Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: kdaj je treba povedati za nosečnost 31.3.2009 10:04:03
|
|
|
|
Luni
|
Po prvem pregledu pri ginekologu, ali celo po nuhalni v 12. tednu. Odloči se sama. Prej vsekakor ne!
|
RE: kdaj je treba povedati za nosečnost 31.3.2009 10:04:45
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: nikolinca živjo,mene pa zanima kdaj ste ve rekla svojmu šefu za nosečnost... sem v 4t nosečnosti in ne vem kdaj bi bilo pametno povedati za nosečnost,drgač sem pa že za nedoločen čas... V 4. tednu pa šefici sigurno ne bi šla govort. Počakaj prve tri mesece, nikoli ne veš, kako bo.
|
|
|
|
RE: kdaj je treba povedati za nosečnost 31.3.2009 10:06:41
|
|
|
|
lananai
|
Jst sem povedala po prvem pregledu. Po moje je fajn, da poveš, preden sam opazi.
|
|
|
|
RE: kdaj je treba povedati za nosečnost 31.3.2009 10:07:59
|
|
|
|
nikolinca
|
pa še eno vprašanje imam,ali je možna da te dajo stran , čeprav sem za nedoločen čas ...ja pa hvala luni in volga za nasvet
|
|
|
|
RE: kdaj je treba povedati za nosečnost 31.3.2009 10:08:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja čist odvisno od narave dela..jaz delam v zdravstvu in pri nam vse povedo takoj, ker drugače te čudno gledajo, zakaj ne bi šel na RTG, zakaj se izogibaš sobam z infekcijam(MRSA, ESBL....),zakaj pa ne dviguješ...tako da po občutku!
|
|
|
|
RE: kdaj je treba povedati za nosečnost 31.3.2009 10:10:46
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: nikolinca pa še eno vprašanje imam,ali je možna da te dajo stran , čeprav sem za nedoločen čas ...ja pa hvala luni in volga za nasvet Ne, ne smejo te.
|
|
|
|
RE: kdaj je treba povedati za nosečnost 31.3.2009 10:14:09
|
|
|
|
nikolinca
|
volga, hvala ti... ja najbolje , da počakam do prvega pregleda...pa tud nebi rada , da že zdaj vsi vejo , da sem noseča...
|
|
|
|
RE: kdaj je treba povedati za nosečnost 31.3.2009 10:19:47
|
|
|
|
Chi_Pita
|
IZVIRNO SPOROČILO: nikolinca pa še eno vprašanje imam,ali je možna da te dajo stran , čeprav sem za nedoločen čas ...ja pa hvala luni in volga za nasvet Vse je odvisno od šefa ... sam mislim, da ti tega ne bi naredili, sploh pa če si pridna. A si dolgo v firmi ... tudi to je kr pomembno? Ena kolegica je bila za dol. čas, in ji niso podaljšali, drugo so pa zaposlili za ned.čas, čez neki časa pa jim pove, da je in so bili veseli zanjo ... seveda se je zdaj že vrnila nazaj. Sigurno pa bo potrebno najti zamenjavo za eno leto. Aja, pa jaz bi počakala da povem za do 3.meseca. Lp in uživaj v nosečnosti čimbolj
|
|
RE: kdaj je treba povedati za nosečnost 31.3.2009 10:29:45
|
|
|
|
nikolinca
|
IZVIRNO SPOROČILO: Chi_Pita IZVIRNO SPOROČILO: nikolinca pa še eno vprašanje imam,ali je možna da te dajo stran , čeprav sem za nedoločen čas ...ja pa hvala luni in volga za nasvet Vse je odvisno od šefa ... sam mislim, da ti tega ne bi naredili, sploh pa če si pridna. A si dolgo v firmi ... tudi to je kr pomembno? Ena kolegica je bila za dol. čas, in ji niso podaljšali, drugo so pa zaposlili za ned.čas, čez neki časa pa jim pove, da je in so bili veseli zanjo ... seveda se je zdaj že vrnila nazaj. Sigurno pa bo potrebno najti zamenjavo za eno leto. Aja, pa jaz bi počakala da povem za do 3.meseca. Lp in uživaj v nosečnosti čimbolj sm dve leti v firmi...me pa skrbi, da me bojo dali stran zaradi recesije nikoli se ne ve....
