morala biti že malo prej tam. ne rečem, če bi hodila v vrtec ob pol 7h ali 7h, ampak pred osmo pa res ni zgodaj. še največji problem se mi zdi to, da se ne menjavajo, da je res tista ena skoraj vedno tam. kakšne izkušnje imate vi?

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj pridejo vzgojiteljice v vrtec?
25.10.2007 9:19:15   
Lenny
Pri nas je praksa, da se vse 4 menjavajo in so otroci navajeni na vse. Seveda imajta prednost "njihovi 2", vendar težav ni. Do 7.45 pa so vse zbrane in najkasneje za zajtrk so vsi že v svoji igralnici in s svojima dvema vzgojiteljicama.

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.10.2007 9:21:56   
Anuška79
To je čisto odvisno od enote do enote. Pri nas so ga lani zjutraj tudi večinoma 'sprejemale nenjegove' vzgojiteljice, ker so bile skupine združene do malo pred osmo. Po tretji uri pa se je skupina spet združila z jaslimi in spet ni bilo nobene vzg/pomoč. iz njegove starostne skupine. user posted image

Letos  ga vedno sprejme njegova pomočnica in odda pomočnica ali vzgojiteljica. user posted image

V jaslih pa je vedno otroke sprejemala ali pomočnica ali vzgojiteljica - isto je bilo popoldne.

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.10.2007 9:22:30   
Sonrisa
Pri nas otroke vedno sprejema njihova vzgojiteljica, nikoli druga. V vsaki skupini so vzgojiteljice že od 6.30 v vrtcu, nekje do 8 pridejo še pomočnice, ki ostanejo, dokler je vrtec odprt, torej do 15.30.

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.10.2007 9:23:21   
piščanc
vsaka vzgojiteljica ima določen delovni čas in če je od 9h, je pač od 9h, zakaj pa bi hodila eno uro prej v službo, ker dela pač določeno št ur. imajo pa zelo pozno zajtrk?

iz malega zraste veliko

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.10.2007 9:23:37   
Sonrisa
Aja, sem pozabila omeniti, da je v jaslih.

(odgovor članu Sonrisa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.10.2007 9:29:21   
solatja
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

vsaka vzgojiteljica ima določen delovni čas in če je od 9h, je pač od 9h, zakaj pa bi hodila eno uro prej v službo, ker dela pač določeno št ur. imajo pa zelo pozno zajtrk?

res imajo določen delovni čas in seznam je javno izobešen na hodniku (prav piše, kateri teden prihaja katera ob 6h, pa kdaj ob 8h itd. - isto je za odhode. če začne ob 6h, dela do 13.30, se mi zdi). ampak ne more pa biti po 2-3 tedne mesečno zjutraj ena sama, vedno ista user posted image to mi je čudno. sploh v jaslih, kot pravim.

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.10.2007 9:32:38   
Anonimen
Pir nas se menjata z varuhinjo. En teden pride ena ob 7.30, pa druga ob 8. uri, naslendji teden obratno. Tako nekako, se mi zdi. Domov pa gresta tudi izmenjajoče, en teden ena prej, naslednji teden druga. S tem, da so varuhinje potem vsake toliko časa tudi "dežurne", kar pomeni, da so do 16. ure. Tako nekako.

(odgovor članu solatja)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
25.10.2007 9:32:44   
Naja31
Ne vem kdaj zjutraj prihajata v službo, ampak ko sva midva tam 8.15h je vedno vsaj ena od obeh stalnih vzgojiteljic. Večkrat je to vzgojiteljica, ki jih zjutraj sprejme in potolaži, ona potem gre domov ob 14h, in ko jaz pridem ob 15h je ponavadi samo še pomočnica vzgojiteljice.
Včasih sta zjutraj obe, včasih pa je zjutraj samo ena stalna in kakšna, ki jo sploh ne poznam. Meni se zdi normalno, da bi zjutraj otroka morala sprejeti vsaj ena od stalnih vzgojiteljic, ki jo otrok pozna. Moj Marko že tako zjutraj ni najbolj srečen, ampak ga vzgojiteljica full takoj potolaži. Ne predstavljam si kaj bi bilo če bi ga morala tam pustiti vzgojiteljici, ki jo on ne pozna.

