|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj in kako ste povedale
28.12.2009 11:33:10   
sajka
Hej!
Mene pa zanima kdaj in kako ste povedale v službi da ste noseče?
In kakšni so bili odzivi?
Hvala vam za pomoč.
lp

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj in kako ste povedale
28.12.2009 11:42:32   
divans1
Jst sm povedala, ko še nisem bila noseča 3 mesece, ker sem imela težave. Sprejeli so vsi v redu....user posted image

(odgovor članu sajka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.12.2009 12:59:09   
charlyka
Tudi jaz sem povedala že pri dobrih 2 mesecih, ker se je bližalo obdobje potovanj v tujino, jaz pa sem šla takoj v bolniško (zaradi dveh ss prej).

Sprejeto je bilo ok, sem pač morala biti dosegljiva na telefonu, pa ob večerih sem hodila uvajat novega zaposlenega za svoje delovno mesto.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.12.2009 13:12:15   
Čili 1
Povedala sem v šestem tednu, ker sem zaradi krvavitve morala na bolniško. Komentar sedaj že bivšega delodajalca je bil, da ne rabi nosečnice, ampak nekoga, ki bo delal. Odpoved sem dobila prvi dan po izteku porodniške, čeprav sem bila pri omenjenem delodajalcu zaposlena že 5 let. Ah, ja... njegova zguba ;-)

Lp, Čili

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.12.2009 13:15:04   
MATEJKA_
prvič povedala v 9. tednu, ker sem orala iz danes na jutri na obolniško zaradi krvavitev, zdaj drugič pa sem čakala do 14t... (tokrrat je bilo do takrat tud vse ok). reakcija... no ja, obakrat šok, ampak mi je bilo prav vseeno, jaz sem glede tega vesela, če pa drugi niso pa ni moj problem... tak je pač potek življenja al ne?

(odgovor članu Čili 1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.12.2009 13:19:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sajka

Hej!
Mene pa zanima kdaj in kako ste povedale v službi da ste noseče?
In kakšni so bili odzivi?
Hvala vam za pomoč.
lp

jz sem povedala takoj ko je pokazal plusek ker imam pač tako službo da moraš takoj povedat, da imaš pol pomoč pri dvigovanju stvari ( mlečni oddelek v samopostrežni trgovini)

(odgovor članu sajka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
28.12.2009 13:50:00   
slovenka
jaz sem povedala 2 dni po pluseku, ker so mi nameravali dati en sektor skozi, kjer pa ne bi bilo priročno, da me vmes ni... sprejeli so s presenečenjem, ker je bil sestanek o drugih stvareh, ne o moji nosečnosti, a na splošno pozitivno. Je takšno okolje, da so veseli natalitete user posted image Ko sem bila pa prvič noseča, sem šla k šefu v pisarno in povedala za nosečnost, pa je samo bravo, bravo ponavljal... 

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.12.2009 16:02:09   
majuška10
jaz sem povedala v 3 mesecu, sem pa najprej povedala šefu in šele kasneje parim sodelavcem....

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.12.2009 18:28:57   
charlyka

IZVIRNO SPOROČILO: Čili 1

Povedala sem v šestem tednu, ker sem zaradi krvavitve morala na bolniško. Komentar sedaj že bivšega delodajalca je bil, da ne rabi nosečnice, ampak nekoga, ki bo delal. Odpoved sem dobila prvi dan po izteku porodniške, čeprav sem bila pri omenjenem delodajalcu zaposlena že 5 let. Ah, ja... njegova zguba ;-)

Lp, Čili

Joj, groza! Kaki idiot! In to po 5 letih, mislim res groza, pa kaj je mislil, da ne boš imela otrok ?! Pa saj njega to ni nič stalo!

(odgovor članu Čili 1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.12.2009 9:24:45   
sajka
Zaposlena sem za določen čas.Mislim da bo najboljše da počakam da me zaposli za nedoločen čas in potem povem.To bo ravno ko bom v 3 mesecu.Me je kar malo strah,ker sem nova v službi.
Sodelavka pa mi je povedala da je prejšnja njena sodelavka dobila odpoved ko je direktorju povedala za nosečnost.
Upam da bo vse ok.

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.12.2009 11:14:58   
charlyka

IZVIRNO SPOROČILO: sajka

Zaposlena sem za določen čas.Mislim da bo najboljše da počakam da me zaposli za nedoločen čas in potem povem.To bo ravno ko bom v 3 mesecu.Me je kar malo strah,ker sem nova v službi.
Sodelavka pa mi je povedala da je prejšnja njena sodelavka dobila odpoved ko je direktorju povedala za nosečnost.
Upam da bo vse ok.

Hmm, ta bo pa težka.
Res je, da te od dne, ko si redno zaposlena in uradno sporočiš za nosečnost, ne sme odpustiti. Zavedati pa se moraš, da te lahko takoj po preteku porodniške (oz. po 4 tednih po porodniški se mi zdi) odpusti. Tako da, če je takšen človek, ne pričakuj službe po preteku porodniške. V tem primeru bo bolje, da si proti koncu porodniške začneš iskati novo službo.

Pa držim pesti, da se bo lepo izšlo. Lp

(odgovor članu sajka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.12.2009 15:07:27   
slovenka
Jaz bi mu pa kazensko ovadbo podala v takšnem primeru - da mu povem, da sem noseča in mi reče, da me ne rabijo... Resno! Ma kaj se grejo... pa so to ljudje ali user posted image ?

