|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj barve
8.10.2006 12:54:18   
Tia27
zanima me kdaj so vaši otroci poznali barve in kdaj so se že znali sami oblačit in slačit,hvala,lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj barve
8.10.2006 12:59:01   
dory
Moj ze nekaj mesecev loci barve kot rdeca,zelena, modra, rumena, lila, pa zadnje case je roza ful in...valda,k ma tolk avtockov v razlicnih barvah in ce je hotu met pravi avto je moral povedat se za barvo :)...

Slaci se sam, obuje in sezuje tud, oblece pa...jah no ni se postekal,da sta dve hlacnici z razlogomuser posted image ..ampak ma se cajt :)

aja star je pa 29m..

(odgovor članu Tia27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.10.2006 15:38:21   
frutka_
Barve prepoznava nekje od 2.l.
Pri 2l3m se samostojno še ne obleče (mislim, da je še premajhen).  Sezuje se sam, odveže, odpne ježke,  sleče jopico, potegne dol hlače, kapo, včasih tudi nogavice.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.10.2006 17:34:39   
muki1
Zdaj ( 30 mesecev) je ravno v fazi, ko me za vsako stvar sprašuje, kakšne barve je. Pa zna jih tudi sama, ampak nikoli ne pove naprimer, da je nekaj oranžno, ampak pove, da je oranžno kot korenček. Pa zeleno kot trava, pa rozano kot sladoled. To zdaj kakšen mesec dni jo tak malo bolj zanimajo barve, drugače pa nekje pri dveh letih recimo, je za rumeno rekla, da je kot sonček, pa za zeleno kot trava, pa za črno kot Muki ( to je naš mačkon user posted image ).

Obleče pa se v vrtcu že sama, pa sleče tudi. Ampak se ji velikokrat zgodi, da ima kaj narobe oblečeno. Doma pa se ji nekak ne da kaj preveč s tem ubadati.... user posted image

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.10.2006 17:44:50   
Anonimen
Sedaj,ko boš prebrala vse odgovore,boš opazila,kako so različni otroci v razvoju.Naš naprimer ima tri leta,se že zna slečt in obleče se tudi nazaj,pa obuje.Barve pozna na oko,če mu pokažeš plavo kocko,bo on pobral plavo,za naprimer.poimensko pa so čisto vse rdeče.user posted image Le za semafor ve povedat,kakšne barve se prižigajo,in kaj se naredi pri vsaki lučki posebej.
Torej vsi so z blizu,ampak vsak obvlada svojo veščino.

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
8.10.2006 20:09:28   
corfu
Mi poznamo rdečo, zeleno, rumeno in modro. Star bo 21 mesecev. Včasih je vse zelenouser posted image drugič jih pokaže prav in pove kakšne barve je npr. kocka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.10.2006 20:19:40   
viv_
Barve pozna že kar nekaj časa, tam nekje od dveh let naprej pomoje. Pa že tudi kakšne pol leta loči svetlo modra/temno modra... Barve raztura.

Sleče in sezuje se sama, edino majic si ne zna sama slečt. Oblečt si zna pa hlače, jopico, pa obuje se tudi. Ni pa nujno, da je vse vedno prav obrnjeno.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.10.2006 20:47:00   
muza
Naš otrok pri skoraj 2 letih pozna barve - rdečo, modro, zeleno, rumeno in še kakšno. Barve pozna v glavnem na podlagi avtomobilov v familiji in soseski.

Obleči se še ne zna sam. Sam si npr. sezuje čevlje na ježka, sleče jopico, za kaj druga pa je že potrebna manjša ali večja pomoč.

(odgovor članu Tia27)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.10.2006 7:52:47   
SaaS
Moj je pa pravi mojster, kar se barv tiče. Pri še ne 18 mesecih je ločil osnovne - modro, rdečo, rumeno, zeleno, belo. Mesec kasneje pa je osvojil tudi ostale  - oranžno, roza, rjavo, vijolično, črno.
Zdaj bo dopolnil 23 mesecev in sploh nisem še pomislila, da bi se sam oblekel. Tudi približno še nismo tam. Včasih si poskuša natakniti copate, pa ne gre še čisto. Edino, kar zaenkrat že obvlada, je sezuvanje čevljev in jasno copatuser posted image .

(odgovor članu muza)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.10.2006 13:32:32   
bobek05
Naš si sezuje čevlje na ježka že od enega leta user posted image Ko smo v avtu takoj letijo dol user posted image  

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.10.2006 15:17:22   
Anonimen
moja pozna barve že ful dolgo. to je bla prva taka stvar ki jo je obvladala..recimo pri letu in pol pomoje. govorila je ful zgodej namreč. zna šteti do 10 tako da razume da šteje, drugače pa do 20 pa še kako več. ful črk že pozna skori vse vbi lohk rekla, pa je nič ne silim skos me sama sprašuje kaj tuki piše kaj tuki piše. štunfe  hlače se pa zdaj uči slačit, pa gatke zna slečt, ja od avgusta je čez dan brez plenice, ponoči pa skorej vedno suha plenica. čevljev nima pojma kako se jih sezuje, majce še manj, tudi jakna ji še dela probleme. po stopnicah gre glih za glih, oz gor še gre če se ma za kej držat dolj je pa ne pustim k bi samo pikirala na glavo. ja naša bi prej znala vse opisat kot pa narest :)

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
9.10.2006 17:44:38   
bini
no, naša pa nima pojma o barvah - trenutno je vse belo user posted image user posted image
oblečt pa zna jakno - ampak to traaaaaaja, tako da večino mi pomagamo, tud hlače skuša oblečt pa ne gre...
... obut zna škornje in nekatere bolj simpl čevlje, sezut čevlje zna vsake, pa nogavice tud  takoj dol spravi - je pač zelo rada bosa user posted image ...

Svet je lep!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.10.2006 18:32:40   
Anonimen
Barve že nekaj časa poimenuje: modro, rdečo, rumeno, oranžno, zeleno, roza, črno, belo. Star je 28 mesecev.

Kar se pa oblačenja in slačenja tiče, je čist antitalent user posted image . Jopo se zna sleč, pa hlačke si zna sleč in nogavičke tud. user posted image Pri oblačenju se trudi in trudi, pa mu nekako ne uspeva. user posted image

(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj je vzrok za več kot 200 primerov raka ...
HPV ni nov pojav, vendar so šele v zadnjih desetletjih raziskave razkrile njegovo povezavo z več vrstami raka, kar je pr...
Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.