ronja
|
POjma nimam, kakšna je praksa: jaz bom naredila samo eno malo pozornost in to bosta dobili zadnji dan v letošnjem letu, ko bosta malidve v vrtcu - slučajno bo to še pred božičem, če bi bilo kasneje, bi dala kasneje, ker mi praznujemo dedka Mraza, kaj onidve, ne vem, tako da se pač ravnamo po nas . Sicer sem jima pa včeraj nesla skopirano eno knjigo, ki ju je zanimala - ne za novo leto, kar tako - pa sta bili veseli. ne vem nič o kakih skupinskih darilih, pri taveliki bo baje nekaj, samo je vse skup bolj tako, da nikoli ne veš, kaj bo iz tega. Me bomo delale skup s tamalimi ene kekse in jih lepo zapakirale v take hišice, to je to. Zaradi tega upam, da jim ne bo nerodno, saj to res nič takega ni. Sama nisem nikoli obdarovala učiteljic (v vrtcu nisem bila) kar tako. Na koncu leta, ko je cel razred skupaj zbral, to ja, sicer pa ne, oz. samo v izrednih primerih, ko mi je kaka učitejlica res veliko pomenila in takrat sem dostikrat sama naredila darilo, navadno so bili zelo veseli, verjetno zato, ker je bilo iskreno. Tudi vzg. ne bi dajala daril zato, ker se mora. Te, ki ju imata naši punci, so res fajn ženske in si zaslužijo kako pozornost, pa tudi rada bi, da vejo, da sem vesela, da se z malimi tako fajn razumejo. Ne bi jih pa rada spravljala v zadrego, zato se mi zdi fajn kompromis, da naredim nekaj simboličnega, kar mali pomagata delat, da lahko rečemo, da sta onidve naredili, pa je ok. Itak bosta pa onidve dali, kakopak. Ker so res fajn, jih ne morem prehvalit . liliana, pojma nimam, kako je v navadi. Jaz obdarujem tiste, ki jih imam rada in "slučajno" pač one pašejo zraven .