|
|
|
|
RE: kdaj je treba povedati za nosečnost 31.3.2009 10:40:38
|
|
|
|
taši84
|
js ms povedala par dni po pozitivnem testu. so pa bli takrat ravno prazniki in sm mela 6 dni dopusta (pred božičem in pred novim letom). lih takrat pa sm nrdila test in pol ostala doma. sj se tko al tko morjo znajt brez tebe.
|
|
RE: kdaj je treba povedati za nosečnost 31.3.2009 10:56:34
|
|
|
|
Chi_Pita
|
nikolinca, sam mislim, da ima Volga prav ... ne smejo te dat proč - pa sej nimajo s tabo nobenih stroškov al ne vem kako bi temu rekla, ko si na porodniški... pa recesija gor al dol ...
|
|
RE: kdaj je treba povedati za nosečnost 31.3.2009 11:18:30
|
|
|
|
blazka
|
Po zakonu te ne smejo odpustit, če si noseča. Pa tudi zakaj bi te zaradi recesije, kot je že ena pred mano napisala, nimajo nobenih stroškov s tabo ko si na porodniški. Jaz sem povedala po nuhalni, je pa res odvisno od narave dela - če kaj težjega delaš, dviguješ. Prve tri mesece se je treba najbolj pazit...
|
|
|
|
RE: kdaj je treba povedati za nosečnost 31.3.2009 11:56:01
|
|
|
|
baby blue
|
kdaj poveš je čisto vseeno tudi odvisno je od vrste dela... pravijo pa da naj bi povedale do 15, 16 tedna ker potem je trebušček že viden... sicer pa je odvisno od vsake posameznice... ti pa svetujem da prve tri mesece počakaš saj se nikoli ne ve...
|
|
|
|
RE: kdaj je treba povedati za nosečnost 31.3.2009 12:14:37
|
|
|
|
Anonimen
|
V tej "recesiji" so nosečnice zelo zaželjene. Pri nas je en kup podjetij, ki komaj čakajo, da bo čimveč žensk .
|
|
|
|
RE: kdaj je treba povedati za nosečnost 31.3.2009 12:19:21
|
|
|
|
lananai
|
IZVIRNO SPOROČILO: Chi_Pita nikolinca, sam mislim, da ima Volga prav ... ne smejo te dat proč - pa sej nimajo s tabo nobenih stroškov al ne vem kako bi temu rekla, ko si na porodniški... pa recesija gor al dol ... Razen v primeru, da si stalno nekaj na bolniški... Tega je mislim da vedno več, na žalost. Ko si pa enkrat na porodniški, pa res nimajo več stroškov. Po moje tudi moj šef komaj čaka, da mu jst dol z grbe stopim za nekaj časa. So pač taki časi...
|
|
|
|
RE: kdaj je treba povedati za nosečnost 31.3.2009 16:47:41
|
|
|
|
pinkiponki
|
Glede tega kdaj povedati so itak različna mnenja, ampak vsaj do prvega pregleda je pa res fino počakati - tja do ene 8-9 tednov. Lahko pa povem še jaz svojo izkušnjo, ker sprašuješ, če te lahko odpusti, tudi če si za nedoločen čas.....verjetno nikoli ni 100%, če si pri privatniku še toliko bolj, meni se je pa ravno pri privatniku zgodilo obratno, in sicer: Tri tedne predno mi je potekla eno letna pogodba sem mu povedala, da sem noseča (to je bilo lani oktobra), ker nisem hotla tega zatajiti do takrat ko bi se naprej odločal in kljub temu me je potem zaposlil za nedoločen čas. Res pohvale mojemu šefu in šefici-še so svetle izjeme.
