|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj darilo vzgojiteljici?
8.12.2010 13:46:54   
PC Baby
Kdaj se da darilo vzgojiteljici v jaslih za konec leta? Pred Božičem? Pred Novim Letom? Ali kako je praksa?
Mi bomo letos prvič in se ubadamo še tudi s tem, kaj naj damo in kdaj.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj darilo vzgojiteljici?
8.12.2010 17:03:52   
Lantea
Po božiču imajo velikokrat dopust (vsaj v naših koncih), tako da mogoče boljše pred prazniki...božičem mislim.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.12.2010 23:29:59   
deveta
Moja mama je vzgojiteljica in običajno dobijo skupinsko darila (od skupine) ob koncu leta (pa nič pretirano dragega). Pred božično novoletnimi prazniki pa mogoče dobi (ona in pomočnica) kakšno malenkost od posameznega otroka (kako dišečo svečko, lonček za kakav, kakšen obesek za jelko ali kako drugo malenkost). Po pravici povedano, ji ni najbolj prijetno, ko ju obdarujejo. Nekateri starši vidijo darilca in pol hitijo kupovat še oni, da ne bi grdo izpadli. Pa tudi ne marajo (vsaj njene izkušnje in izkušnje njenih sodelavk) dragih daril, ne ob novem letu in ne na koncu leta. Čim boljša skrb za otroke je njihova dolžnost in ne želijo bit za to posebno nagrajene, ker draga darila hočeš-nočeš puščajo občutek, da se je treba nekako oddolžit.
Tako nekako meni kolektiv vzgojiteljic v vrtcu, kjer moja mama dela.
Po moje, če jim v imenu skupine podarite kako malenkost, bo v redu.
In ja, kot pravi Lantea, najbolje je to kak dan pred božičnimi prazniki. 

(odgovor članu Lantea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.12.2010 9:02:10   
PC Baby
Sej to je zelo dvorezen meč: nekaterim staršem je to res odveč in v breme, nekateri pa sploh ne moremo podarit toliko, kolikor smo hvaležni, da tako lepo skrbijo za naše otroke, ampak potem je to obvezujoče za vzgojiteljice in dosežeš kontra efekt.

Najboljše bi bilo res kakšno simbolično skupinsko darilo, ampak se starši še ne poznamo med samo (razen ene 3) pa še vidimo se poredko, ker v tem vremenu samo poberemo malčke in odhitimo domov.

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.12.2010 9:08:01   
country
IZVIRNO SPOROČILO: deveta

Čim boljša skrb za otroke je njihova dolžnost in ne želijo bit za to posebno nagrajene, ker draga darila hočeš-nočeš puščajo občutek, da se je treba nekako oddolžit.

S tem se pa strinjam, ker tudi sama delam z otroki. Sicer v šolstvu, ampak vseeno individualno in dostikrat prinesejo. Zato mi je zdaj še težje razmišljat kaj naj prinese naše dete, ki je tudi prvo leto v vrtcu.
Vendar pa mislim, da ostali hitro kaj prinesejo zaradi slabega občutka, oz ker so pozabili in ne zato, da ne bi grdi izpadli. Vsaj kolikor sem pri svojih učencih videla - ni jim bilo prijetno.

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.12.2010 9:20:31   
boni25
Jaz pa mislim da je to tko ,da vsak prinese kaj če hoče, pa tud odvisno kako si doma navajen, al se obdarujes za praznike al ne.Odvisno kok ti to pomeni.Men je ful lepo če kaj dobim za bozič in sem avtomatsko tud pomislna na to da pač tud vzgojitelci pa varuski neki nesem.Nesla jima bom verizico in uhančke iz fimo mase pa čokoladnega snezaka.Predvsem zato ker sta mi ful fajn punce in se mi pač zdi lepo da jima neki dam ob koncu leta.

