Azzurra
|
Koliko pa je polna cena v vaših vrtcih za jasli? Mislim...čisto polna. Pri nas je polna cena (drži se) 481 eur. Pol pa seveda odvisno v katero plačilno skupino padeš. Mi je pa ravnateljca pri nas razložila tako, da je odvisno v kateri skupini je otrok. Recimo, moj sin (2 leti in 3 mesece je star) je v skupini od 2-4 leta, otrok je 13. Cela skupina plačuje prvo starostno obdobje (torej od osnove 481 eur), je pa še ena skupina od 2-4, v tej skupini je 19 otrok - normativ pa določa, da je v tej skupini 19 otrok lahko največ 7 otrok mlajših od 3 leta. Če bi recimo moj sin bil v tej skupini, bi pa plačevali 2. starostno obdobje, ki pri nas znaša 300 eur (polna cena). Torej, v naši skupini vsi plačujejo 1. starostno obdobje, v tisti ta drugi skupini, kjer je nekaj otrok, ki niso še dopolnili 3. leta, pa vsi plačujejo 2. starostno obdobje, tudi mlajši od 3 leta. Po pravici povedano, ko sem ga uvajala, mi ni bilo jasno zakaj je tako. V skupini mojega sina je nekaj otrok v plenicah, ravno tako v sosednji, tudi taki, ki so že dopolnili 3 leta, obe skupini jesta enako hrano, obe skupini imata enak režim glede umivanja in spanja, obe skupini istočasno hodita ven in v obeh skupinah se izvajajo enaki programi. Je še ena skupina, kjer pa so otroci stari pod 2 leti, kjer so vsi pleničarji, jedo posebej prilagojeno, spijo prilagojeno itd. To mi je bolj jasno, da je več dela z njimi, v ostalih dveh skupinah pa se dela enako.
11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam. 21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša. 7.7.2009, Milano...Bono&Co.
|