Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kdaj oddati dohodnino za 2007? 10.1.2008 14:33:30
|
|
|
|
Naja31
|
Letos ne oddajamo več dohodninskih napovedi. Vsak bo dobil izračun, in če ne bo vse štimalo, se lahko pritožiš na izračun. Ni pa treba oddajati napovedi tako kot smo do zdaj vsako leto do konca marca.
|
|
|
|
RE: kdaj oddati dohodnino za 2007? 10.1.2008 14:45:26
|
|
|
|
Nika v službi
|
Do 31.01. lahko oddaš vlogo za družinskega člana, ki ga želiš uveljavljati, če tega nisi imel prijavljenega že med letom. Jaz sem to ravno včeraj storila preko e-davkov. Bo odločba prej in evrčke bom lahko tudi prej zapravljala, pravijo. Sicer pa pač počakaš, da dobiš predizpolnjeno odločbo, jo prečekiraš, morebiti popraviš in vrneš. Oz. mislim, da če je ok, je niti ni potrebno vračat.
|
|
|
|
RE: kdaj oddati dohodnino za 2007? 10.1.2008 15:02:11
|
|
|
|
lukec
|
Tako je, letos izračun, ki pride domov že velja kot odločba.Prve odločbe bodo prišle po pošti že 31.marca in denar bo vrnjen do začetka junija, drugi val odločb pa pride 9. junija in denar naj bi bil vrnjen že do 14. julija . Je pa dobro pravočasno oddat vzdrževane družinske člane sicer se bo stvar zavlekla.
|
|
RE: kdaj oddati dohodnino za 2007? 10.1.2008 15:35:09
|
|
|
|
Shorty_
|
eno vprašanje a me mož lahko prijavi kot vzdrževanega družinskega člana če sem celo leto prejemala starševski dodatek ali ne??
|
|
|
|
RE: kdaj oddati dohodnino za 2007? 10.1.2008 15:44:09
|
|
|
|
Enolla
|
IZVIRNO SPOROČILO: shorty eno vprašanje a me mož lahko prijavi kot vzdrževanega družinskega člana če sem celo leto prejemala starševski dodatek ali ne?? Po moje, da ja če nisi presegla prihodka 2.800 € v letu 2007.
|
|
RE: kdaj oddati dohodnino za 2007? 10.1.2008 15:47:55
|
|
|
|
Shorty_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Enolla IZVIRNO SPOROČILO: shorty eno vprašanje a me mož lahko prijavi kot vzdrževanega družinskega člana če sem celo leto prejemala starševski dodatek ali ne?? Po moje, da ja če nisi presegla prihodka 2.800 € v letu 2007. a otroški dodatki štejejo v to?
|
|
|
|
RE: kdaj oddati dohodnino za 2007? 10.1.2008 16:08:19
|
|
|
|
Enolla
|
IZVIRNO SPOROČILO: shorty IZVIRNO SPOROČILO: Enolla IZVIRNO SPOROČILO: shorty eno vprašanje a me mož lahko prijavi kot vzdrževanega družinskega člana če sem celo leto prejemala starševski dodatek ali ne?? Po moje, da ja če nisi presegla prihodka 2.800 € v letu 2007. a otroški dodatki štejejo v to? Ne.
|
|
RE: kdaj oddati dohodnino za 2007? 10.1.2008 16:11:44
|
|
|
|
ElaM
|
A mogoče katera ve, naša najmlajša je bila rojena decembra. A jo lahko uveljavljam kot olajšavo za en mesec?
|
|
RE: kdaj oddati dohodnino za 2007? 10.1.2008 16:16:02
|
|
|
|
Shorty_
|
IZVIRNO SPOROČILO: ElaM A mogoče katera ve, naša najmlajša je bila rojena decembra. A jo lahko uveljavljam kot olajšavo za en mesec? ja 100%
|
|
|
|
RE: kdaj oddati dohodnino za 2007? 10.1.2008 16:23:01
|
|
|
|
ElaM
|
Hvala.
|
|
RE: kdaj oddati dohodnino za 2007? 10.1.2008 16:27:29
|
|
|
|
CeluLitka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi Do 31.01. lahko oddaš vlogo za družinskega člana, ki ga želiš uveljavljati, če tega nisi imel prijavljenega že med letom. Jaz sem to ravno včeraj storila preko e-davkov. Bo odločba prej in evrčke bom lahko tudi prej zapravljala, pravijo. Sicer pa pač počakaš, da dobiš predizpolnjeno odločbo, jo prečekiraš, morebiti popraviš in vrneš. Oz. mislim, da če je ok, je niti ni potrebno vračat. Kakšne obrazce pa je potrebno oddati za družinskega člana, oziroma kako se to stori, če ne oddajaš preko e-davkov?
