Katy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: Katy78 Tudi jaz mu ne morem dati kruha v roke, ali pa kos paprike ali kaj takega, ker (kljub temu, da še nima zobkov oz. zdajle 3 rinejo ven) naš požeruhec takoj odgrizne velik kos in bi se mi zadavil. Prežvečil pa ne bi, bognedaj, ni časa, se preveč mudi. Kako pa veš? Naš je tudi velik požeruh, odgrizne cel kos, pa se še ni zadavil. Hoče požret, ne gre, pljune ven ali ven porine s prstom. Tako se uči. Če preveč dolgo vlači po ustih, mu jaz ven vzamem. Če otroku ne daš koščov, potem se ne bo nikoli navadil, otrok se mora naučit kaj z velikimi kosi. Da otroku ne bi dal, ker je tebe strah, da se bo zadavil, potem bo rabil veliko časa in nikoli ne boš zadosti ziher kdaj mu dat kos. Saj ti si zraven ga gledaš in urgiraš še preden do česar koli pride. Če pa ni pripravljen sploh na koščke, se pravi, da se še vedno vsa njegova hrana čist pasira s paličnim, potem pa itak nima kaj s kosom delat. Lahko pridejo vsi prednji zobi ven in še vedno n ebo z njimi žvečil, temveč trgal kose. Tak potem lahko čaka še mnogo mesecev, ko bo že čez 1 leto star. Dojenčki žvečijo z čeljustmi in tega se mora naučit, z zdrizastimi kašicami se ne bo. Na začetku sem mu pasirala čisto na gladko, ker sva začela pri korigiranih 5. mesecih, zdaj pa mu na grobo spasiram samo, če je kaj bolj trdega, drugače mu pretlačim z vilico, pa mu kar gre, se prav vidi da premetava sem in tja po ustih, torej žveči z dlesnimi. Kruh, polovico grozdne jagode, kos paprike - vse to pa sem probala in je cuzal dokler ni odgriznil in potem se je začel davit, če mu pa hočem vzeti iz ust, se pa začne dreti kot zmešan, ponavadi mu niti ust ne morem razpreti. On ne pljune ven, tudi s prstom ne porine ven ampak hoče pogoltnit dol. Zato mu raje ne dajem, pač še ni pripravljen. Sicer pa je korigirano star 8 mesecev in ima še čas. Tako kot vsi ne začnejo sedeti, kobacati in hoditi ob isti starosti, tudi žvečit koščkov ne začnejo vsi ob isti starosti. Na koncu pa vsi obvladajo vse.
|