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.12.2009 18:16:37   
Isabelle
Js sem ko sem zvedla da sem noseča šla takoj na bolovanje za dober teden ker sem bruhala in se slabo počutla.In potem ko sem pršla nazaj sem takoj povedla, takrat sem bla noseča  2 meseca.Sprejeli so uredu, so bli vsi ful veseli.

(odgovor članu sajka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.12.2009 21:16:28   
SaaS
Jaz sem vedno povedala zelo kmalu, ko sem izvedela. Bilo mi je slabo tako, da itak ne bi mogla tajiti.
Zdaj pri tretjem sem bila več kot dva tedna doma zaradi slabosti... Če se prav spomnim tudi pri prvem. Pri drugem pa sem bila še na porodniški, ko sem spet zanosila in sem jim že takrat povedala, da pridem delat samo za pol leta, potem pa spet na porodniško. 
Res pa je da sem v majhnem kolektivu, kjer se zelo dobro razumemo. Čeprav nimam zagarantiranega dela za vnaprej, se nekako nisem bala, da me potem ne bi več rabili.  
Ne vem pa, kako bi bilo, če bi se bala za delo, kdaj in kako bi povedala. Težko svetujem v takem primeru.

(odgovor članu Isabelle)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.12.2009 9:24:42   
endrina
Ja jaz sem počakala dokler nisem naredila NS, potem pa sem najprej povedala šefu - nekako v tem stilu, da me zdaj nekaj časa ne bo, ker bo naš prvi otrok dobil družbo. Sprejel je s šokom. Je rekel, da je sicer vedel da bom še 1x šla v porodno, samo da tega ni pričakoval že zdaj. Sem mu rekla, da glede na moja leta nimam kaj več dolgo za čakat, saj nisem več med najmlajšimi. Pol mi je naredil malo slabe vesti, po drugi strani pa mi je dal vedeti, da me ceni in da me me bodo zelo pogrešalisaj se bo moja odsotnost zelo poznala v službi. Prosila sem ga naj sodelavcem še nič ne omeni. No in ko sem bila noseča 4,5 mes. in se mi je že začelo malo poznati, sem pa povedala še sodelavcem - to je bil pa pravi vrišč in veselje, pa objemanje, pa čestitanje in seveda pol šok, ko sem povedala, da delam še samo do oktobra, ker so mislili da sem po mesecih manj noseča, pa seveda vpr. kako sem tako dolgo vzdržala, da nisem nič povedala.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.12.2009 20:51:50   
amii
Tudi jaz sem sedaj v 6. tednu. V službi sem že povedala, zato da se delovni proces lahko organizira v prihodnjih mesecih.
Imam pa v službi zelo slabe izkušnje s sodelavkami glede nosečnosti in bolniškami. Zelo težko sem dobila zaposlitev in to za nedoločen čas.
V prihodnosti načrtujem imeti podjetje. Pri meni ženska pod 40 let ne bo imela kaj iskati.
Da razložim:
V tem podjetju sem 5 let in na našem oddelku smo imeli 8 zanositev. Le ena je ostala do konca (pri obeh zanositvah), 7x so šle takoj, ko so izvedele v bolniški stalež. To je njihova pravica so rekle in naš problem da se organiziramo in opravimo delo. Kdaj bodo prišle iz bolniške in če sploh, nismo imeli pravice vprašati. Seveda nobena ni prišla, ker slabosti so bile prehude in krčne žile so jih bolele in križ jih je bolel,......
Tudi kolegice so v veliki večini ponosno zakorakale v stalež, češ da je to najlepše obdobje in da si ga ne mislijo pokvariti s tem da bi hodle v službo.
OK, če ima ženska težave, zato je hvala bogu bolniški stalež. Tudi jaz ga bom morda potrebovala. Ampak da se dandanes govori o tem da imaš pravico iti v bolniško, ker zanosiš, pa je žal slaba popotnica bodočim mladim iskalkam zaposlitev.

Zagotovo me boste raztrgale, ampak a ste se kdaj vprašale zakaj je za mlado žensko tako težko priti do zaposlitve za nedoločen čas?

Zgleda smo res družba, kjer se gleda le na sebe.................

Pa imamo svoj sonček

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.1.2010 10:24:01   
pupika
Jaz sem šla v prvi nosečnosti v bolniško po 6 mesecu zaradi prometne nesreče, sedaj v drugo sem v 3 mesecu, pa še delam. Če bi mi bilo pa tako slabo, da bi bruhala, pa bi sigurno šla v prvem tromesečju v bolniško, dokler bruhanje ne mine. Meni je bilo slabo v prvo in sedaj tudi, toda dokler ne objemam školjke je za mene počutje dobro, slabosti pa so itak nekaj vsakdanjega, kar mora bit, da se otrok razvija. Sem pa zelo rada v službi, si ne predstavljam, da bi sedaj bila že skoraj 3 mesece doma, če ni potrebe sem rajši v službi in mi tako čas hitreje mine. Se pa spomnim v prvo, ko sem bila po 6 mesecu doma, pa se mi je tako vleklo, pa takrat sem se začela redit, pa samo poležavala sem, mi je bila kar muka pripravljat za otroka, tako sem bila lena, cele dneve bi samo spala, utrujenost je bila na višku.

(odgovor članu amii)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.1.2010 11:49:29   
amii
Pupika, kak si to mislila, da ti mora biti slabo, da se otrok lepo razvija? Jaz sem mislila da slabosti niso povezane z razvojem otroka? Ali pač?

Pa imamo svoj sonček

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?