|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj odvajanje od dude
30.6.2006 22:20:14   
Alina_alin
Kdaj ste pričele z odvajanjem od dude (starost) in na kak način? Kar vzele in rekle "ni ni dude"?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj odvajanje od dude
30.6.2006 22:27:16   
Olivija
Pri dveh letih in pol, ker se nam je duda strgala in sva potem Ani lepo razložila, da je ne more več imeti. Prej je bila prav zasvojena. Naslednji dan si je v trgovini novo izbrala, samo na srečo ji ni bila všeč. Ni se pa spomnila, da ima še druge dude, ki so ble pa čisto enake user posted image . Imela jo je pa v glavnem samo še za spat.

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.6.2006 22:30:24   
Jančika_
Mi smo jo zaekrat ukinili samo podnevi (star bo dve leti, to smo naredili pri malo več kot letu in pol). Enostavno sva mu rekla, da je duda samo za pančkat. Dva dni je bilo nekaj cmizdrenja, a nobene hude sile.

Se pa zgodi, da jo kdaj dobi tudi čez dan, recimo zadnje dni, ko je bil zelo bolan. Pa tudi ni bilo hude panike, ko je ozdravel in sva mu jo spet omejila. No, mali se tudi znajde: na vsak način naju hoče prepričati, da bi rad šel spat, potem ga pa dava v posteljo, kjer se dela, da spi in se pač malo carta z dudouser posted image .

Bi mu jo vzela tudi za spanje, ampak v naslednjih dneh pričakujemo dojenčka in se mi zdi, da bo že tako dovolj velik šok. 

Neposredna povezava do sporočila: 3
30.6.2006 22:35:44   
KIRA
jaz bom še malo počakala. ker bo drgač manjši kradla dudo, ali pa bratrancu.
že to je napredek, da je sedaj sama hodi lulat - dobesedno sama, pa je ne mislim živcirat še z dudo.

Neposredna povezava do sporočila: 4
30.6.2006 22:46:10   
DEN
user posted image user posted image Naš jo je na smučanjo v Kranjski gori sam vrgel v hotelsaki sobi,
pri 20m. in smo končali z dudo je ni bilo več.
user posted image user posted image BRAVO   DENuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.7.2006 8:39:17   
al1*
Pri nas smo dudo dali vili Dudosnedi pri dveh letih. Strašno si je želel otroško orodje , in smo se zmenili, da da dudo vili, ona pa prinese orodje. Ene 2x se je še spomnil na dudo, pa smo ga spomnili na orodje in se je takoj potolažil. 

lp

(odgovor članu DEN)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.7.2006 9:09:39   
diva 4
Naša je pri dveh letih pozabila ,kam jo je odložla , pa smo rekli, da jo je odnesla muca copatarica user posted image  . Pa je dva dni samo malo pojokcala pred spanjem, potem pa pozabila na dudo user posted image .

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.7.2006 9:18:48   
Anonimen
NAŠA JE BLA VELIKA ZASVOJENKA Z DUDO sej jo je še zdej na konc ut podnev mela za kr brezveze. kupila sem ji tut knjigo adijo duda kjer zajček dudo svojo vrže v smeti in je bla nad njo navdušena skos smo jo mogl brat amapak ni nič pomagala da bi ona tut vrgla dudo v smeti :) pa smo šli en dan ko je bla stara 23 mescov dat uhančke v ušesa. in sem se pol spomnla da to lahko zamenamo za dudo ker je bla nad njimi navdušena in je vsemgovorila da je zdej ona tavelika punca k ma uhane. in zvečer sem šla z njo spat in k je izrazla željo po dudi sem rekla da je ni da je zajček vrgu tut njeno v seti in v zameno ji je prnesu uhane ko k jih ma mamazajkla tut v tej knjigi. tulena je blo eno uro skor in to tazga da je nakons sesam še tresla in hlipala ampak sem rekla če zdej popustim in ji dam dudo sem uničla vse. tko sem jo pa raj k seb stisnla pela sem ji in jo mojčkala in se je počas pomirila in zaspala. no od takrat se je še ene parkrat spomnla na dudo predvsem ponoč pa zvečer ampak nikol ni bloveč tulena user posted image  šlo je laži kukr sem pa pričakovala. k bi se še plenic tko z lahkoto zlosal :))

