ronja
|
Midva sva se hitro odločila za nadaljevanje (slabih 18m je med njima, torej po 9m sem bila že noseča), ampak Ronja ni bila težek otrok (ok, nič ne spi, ampak je pa pridna), oba sva si želela, ni me bilo strah, sploh nisem pomislila, da bi šlo kaj narobe (čeprav je bilo prvič v nosečnosti precej narobe in drugič še hujše, ampak jaz vedno mislim, da bo vse ok - in konec koncev je res bilo - na koncu, seveda ). Ampak je šlo. Ljubosumja sem se precej bala, zato sem se ful pripravila in očitno dobro, saj ga dejansko ni. Je bila pa Ronja čisto razštelana prvih 14 dni, ko sem prišla iz porodnišnice in naju je totalno izmozgala. Ampak potem, ko je ugotovila, da ji njenega mesta nihče ne bo vzel, je bilo pa ok. Mislim, da se odločaj po svojih občutkih. Če boš rizično noseča, boš težko krotila neobvladljivo dete. Če pa mali ni neobvladljiv, ampak samo rabi veliko pozornosti, pa bi verjetno šlo. Vsekakor je fajn, da si mirna in te ni preveč strah ob misli na podmladek, ko se odločiš zanj. Čeprav se dostikrat dobro izide tudi, kadar preseneti in se na začetku ljudje ustrašijo (sama še nimam teh izkušenj). Ni pa treba imet še enega samo zato, da bo mala razlika v letih, saj to ni vse. Vsaka razlika ma svoje prednosti, čeprav je meni tudi mala simpatična (mogoče zato, ker smo bili mi fejst narazen). Pa ne sekiraj se, kaj ti rečejo sorodniki: kaj pa oni vejo o tvojem otroku? Moja tašča misli, da je Ronja zlat otrok, ki nikoli v življenju še ni naredila ene same samcate stvari narobe, nima nobene slabe lastnosti in je popolnoma superiorna vsem ostalim otrokom . Ok, mal pretiravam, ampak prisežem, da ne dosti. Kadar sva se pogovarjali o otrocih, sem morala jaz nečake zagovarjat, da majo pa tudi oni kaj dobrega, česar pa Ronja nima, se mi je prav trapasto zdelo . Če sem pohvalila Lejlo, je vedno rekla, da Ronja pa tut to zna, itd... Pa, ajd, no, različni sta, ena eno stvar prej skapira, druga pa drugo - a je tak problem, če to opazim - saj sem mama... Pa seveda ima Ronja svoje mane in zna ušpičit kaj čisto neprimernega, ima temne trenutke in naredi čiste bedarije, itd... Ampak ona tega ne vidi, ker je ne pozna. Vprašanje, koliko tvoji poznajo tvojega miška... Če ti (tebi, ne njim, oni niso referenca) je neobvladljiv, začni delat na tem, da se spravite v red, potem pa ti tudi misel na novega člana ne bo več strašljiva .
|