(odgovor članu country)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.12.2010 10:56:40   
deveta
Saj tudi jaz bom verjetno kaj nesla v vrtec, ko bo mala tam. Kakor koli obrneš, če si rad obdarjen, ponavadi tudi rad obdaruješ. Kaka malenkost, vsekakor nobenemu ne škodi in je lepa gesta. Še posebej, če si nad vzgojiteljico navdušen. Moj prejšnji post, se je nanašal bolj na draga darila. Navsezadnje je res tudi to, kar piše boni25, če je v družini navada novoletnega obdarovanja, je prav da se to čast izkaže tudi osebi, ki pol dneva skrbi za otroka in jo ima otrok tudi na svoj način rad in če ji darilo izroči otrok, mu ponavadi kar iskrice sreče v očkah zaigrajouser posted image .
Zdaj bi me mama, kar malo kregala, če bi videla kaj pišemuser posted image user posted image , mah pa saj ne veuser posted image user posted image . Pa tudi v anonimnosti jo držimuser posted image user posted image . Ampak vseeno: moja mama je s svojo skupino pogosto več let (3-4 leta) in otroci jo imajo zelo radi, saj so po tolikem času že zelo navezani. Nemalokrat se je zgodilo, da je kakšna punčka celo zajokala ob kocu šolskega leta, ko je vedela, da gre naslednje leto v šolo in bo dobila novo učiteljico (to je bilo zelo opazno, predvsem pred leti, ko je imela še male šolarje in so bili ob iztopu iz vrtca že precej bolj razumski). In če starš vidi, kako je otrokom v vrtcu všeč in kako se vzgojiteljica z njimi trudi, ja ni vrag, da si ne bi zaželel jo obdariti. Ampak kakor sem omenila je majhna pozornost v očeh vzgojiteljice čisto dovolj velika nagrada. Sicer, pa mislim, da se je trend velikih daril malo umiril.
Joj, spet nakladam, ko začnem pisat se sploh ne znam vstavituser posted image .

(odgovor članu boni25)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.12.2010 11:06:14   
barni
Mi smo "načeloma" zadovoljni z vrtcem, pa ne bomo nič nosili za darila. Nismo lani in tudi letos ne bomo.

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.12.2010 11:06:50   
liliana
Se opravičujem, če bom butasto izpadla.....

Ampak meni sploh na misel ni prišlo, da bi vzgojiteljice v vrtcu za Božič obdarovala......

A se to običajno dela po vrtcih in šolah.....? Da se vzgojiteljice in učitelji obdarujejo za Božič?......

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.12.2010 12:22:25   
Naja31
V skupini starejšega sina obdarimo vzgojiteljici za Božič/Novo Leto in na koncu šolskega leta. Vedno gre za skupinsko darilo,ki ga predamo takrat ko imamo vrtčevsko proslavo oz. druženje s starši pred prazniki oz. na koncu šolskega leta.
Letos bosta dobili darilne bone za karteza gledališče.

Pri mlajšemu pa tudi kupujemo skupinsko darilo.

Meni se zdi obdarovanje vzgojiteljic čisto normalno in pravilno. In nikoli nisem pomislila, da ne bi.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.12.2010 18:38:40   
jakaracman
jaz jih vedno obdarujem, pred božičem, okoli 8 marca, na koncu leta.Nikoli mi ne pade na pamet, da bi se karkoli dogovarjala z ostalimi starši.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.12.2010 13:11:06   
ronja
POjma nimam, kakšna je praksa: jaz bom naredila samo eno malo pozornost in to bosta dobili zadnji dan v letošnjem letu, ko bosta malidve v vrtcu - slučajno bo to še pred božičem, če bi bilo kasneje, bi dala kasneje, ker mi praznujemo dedka Mraza, kaj onidve, ne vem, tako da se pač ravnamo po nasuser posted image .

Sicer sem jima pa včeraj nesla skopirano eno knjigo, ki ju je zanimala - ne za novo leto, kar tako - pa sta bili veseli. ne vem nič o kakih skupinskih darilih, pri taveliki bo baje nekaj, samo je vse skup bolj tako, da nikoli ne veš, kaj bo iz tega.

Me bomo delale skup s tamalimi ene kekse in jih lepo zapakirale v take hišice, to je to. Zaradi tega upam, da jim ne bo nerodno, saj to res nič takega ni.

Sama nisem nikoli obdarovala učiteljic (v vrtcu nisem bila) kar tako. Na koncu leta, ko je cel razred skupaj zbral, to ja, sicer pa ne, oz. samo v izrednih primerih, ko mi je kaka učitejlica res veliko pomenila in takrat sem dostikrat sama naredila darilo, navadno so bili zelo veseli, verjetno zato, ker je bilo iskreno. Tudi vzg. ne bi dajala daril zato, ker se mora. Te, ki ju imata naši punci, so res fajn ženske in si zaslužijo kako pozornost, pa tudi rada bi, da vejo, da sem vesela, da se z malimi tako fajn razumejo. Ne bi jih pa rada spravljala v zadrego, zato se mi zdi fajn kompromis, da naredim nekaj simboličnega, kar mali pomagata delat, da lahko rečemo, da sta onidve naredili, pa je ok. Itak bosta pa onidve dali, kakopak. Ker so res fajn, jih ne morem prehvalituser posted image .

liliana, pojma nimam, kako je v navadi. Jaz obdarujem tiste, ki jih imam rada in "slučajno" pač one pašejo zravenuser posted image .

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.12.2010 21:57:09   
takotako
Ponavadi za jim dam dan pred božičem kakšno pozornost za 2€...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?