|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj na prvi sprehod?
18.2.2010 15:56:19   
vaney
Živjo. Naša Daša je stara 8 dni, rodila sem s CR. Ker moram sama še pretežno počivat, me zanima, kdaj je primeren čas, da jo zadekam v košaro in atija pošljem z njo ven, vsaj za 10, 15 minut? Na koliko stopinj lahko gre? Danes je tak lep sonček, samo jaz si je še ne upam poslat ven...malo je še premajhna. Kdaj ste šle ven z njimi, spploh z zimskimi otročki?

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj na prvi sprehod?
18.2.2010 15:59:50   
ledenka
če ni vetra in je nad 0, potem lahko takoj - ampak res postopoma, ne več kot 10 min. potem pa vsak dan malo dalj časa.

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
18.2.2010 19:00:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ledenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
18.2.2010 19:07:40   
MC09
Nam so rekli, da lahko takoj, rodila sem novembra, samo je zaradi mamice teba počakat, ko lahko gre mamica, pol je ok.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.2.2010 19:34:00   
zmajcica14
mi smo ene 2 dni bli samo na balkonu pa ene 15 minut, potem smo šli pa lepo ven in je bil ob vsakem vremenu (tud v fuuuuuuul mrazu) zunaj ene 2 uri na dan. in še to ne pokrit, da je prišla do njega dnevna svetloba.
s tem, ko otroka pelješ ven, mu kvečjemu narediš uslugo, ne pa ga zavaruješ.

(odgovor članu MC09)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.2.2010 21:19:53   
donat
jaz vidim da otrok star že en teden pa z njim hodijo okrog trgovin user posted image user posted image user posted image

tak da mi zdaj ni čisto jasno kdaj naj gre prvič venuser posted image user posted image

eni tako rečejo drugi takouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.2.2010 21:31:39   
Urska09
IZVIRNO SPOROČILO: vaney

Živjo. Naša Daša je stara 8 dni, rodila sem s CR. Ker moram sama še pretežno počivat, me zanima, kdaj je primeren čas, da jo zadekam v košaro in atija pošljem z njo ven, vsaj za 10, 15 minut? Na koliko stopinj lahko gre? Danes je tak lep sonček, samo jaz si je še ne upam poslat ven...malo je še premajhna. Kdaj ste šle ven z njimi, spploh z zimskimi otročki?

Jaz sem rodila par dni kasneje kot ti (pa 1 leto prej user posted image ), tudi s CR in je sel oci s tamalo ven takoj naslednji dan. Ker je bilo nad 0 in soncek. V Lj. materinski soli so nas tako ucili. Seveda, prvi dan za 10 min., drugi dan za 15 min. itd.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.2.2010 9:11:05   
kristinaj
pozimi naj bi bili stari 14 dni... ko jo pelješ ven jo pa itak zadekaš in pokrij jo tako, da bo imela dekico ne na obraz ampak tako, da boš z dekico malo zaščitila direkten vdor mrzlega zraka...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.2.2010 9:11:55   
valentinčica30
Vaney mi tut že lepo rajžamo okoli in ko boš pri moči pridemo tut k tebi. Sama sem začela hodit ven takoj ko se je sonček mal pokazal. J a pa tut ena takih sm, ki s 14 dni starim otrokom nakupujem, ker drugače enostavno ne gre, ker moj dela celi dan.
Je pa neki, mali zunaj totl uživa mi pa z njim.

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.2.2010 11:48:11   
zmajči25
Meni je tudi patronažna rekla, da nekje po 2. tednu starosti lahko za 10, 15 minutk gre ven in potem postopoma podaljševat.

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.2.2010 14:31:24   
Itkica
Mi smo šli ven na balkon za kakšnih 5-10 minut ko je bila stara en teden, je pa res, da je bilo septembra in je bilo kar toplo. Kot so ti zgoraj punce svetovale, postopno, pa fajn jo obleci. 

(odgovor članu zmajči25)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.2.2010 14:49:55   
sanelaa
Moje vprašanje je čisto nevmesno,
ampak me vseeno zanima kdaj iti ven če rodiš npr. maja, junija? A lahko greš takrat kaj prej ven?

< Sporočilo je popravil sanelaa -- 19.2.2010 14:50:43 >

(odgovor članu Itkica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.2.2010 14:56:19   
Taddy78
Tudi mi smo začeli postopoma, rodila sem novembra. Najprej za 5 minut na balkon, potem za 10 minut, nekje pri 1mesecu sem šla z njim v mesto.

Moje mnenje je, da ne bi pravno pretiravala z nekimi dolgimi sprehodi z nekaj dni starim dojenčkom. Ne bom pametovala da je pri vseh tako, ampak te ki poznam in so v takem mrazu hodili na 3-4 urne sprehode, so že pri 1.mesecu bili na antibiotikih, imeli zamašene noske...
Nikoli nisem pretiravala z nekim zavijanjem v celofan, doma imamo kmetijo, tako da četudi bi hotela komplicirat, ne bi imela časa, se je pa vsaj pri našem pobu obrestovalo in do 1.leta sploh nismo vedeli kaj je zamašen nosek.
Seveda pa je sprehod bil obvezen s plenico preko vozička.

(odgovor članu Itkica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.2.2010 16:34:16   
mojcaziga
Sama sem rodila junija 2002, ko je bilo fajn vroče. V porodnišnici so svetovali naj gremo z njimi kar takoj ven, vendar ne v času vročine, ampak zjutraj in proti večeru, saj je zunaj boljše kot notri. Kolegica je šla že iz porodnišnice peš domov s tamalim - do doma pa je imela 20 minut počasne hoje. Ker je bil moj na intenzivni, sva bila v P 11 dni, 13. dan pa sva že uživala na dolgem sprehodu.

lp

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?