|
|
|
|
RE: kdaj oddati dohodnino za 2007? 10.1.2008 19:53:05
|
|
|
|
Lara28
|
Mene pa zanima naslednje. Sina z možem nisva uveljavljala med letom, zato morava zdaj dati ta obrzec do konca januarja. Ampak, ker imava približno iste plače, jaz delam sicer še nekaj zraven po AP, bi rada preračunala, kako se nam najbolj splača. Ali ga uveljavlja mož,ki ima nekoliko višji dohodek ali jaz, ali morda vsak en del. Pride kar do velikih razlik. Ampak teh listov, ki jih vsako leto dobimo v službi o dohodku za preteklo leto še nismo dobili in jih bomo baje šele pri naslednji plači (10. feb). Kako si naj potem izračunam? Ali lahko to razberem iz mesečnih plačilnih list? Kako boste to prakticirali? Ali je možno dat ta obrazec tudi kasneje...
|
|
|
|
RE: kdaj oddati dohodnino za 2007? 10.1.2008 19:55:10
|
|
|
|
Shorty_
|
Ja seštej vse dohodke tvoje in od moža (plača, božičnica regres ap ) pol maš pa na netu info izračun in primerjaj, pa ne pozabi sešte še premij za dod.zdravstveno zavarovanje
|
|
|
|
RE: kdaj oddati dohodnino za 2007? 10.1.2008 21:51:40
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Enolla IZVIRNO SPOROČILO: shorty eno vprašanje a me mož lahko prijavi kot vzdrževanega družinskega člana če sem celo leto prejemala starševski dodatek ali ne?? Po moje, da ja če nisi presegla prihodka 2.800 € v letu 2007. Pa pazljivo pri tem... ne smeš vpisovati samo npr. 12 x 170€ (kolikor si dobila na TRR), ampak se moraš prej na CSD še pozanimati, kolikšen je bil še znesek prispevkov za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje, ki so ti ga na MDDSZ plačevali teh 12 mesecev. In znesek teh prispevkov prišteješ znesku, ki je bil na tvojem TRR. Pri meni je bilo za leto 2006 (izračun sem dobila leta 2007, ko sem oddajala vlogo za otroški dodatek) to skupaj cca. 3800€.
|
|
|
|
RE: kdaj oddati dohodnino za 2007? 11.1.2008 7:48:29
|
|
|
|
Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lara28 Mene pa zanima naslednje. Sina z možem nisva uveljavljala med letom, zato morava zdaj dati ta obrzec do konca januarja. Ampak, ker imava približno iste plače, jaz delam sicer še nekaj zraven po AP, bi rada preračunala, kako se nam najbolj splača. Ali ga uveljavlja mož,ki ima nekoliko višji dohodek ali jaz, ali morda vsak en del. Pride kar do velikih razlik. Ampak teh listov, ki jih vsako leto dobimo v službi o dohodku za preteklo leto še nismo dobili in jih bomo baje šele pri naslednji plači (10. feb). Kako si naj potem izračunam? Ali lahko to razberem iz mesečnih plačilnih list? Kako boste to prakticirali? Ali je možno dat ta obrazec tudi kasneje... Ja, seveda. Vse si izračunaš iz izplačilnih list. Tako sva midva storila, pa še mož je kar ročno računal, nisva nič uporabljala online izračunov. In potem vidiš, kaj ste bi bolj splača. Deljenje otroka na "pol" ali po mesecih pa se običajno ne splača. Vsaj po najinih dosedanjih izračunih (lani in letos).
|
|
|
|
RE: kdaj oddati dohodnino za 2007? 11.1.2008 8:26:49
|
|
|
|
Lara28
|
Hvala za odgovore. Zdaj me samo še nekaj zanima. Za plače mi je zdaj jasno, seštejem ekstra bruto (ali neto) dohodek, pa prispevke pa dohodnino - tak imam tudi na plači napisano. In to potem na začetku vpišem v 1101. pa potem še regres. V prejšnjem letu sem bila še nekaj časa v porodniški, tisto tudi enako naredim, ne? Kaj pa dohodek iz avtorske pogodbe? Kam se to vpiše? Se vidi da nisem niti blizu kakemu ekonomistu....
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.