|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj naj gre novorojenček spat?!
12.10.2005 0:24:20   
alfa
Zanima me kdaj grejo zvečer spati vaši malčki  oz. ne vem kako naj vprašam, ker itak več ali manj cel dan spijo in glede na to, da jih veliko spi v spalnicah zraven staršev ali s starši? Jih imate pri sebi v dnevni sobi dokler ne greste sami spati....?
Poleg tega me zanima še, če tudi vaši malčki med spanjem kaj stokajo, cvilijo oz. spuščajo razno razne glasove? Predvidevam, da sanja ampak glede na to, da je to moje prvo dete, se mi poraja cel kup vprašanj...user posted image

Hvala za odgovore in LP!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj naj gre novorojenček spat?!
12.10.2005 1:43:14   
Anonimen
alfa,
moja Tia že od samega rojstva naprej vsako noč spušča kakšne čudne zvoke, tudi joka velikokrat, se smeje in podobne zadevščine, ampak vse to v spanju. Pa bo dečva kmalu imela že 3 leta. No, Lea ne zaostaja veliko za njo, je pa res, da med spanjem ne spušča nobenih zvokov, pač pa preden zaspi. Kot bi kakšnega starega ata poslušal, ko stoka user posted image
Aja, za čas spanja si vprašala, Lea bo kmalu imela 3 mesece in zaspi nekje med 20.00 in 21.00, od 1. oktobra dalje spi celo noč user posted image in to v svoji posteljici. Zanimivo, da v košari ni hotela spati, sva bili budni celo noč. Zaenkrat midve spiva v dnevni sobi, da se mož in Tia ne bi zbujala zaradi Leinega joka, ampak mislim, da se bova prav kmalu (še ta mesec) preselili k njima v spalnico in bo tudi tam Lea spala v svoji posteljici. Vsaj upam.

No, upam tudi, da sem te vsaj malo potolažila.

(odgovor članu alfa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kdaj naj gre novorojenček spat?!
12.10.2005 7:49:59   
Anonimen
Čez dan sem jo jaz imela v dnevni sobi. V posteljico sem jo pa nesla tam okrog devetih, desetih zvečer, ko je pojedla. Tako je bilo pri nas ta prve dva meseca, potem pa je že prespala  celo nočuser posted image user posted image .

(odgovor članu alfa)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
12.10.2005 10:12:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kdaj naj gre novorojenček spat?!
12.10.2005 10:28:28   
Talči
Mi smo imeli v nedeljo točno 2 meseca.
Imamo pa že od začetka neki red, ki se je vzpostavil glede na to, kako je Žiga papal. Med 19.00 in 20.00 imamo kopanje, masiranje, mazanje z oljem, oblačenje, hranjenje, tako da je najkasneje 20.15 v posteljici.  Zaspi različno - včasih takoj, včasih pa drobenclja še do 21.30. Potem spančka do 3.00, včasih do 3.30, se previjema in se napapa, potem pa spančka še do kakšnih 8.00 (ura gor ali dol). In potem jutranja nega, spet se dojiva, malo cartama... in ko je utrujen ga spet dam v posteljico in spi do kakšnih 11.00. Potem ga spet previjem in se naje, pa se odpravima na sprehod (ob tem času se mi zdi, da je zunaj najlepše vreme in najtopleje).

V otroški sobici ima svojo posteljico, jaz pa zraven svojo posteljo. Ati spi v drugi sobi. Ko bo prespal celo noč pa bo spal sam. Tudi čez dan spi v svoji posteljici, pač pri svetlem. Ali pa ga dam v ležalnik. Včasih tudi skupaj počivama v moji postelji.
LP
Talči

_____________________________

9.8.2005 sem prvič dobila najlepše ime na svetu: MAMA. Tako me kliče Žiga.
31.3.2010 sem drugič dobila najlepše ime na svetu: MAMA. Tako me bo klicala LIna.

(odgovor članu alfa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kdaj naj gre novorojenček spat?!
12.10.2005 11:18:48   
2ursae
moj mali je star štiri tedne, pa šele sedaj nekako lovimo ritem. Ker po kopanju "pade dol", ga skopava okoli 21h, potem papamo, tko da gremo vsi skupaj spat ob 22h-23h. Zbudi se okoli treh in šestih (takrat možu budilka zvoni in valjda takrat mali ugotovi, da je že čas za zgodnji zajtrk). Takrat ga na hitrco previjem in se podojiva, zaspi pa kar pri meni, saj nikakor noče več nazaj v posteljo. Pa tko do devetih.

Do kopanja ga imava vedno pri sebi, čez dan sploh ni v svoji posteljici ampak v košari od vozička ali pa z mano v zakonski postelji ali na kavču v dnevni. Sprehajava se nekje od dveh do štirih, tko da nam dan kar hitro mine.

Se pa še ful lovimo, naprimer če meli postane neutolažljivo lačen ob osmih zvečer in papa eno uro, ga valjda ne bova kopala takoj ob devetih, ampak počakava, da se mu mal želodček umiri, tko da se vsa rutina premakne za kako uro. Isto se kdaj zgodi s sprehodom, če glih hoče jest npr. ob dveh.

Ne vem, ampak po moji izkušnji je z novorojenčkom oz čisto malim dojenčkom težko imeti urnik. On to jemlje mal po svoje user posted image , se mu je pač treba prilagodit.

pozdravček user posted image  


_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu Talči)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kdaj naj gre novorojenček spat?!
12.10.2005 15:22:37   
Jessy
Midva sva jo, mislim da, kar cel prvi mesec imela tja do 23h zraven naju v dnevni, na kavču. Po prvem mesecu starosti je pa začela nekje po 22. uri neutolažljivo jokat in sva jo mogla nositi po rokah, da je zaspala, kar prej ni bilo treba. Nekako sem prišla do zaključka, da mora v posteljo pred tem jokom, ker je z jokom očitno kazala, da hoče mir in temo. Zdaj jo dajava spat nekje med 21. in 22. uro, odvisno, kako kaže svojo zaspanost, kajti, če jo dava spat v popolnoma budnem stanju, nama tako kriči, da je vsa prepotena in komej diha, tako da tega ne prakticirava več. Lepo počakava, da ji začnejo učki postajati majhni, pol jo pa neseva v zibelko, kjer potem tudi zaspi.
Pri nas kopanje povzroči le 20 minutni spanec, potem se pa zbudi in do spanja rabi vsaj eno uro.

Naša tudi spušča različne zvoke...kot en starček, ki stoka, se preteguje,...prav hecna je, ker tako malo bitjece daje take glasove od sebe...pa tudi vredu zajoka kdaj med spanjem, za par sekund, potem pa neha...


_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kdaj naj gre novorojenček spat?!
12.10.2005 15:50:49   
Anonimen
Mi smo pra že malo pred drugim mesecom starosti začeli ritual, ki se ga držimo, ko pijanci plota user posted image
Ob 18.30 začetek dojenja na prvi dojki, potem umivanje, previjanje in preoblačenje v pižamco, potem dojenje v spalnici v napol temi še na drugi dojki, pa najkasneje ob 19.30 eno pesmico, mal dude in spat. Spi do 1ih, pa nabrzino pojeva, pa pol do 4.30 pa spet brzina papat, pa okoli 7.30-8ih zbujenje in mami zajtrk, Gašper zajtrk, pa gremo veselo v nov dan user posted image

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...




imena
luncaa

katero ime za punčko???

Kaja (31%)

Ela (45%)

Lia (24%)


Število vseh glasov: 216

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!