inesc
|
Naš je star 7 mesecev in pri njemu hranjenje izgleda takole: dojenje (nočno) dojenje GH - sadne kašice GH - zelenjavne kašice GH - mlečni obrok dojenje Ker je dober jedec, smo kmalu prešli na en cel obrok GH (sadni) - mislim, da po nekaj dneh. Sem pa najprej začela dajat jabolko, nato korenje. Najbolj me je skrbelo kako bova prešla na drugi GH, ki je seveda popoldan, ker je najboljše nova živila uvajat dopoldan. No, pa je moja glava tuhtala in se odločila, da bova midva najprej spoznala več zelenjave, da bova lahko imela tudi obrok popoldan. Tako sem cca. 2 tedna uvajala samo zelenjavo. Ko je spoznal nekje 3-4 vrste zelenjave, sem pa kar naredila preobrat in mu dopoldan dala sadni obrok, popoldan (za čas kosila) pa zelenjavni obrok (seveda na začetku še dojenje, ki sem ga pa ukinila po parih dneh, ker je super jedel). Potem je prišla k meni patronažna in je rekla, da kompliciram (kar mi je jasno, čeprav se trudim da ne bi ). Sedaj novo zelenjavo uvajam tudi popoldan, vendar jo prvi dan ponudim res zelo malo in v kombinaciji z že znanimi in sprejetimi živili. Zaenkrat pa je: - sadje: jabolka, hruške, banane, melona, avokado - zelenjava: korenje, krompir, bučke, cvetača, brokoli, špinača, koruza, brstični ohrovt - kašice: riževa, prosena, ovsena - testenine - kisla smetana Ker je sedaj že star 7m, bom ta teden začela uvajat jogurt ali pa skuto (ne vem še točno kaj prej) in bom tako počasi nadomestila še jutranje dojenje. Upam, da bo kaj pomagalo. Pa še naprej uspešno uvajanje!!