Je pa druga zgodba, če otroka zjutraj pelješ bolj zgodaj. Takrat so dežurne vzgojiteljice.

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.10.2007 9:35:02   
mojsoncek
Pri nas se tako pri jutranjem, kot pri popoldanskem dezurstvu menjajo. Ponavadi pa vsaj ena iz skupine pride okrog sedmih.

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.10.2007 9:44:33   
total
Pr nam so vedno obe zjutraj.

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.10.2007 9:44:47   
digi
Pri nas je vedno od 5.30 dalje ena in ista, ki sprejema otroke tja do 7.00 in potem gredo vsak v svojo skupino. Ta ista vzgojiteljica pa je potem še do 10 v naši skupini, potem pa v drugi. NA koncu (po 15.00 oz. prej, če ni več veliko otrok, ta ista vzgojiteljica spet zbere otroke, ki so ostali in je z njimi do 16.00) - vendar ne me vprašat kako ji znese, saj ej cwel dan dobesedno na šihtu- je pa še študentka, ki ima tudi eno leto starega sinčka.... vendar se mi zdi, da tam od 10.00 pa do 15.00  ni vedno v drugi skupini, ker sem jo srečala en dan ravno v ta čas na faksu... Iammo pa srečo, da je ta dotična vzgojiteljica pravi sonček.....

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

Neposredna povezava do sporočila: 12
25.10.2007 9:49:10   
Špacka

Pri jutranjem sprejemu so pri nas združene tri skupine. En mesec je sprejem v eni igralnici, tista vzgojiteljica tudi pride prva, naslednji mesec v drugi....naša pride v vrtec okoli 7.30 ure, takrat so že vse vzgojiteljice tam, tako da, jo vedno sprejme njena. Okoli 8 ure gredo vsak v svojo igralnico, ker do 7.45 ure so tam tudi že vse pomočnice vzgojiteljic.
Lani je bila še v jaslih, vendar sistem je bil enak.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 13
25.10.2007 11:38:04   
Nika v službi
Pri nas pride vzgojiteljica ob 7:30, pomočnica pa ob 8:00. Posledično gre vzgojiteljica prej domov.

Mi v vrtec (jasli) pridemo okoli 8:15, torej sta obe že tam, kar je fino, ker se je nanju že kar navezala. Smo namreč novinčki...

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.10.2007 11:39:22   
Anonimen
Naša je hodila v vrtec ob 7-ih in jo je vsaki drugi teden sprejela vzgojiteljica, ker so se tako menjavale...

(odgovor članu solatja)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
25.10.2007 11:53:55   
sazi
ampak ne more pa biti po 2-3 tedne mesečno zjutraj ena sama, vedno ista to mi je čudno.

moja sestrična je delala v vrctu in je imela res obupen delovni čas. Delala je od 5:30 do 9ih in potem od 13ih do 16:30. Tako je bila ona vedno zjutraj in vedno ista in verjetno za večino otrok "neprava", ampak v vrtcu so imeli tak sistem.

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.10.2007 12:29:29   
incabinca
Pri nas je vzgjiteljica v vrtcu od 7.00-13.00, pomočnica pa odvisno - običajno pride tam nekje od 8-9.00, odviso kako pač dela.
Tiste pomočnice, ki pa imajo deljen delovni čas so pa za sočasnost - odpirajo in zapirajo vrtec, in ponavadi pomagajo v jaslih. Tako da vedo da bodo imele tak delovni čas :)

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
25.10.2007 12:41:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu incabinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
4.11.2007 13:43:19   
m@j@
Delam v vrtcu, kjer imamo pet skupin.
vrtec odpre ena pomočnica in ob pol sedmih pride ena vzgojiteljica. takrat se mlajši in starejši ločijo. pri nas pride le ena vzgojiteljica v službo ob 8.30 enkrat na teden, ampak takrat je tista pomočnica, ki dela z to vzgojiteljico odpirala.
če pa pride do izostankov, bolnišk, se pa tudi turnusi spremenijo in še kakšna vzgojiteljica pride v službo malo kasneje.

lp,

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?