Neposredna povezava do sporočila: 8
1.7.2006 9:19:57   
Anonimen
Mi smo pri štirih letih ukinili dudo za podnevi. Smo otroku razložili, da zdaj pa res že malo smešen izgleda s to dudo in pika in konec, duda je za spat. A sem dosledna mati a nisem?user posted image

(odgovor članu diva 4)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
1.7.2006 9:25:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: KIRA

jaz bom še malo počakala. ker bo drgač manjši kradla dudo, ali pa bratrancu.
že to je napredek, da je sedaj sama hodi lulat - dobesedno sama, pa je ne mislim živcirat še z dudo.

ja js sem se tut bala da jo bo miji kradla pa ji še na misu ne pride??!! to mi je pa res zanimivo k prej je vsakmu dojenčku in otroku vlela dudo iz ust zdej k je pa sama nima pa nič več.

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
1.7.2006 10:05:11   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni
A sem dosledna mati a nisem?user posted image

user posted image user posted image user posted image  SI! Pomoje grem jst po tvojih stopinjah...sovražim dude!
Aja...Zara jo ma še kar in še kar nič ne kaže na bolje...(26 mes) Počas bo treba odvajat, pa nimam več ideje...
lpk

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.7.2006 12:40:34   
bini
pri nas bi tud dudo dali stran, ampak če jo bomo njej jo moramo še aljažu ukinit, ker mu jo skoz krade user posted image ... čeprav mali v bistvu zna zaspat tud brez in mogoče bi jo pa kar obema ukinli... ampak zaenkrat sem brez energije da bi eno uro poslušala tulenje - svaka čast lara!!! men bi se sfuzlal, čeprav nekej bo treba...
no, ima jo pa za spat in takrat ko sem sama z obema in se ona spremeni v dojenčka user posted image  in je bolj sitna kot mali bratec, ki sploh ni siten... saj mal gre na boljš, ampak ni pa še kakega hudega razsvetljenja glede teh stvari...

mi bomo probali spet čez kak mesec... morda bo takrat mal bolj odrasla... jo bomo pa dali sosedovi muci al pa ribicam na morju... menda da pri enih to pali user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.7.2006 23:17:33   
Alina_alin
Hvala za odgovore. Ste napisale kar nekaj luštnih fint.  Naša ima šele 12 mesecev in jo ima samo za spat ali pa izjemoma, ko je tečkica in je ne moremo potolažit. Sedaj ji itak ne mislim še ukinjat, saj je na novo v varstvu. Pa tudi opazila sem že, da če ni imela dude, kateri drugi otrok pa jo je imel, mu jo je kar šla spipat - čeravno seveda ni šla spat. In ne boste verjele, zadnjič je na enem obisku spipala eni pupi - dojenčici - ki je imela kao dudo - tako miniaturno plastično - in si tisto nabasala v usta.user posted image

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.7.2006 10:07:00   
viv_
2 leti in pol - duda za spanje in v avtu. Ne da se mi otroka matrat in ji na silo jemat dudo!

Neposredna povezava do sporočila: 14
2.7.2006 16:46:32   
Pupica
Imela jo je itak samo od 8 do 15-16 meseca...
in še to le za spat...
Ja nič, nekega dne, sva ji zaželela lahko noč, dala sva ji lubčka, očka je navil ninico, pa sva že hotla ven, k se je začela smejat, pa pravi DUDAAAA.Pa mi2 oba, da je pač ni, da je velika punca, in da velike punce ne rabijo dude.NEkaj časa je bila tiho, pol je pa rekla, TARA DUDA.In midva, ja OK, ja TARA(naša kuža) ima dudo, ja!
In ej zaspala brez.Seveda pa je še 14 dni vsak večer rekla za dudo, in midva da je velika da je ne rabi, in potem spet ona da ima TARA dudo..in smo se odvadiliuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 15
3.7.2006 8:38:07   
honey
No, mi (15 mes) jo imamo pa še vedno za zaspat obvezno, ponoči jo itak vrže ven, ko zaspi, za čez dan pa tudi samo še za zaspat. Drugače se pa niti ne spomni več nanjo, jo je že kar sam mal opustil. Mislim, da se mu preveč dogaja, da bi imel čas še za dudo user posted image . Za ponoč bomo pa vidli, kdaj jo bomo uknli, ampak mislim, da še nekaj časa ne user posted image .

