ronja
|
Ronja, sem se morala prav prijavit, da te tole vprašam user posted image od kdaj pa vi miklavža praznujete, ha? Od vedno: mi smo meli Miklavža že, ko sem bila še majhna, samo da je pri nas nosil v peharčke - v gl. suho sadje in agrume, pa kako sladkarijo ali rokavice ali kaj podobnega zraven. Meni so nogavice bolj simpatične, peharčke ma že zajček, zato sem naredila take veliiike nogavice, da gre veliko not . In vsako leto dam na vsako nov znak gor - kar je pač kateremu članu najbolj všeč tisto leto: letos Lejli škratka, Ronji veveričko, lubiju hokejsko palico in meni eno žužo, ki mi je posebej pri srcu. Sicer pa pri nas nosi Miha Klavž. Ne vem, zakaj naj bi samo verni dobili darila , parklji in vse to je itak pokradeno od poganov, tako da če me hoče kdo ganjat zaradi avtorskih pravic, potem so to kvečjemu pogani, ki so že par tisočletij pod rušo... Letos je Miha prinesel: - vsem mandarine in orehe - Ronji porcelanasto skodelico (še nimata svojih), set štampiljk - črke, ker je očitno ta faza ne misli minit, eno nalepkico in seveda sladkega parklja - Lejli je prinesel tudi porcelanasto skodelico, zimske rokavičke s škratom, tudi nalepko in sladkega parklja - lubiju je prinesel poleg sadja še kapo in hrano za ptiče - meni je poleg sadja prinesel še set štampiljk (ja, sem pač veliko dete ) in blazinice zanje Imamo pa letos tudi adventni koledar, česar pri nas doma nismo imeli, ampak meni je ta zadeva strašno všeč, zmislila si jo je itak ena mamica (da bi svojemu otroku razložila, kdaj pride Božiček) in sem ziher, da ne bi mela nič proti, če jo uporabljamo tudi neverne mamice in jo bom nekoč razširila na 31 dni, samo ne obljubim, katero leto se bo to zgodilo, ker ga moram v tem primeru sama naredit - za vsaj vse 3 otroke, tako da... do takrat bomo meli ta tovornjaček, nad katerim sta punci strašansko navdušeni .