Marogica
|
Anonimna, tako bom rekla. Jaz imam doma (skoraj) 6-letnika, ki je še vedno zahteven . Kdaj je najboljši čas? Ne vem. Dva otroka sta vsekakor napor, prilagajanje je še dosti večje, časa je manj, spanja ponavadi tudi. Pa razdajanja seveda. Kako to uskladiti, je seveda stvar posameznika, dejstvo pa je, da ni idealne razlike. Vsaj meni se zdi tako. Torej, pri nas je razlike 3,5 let. Ta starejši sine je bil res že "večji", je kar dosti razumel, dalo se je z njim pgovoriti in dogovoriti, pa kljub temu je še vedno otrok. In ta otrok me je seveda kar dostikrat potreboval ravno takrat, ko sem dojila, ali spravljala spat ta mlajšega. Kljub pogovorom in kvazi razumevanju. Pri manjši razliki seveda še to razumevanje odpade, in sigurno pride čas, ko bi se lahko raztrgal na dva kosa, ker te naenkrat oba potrebujeta. Pa oblačenje dveh pozimi, pa plenice-pokakane riti(duple ).......itd. In to kljub veliki pomoči mojega moža, ki se pri otrokih angažira maximalno. Kaj pa vem. Resnično. Ti pa želim, da bi se odločila tako, kot ti misliš, da je prav. Tako ga ne moreš "mimo vsekati"