|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj iti v bolnico, ko dobiš popadke?
1.10.2008 13:53:52   
lara žana
spoštovane,

zanima me ali je potrebno iti takoj v bolnico, če ti odteče voda?
sem 2 noseča in pravijo,da prej rodiš?
na koliko minut morajo biti popadki, da se odpraviš od doma, če ti voda ni odtekla?

hvala
Lara Žana
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj iti v bolnico, ko dobiš popadke?
1.10.2008 14:10:37   
Anonimen
Če ti voda odteče moraš takoj v P. Popadke pa moraš imeti vsaj eno uro redno na 5 minut potem pa greš oz. greš lahko prej če imaš še veliko vožnje do P.

(odgovor članu lara žana)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
1.10.2008 14:19:37   
Naja30
Ko odteče voda, takoj. Najbolje, da se čim manj premikaš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
1.10.2008 14:27:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
1.10.2008 14:35:01   
Eillish
No, jaz v drugo nisem nič prej rodila.

Neposredna povezava do sporočila: 5
1.10.2008 14:37:08   
glen
Če bi jaz doma čakala kot nekatere(ko jim odteče voda) bi doma rodila.
Prijateljici je voda odtekla ob polnoči in ni hotela zganjat panike in se je lepo tuširala in šele ob 6 zbudila moža in sta šla rodit.Rodila je šele ob 14 popoldan.
Meni je voda otekla po 23 zvečer pa sem se šla še stuširat,,tako da vsa v porodnišnico prispela po polnoči,dokler so me sprejeli,obrili,dali klistir,... ob 02 je moja princeska že pokukala nasvet.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.10.2008 14:40:09   
glen
pPijateljica je 1. rodila v eni uri z lahkoto,čez dve leti v 2. pa se je pošteno namučla v 3 urahuser posted image

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.10.2008 14:54:06   
AKP
Ko so meni pri drugem porodu predrli mehur sem v roku 25 minut rodila. Ne vem kako dolgo ravno nebi čakala doma, ker nikoli ne veš kako hitro bo šlo. Kolegica je drugič zaradi tega rodila doma user posted image . Ni imela ne vem kako močnih popadkov in še je malo čakala, ko so se pa začeli močni popadki je pa bilo kot v filmu in je v roku par minut rodila.

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.10.2008 15:23:06   
PikicaStonoga
AKP, a se hecaš? Kdaj je pa blo to? In kako to zgleda, da nepričakovano doma rodiš? Kdo je bil zraven ji pomagal? ...

(odgovor članu AKP)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.10.2008 15:43:46   
Anonimen
Jaz sem v prvo še 3 ure bila doma, ko sem imela redne popadke na 5 minut (redni podaski na 5 minut so se začeli ob 3-eh ponoči). Potem sem pa le zbdila moža in rekla, da gremo v akcijo. Malo sem se bala, da ne bi kr doma rodila, ker sem bila že cca. 10 dni pred PDP-jem odprta 2-3cm (rodit sem šla 6 dni čez rok). V P me pogledajo - odprta 2-3 cmuser posted image Kr jokala bi. user posted image No, rodila sem s pomočjo umetnih popadkov 6 minut pred 16uro. user posted image

V drugo (seveda če mi ne odteče voda) bom šla takoj ko se začnejo popadki na 5 minut, ker bi brez pomoči um. popadkov bila še danes odpta tam nekje 2-3 cm. user posted image

(odgovor članu PikicaStonoga)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
1.10.2008 15:47:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga

AKP, a se hecaš? Kdaj je pa blo to? In kako to zgleda, da nepričakovano doma rodiš? Kdo je bil zraven ji pomagal? ...

Podobno zgodbo kot AKP poznam. So iz okolice Grosuplja - klicali rešilca. Tega po 45 minutah nikjer, pokličejo še enkrat in so pozabili  poslati rešilca - al karkoli so že delali. Predno je rešilec prišel je že rodila. Pri porodu ji je pomagal mož. Dobro, da je bil to njun 4. otrok, da je že trikrat videl kako porod zgleda in da so rešilci kljub vsemu prišli kmalu zatem.

(odgovor članu PikicaStonoga)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
1.10.2008 15:49:20   
pezbar
khm, ne reče se v bolnico, ampak v porodnišnico - ker (bodoče) mamice niso bolne, ampak grejo tja le rodit user posted image
(no ja, jaz sem šla v porodnišnico že 1 mesec pred PDP, ker ni bilo vse ok, tako da zame je bila to tudi najprej bolnica, ampak to je že druga zgodba)
pa srečno user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 12
1.10.2008 15:57:42   
blaža
Od odteka vode pa do rojstva sta pri meni pretekle dve uri. Živim pa 50km od porodnišnice in sem še ta starejšega peljala k staršem v varstvo, ker je blo sredi noči in smo komaj ujeli cajt, za rodit v porodnišnici. sem čakala predolgo, da me zaprav zvije in pol ko me je prvi popadek močno zabolel, je hkrati odtekla voda in pol je blo hitro.

Glede rednih popadkov pa toliko. pri obeh porodih nisem imela do konca rednih popadkov in zato sem pri prvem šla prezgodaj v porodnišnico, pri drugem pa skoraj prepozno. sem imela popadke na 10min, pa na 20min, pa na 3min, pa na 25 min,....Hvala bogu, da mi je pri ta drugem odtekla voda doma, ki pri prvem mi ni in so predrli ovoj, da sem vedla, da moram v porodnišnico. Če se odločim za tretjega bom kampirala pred porodnišnico cel mesec prej.user posted image

(odgovor članu pezbar)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.10.2008 18:48:08   
M_mojca
Nam so v materinski šoli rekli, da če si noseč v drugo, je fajn it v porodnišnico, ko so popadki na 10min, ker je ponavadi drugi porod hitrejši! Seveda to ni pravilo, a ker si nosečka drugič, pojdi v porodnišnico, ko bodo popadki na 10min. Če ti odteče voda v večji količini, pokliči rešilca, če pa bo odtekala po kapljicah, te pa lahko peljejo z osebnim avtomobilom; v obeh primerih it takoj!

23.10.2008 je na svet pokukal najin pikec po imenu Nik

Neposredna povezava do sporočila: 14
1.10.2008 21:33:25   
ribica.
ja, drugi porod je res hitrejši,, tud moj je bil. Ampak še vedno mi je smešno, ko katera napiše, da se je pošteno namučla, in da je trajalo 3 ure. Pa 3 ure so ja piknik!!!!!! Jaz se pa hvalim da je blo v drugo ful lažje, in je trajalo sam 6 ur. O prvem raje ne bi.

Zaključek, ene rodijo ko bi reku keks, druge pa ne. Težko je zdaj rečt, kdaj pojdi v bolnico. Verjetno ko ne boš več vedla kaj bi.

(odgovor članu M_mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.10.2008 21:51:12   
Naja30
Če odteče voda, moraš čim prej it, ker je lahko otrok v slabem stanju.
Zato pravijo, da v tem primeru čim manj premikanja in takoj v P. Ne vem, jaz sem to ves čas prve nos. poslušala - da bom ja takoj šla v P, če mi odteče voda.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?