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.7.2006 12:30:05   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: viv
2 leti in pol - duda za spanje in v avtu. Ne da se mi otroka matrat in ji na silo jemat dudo!

Spet o zarečenem kruhu...

Včeraj sva bili pri zobozdravnici in je rekla, da ima izredno lepe zobke, ampak da se na ugrizu že pozna, da je "dudarca". Da je zadnji čas za dudo odstavit 15 mesecev user posted image  Tako da smo nabrali vse dude (8 dud) in jih nesli k sosedom za ta mlade mucke... Zvečer je bilo sicer nekaj joka, ampak je kar šlo. Upam, da bo danes že bolje!

Ampak tamala je bila res hud primer zasvojenosti z dudo user posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.7.2006 13:55:31   
srki
Madona, Viv, mi ne zaostajamo dosti za vami, kar se dud tiče. Imeli smo jih 5. Ena je bila itak za vročino merit, eno je dal sosedovemu kužku, dve sta neznano kje, eno pa še ima, sicer samo za spat. podnevi samo, ko je kaj tečen ali bolan. Če jo bo imel pa na dosegu rok, pa niti sekunde ne bo okleval in jo že veselo cuza.

Počasi bomo mogli pa tudi mi odvadit, ja, stari bomo 26 mesecev.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.7.2006 22:30:50   
bini
pri nas je danes mož naredil veliki korak - popoldne je dudo odrezal in smo ji povedali, da jo je sosedova muca odrezala... je čist čukast gledala mama... zvečer je blo mal hudo, ampak mu jo je uspelo uspavat brez dude... ostale smo zdaj skrili, jih bo treba najbrž tud tamalmu, da jih ne bo kradlauser posted image ...
me prav zanima kako bo ponoči sprejela odgrizeno dudo - če bomo zdržali huronsko vpitje ali ne?? mož pravi da moramo, če smo začeli... itak ima prav..
no, zdej grem spat, ker morda se že kmal začne...

Svet je lep!!

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 19
5.7.2006 8:51:41   
viv_
Poročilo: včeraj zvečer je samo še enkrat vprašala za dudo, potem je pa lepo zaspala. Si je pa zdaj eno "cunco" navlekla v posteljo, pa se z njo igra in si pokriva obraz... OK...

Za v avto sem ji pa tudi rekla, naj si vzame enega pliškota, da se bo vozil zadaj z njo, zdaj ko nima več dude.

No, zjutraj, ko sva se nabasali v avto za v vrtec, sploh ni več vprašala za dudo user posted image

Priznam pa, da se mi kar malo smili...

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 20
5.7.2006 9:01:26   
MarijaPo
po doktrini mayo clinic pri 1 letu

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
5.7.2006 9:03:46   
Bubamaraa
Ko je bila stara 13 mesecev jo je sama dala stran.....user posted image user posted image user posted image

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 22
5.7.2006 9:37:30   
Anonimen
kaj pa je to mayo clinic??

(odgovor članu MarijaPo)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
6.7.2006 8:29:13   
bini
še naše poročilo - dobila jo je ponoči ko je ful jokala, drugač ji pa nastavljamo tisto odrezano ...
velik poslušam 'mami aši (muc) pojedu dudo' in to vsakmu razlaga...
že drugi večer zaspala brez dude user posted image user posted image user posted image .. pa tud čez dan se samo sem ter tja spomni nanjo... edin včeraj v varstvu je menda točila mile solzice ob pogledu na odrezano dudo - še dobr da gospa ni najdla ta prave, ker je rekla da se ji je tko smilila... če bi bla jest tam, bi sigurno popustila - al pa tud ne...

torej - pri nas je dan 2 uspešen.. .ampak vojna še ni končana user posted image .. bo najbrž pri nas manj na izi kot pri viv...

Svet je lep!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.