|
|
RE: kdaj je treba povedati za nosečnost 31.3.2009 20:11:25
|
|
|
|
Hator
|
Jaz sem povedala nekje v 4. mesecu.
|
|
|
|
RE: kdaj je treba povedati za nosečnost 31.3.2009 21:00:19
|
|
|
|
sanya.2u
|
pa še eno vprašanje imam,ali je možna da te dajo stran , čeprav sem za nedoločen čas ... Odpustili bi te lahko z izgovorom, tehnološki višek... Ker pa si ti noseča, zaposlena za nedoločen čas, bi jih lahko tožla za velike vsote denarja in tožbo bi seveda dobila...zaradi tega pa te ne bodo odpusti. Edini problem bi bil, da bi bila zaposlena za določen čas in bi ti med nosečnostjo pogodba potekla, potem bi bilo možno da ti pogodbe ne podaljšajo. Tebe pa nima bit kaj strah. Drugače pa čestitke in vse najboljše. Da si noseča pa raje počakaj dokler ne narediš prvega pregleda.
|
|
|
|
RE: kdaj je treba povedati za nosečnost 1.4.2009 9:23:14
|
|
|
|
nikolinca
|
punce ,hvala vam pa še nekaj,a je bila katera od vas že na začetku nosečnosti na bolniški zaradi slabosti...tam okoli 8-10 tedna nosečnosti...
|
|
|
|
RE: kdaj je treba povedati za nosečnost 1.4.2009 21:03:50
|
|
|
|
avgust09
|
jaz sem v službi povedala že v ene 6t, ker imam super šefico in se mi je zdelo pošteno da ve glede na to da smo mogli najdit nadomeščanje zame. Doma staršem sva tud povedala nekje v 8 tednu vsem ostalim pa 11 ali pa 12 teden.
|
|
|
|
RE: kdaj je treba povedati za nosečnost 1.4.2009 21:29:07
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
Jaz sem počakala na nuhalno.
|
|
RE: kdaj je treba povedati za nosečnost 1.4.2009 21:35:09
|
|
|
|
AnciM
|
Jaz sem povedala, ko me je sodelavka "prebrala", okoli 8t. Samo šefici, ker ji gre ful v nos, če po ovinkih, kaj zve. Sem jo pa prosila za diskretnost do nuhalne in je res bila tiho, čeprav zna bit pravo gobezdalo.
|
|
RE: kdaj je treba povedati za nosečnost 2.4.2009 11:42:31
|
|
|
|
anci banci
|
nosečnice so zaščitena skupina, če so zaposlene za nedoločen čas(kakor invalidi ali tisti ki so na bolniški dalj časa) in jih ne smejo odpustiti niti kot tehnološki višek jaz sem svoji šefici povedala v 8 tednu po UZ ko smo videli srčka biti
|
|
|
|
RE: kdaj je treba povedati za nosečnost 2.4.2009 13:16:36
|
|
|
|
karin412
|
Nikolinca, poleti se ti bo že poznalo-mene so tako opazili že v 4. mesecu, ko nisem mogla obleči puloverjev čez. Bolniško sem jaz vzela pri 2. otroku že od začetka, ker sem imela prvo punčko doma, in nisem hotela delat, ker bi potem morala še varstvo urejat. Mi je bilo slabo, ja, lahko rečeš, da bruhaš in ti dajo bolniško. Manj možnosti je v 2. tromesečju, ko se v redu počutiš. Kdaj povedat, pa je res odvisno, če npr. delaš v kakem laboratoriju ali s kakimi laki, barvami, topili... potem je bolje, da takoj poveš ali pa te dajo na bolniško-in si zaradi tega lahko celo nosečnost na bolniški, tako je bilo pri nas, tiste, ki so delale v laboratorijih z bakterijami...
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?