|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj 2. starostna skupina?
16.10.2008 10:17:49   
pikica*
Včeraj smo prejeli položnico za plačilo vrtca, v kateri je navedeno, da plačujemo ceno za 1. starostno skupino. Zdaj me pa čisto po vaših izkušnjah zanima kdaj se naredi preskok v 2. starostno skupino (kar se cene tiče)? A je to s šolskim ali koledarskim letom? Ceno za kateri program plačujete tisti, ki imate otroke v (homogenih) skupinah z letniki 2005?
Saj vem, da bom najbolj zanesljivo informacijo dobila kar v računovodstvu vrtca, ampak vseeno še tukaj preverjamuser posted image .
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj 2. starostna skupina?
16.10.2008 10:18:54   
Noel
Preskok v 2. starostno obdobje se pri plačilu pozna z dnem, ko otrok dopolni 3 leta.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.10.2008 10:36:18   
Gordana-3
temu ni ravno tako, morda je odvisno od vrtca. naša je bila pri dveh letih in pol v skupini 2-4 in temu primerno smo plačevali, kombiniran oddelek, ki je cenovno vmes med 1. in 2. starostno skupino. tudi ko je meseca maja dopolnila 3 leta, se cena ni spremenila, ampak smo plačevali ceno za kombiniran oddelek.

(odgovor članu Noel)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.10.2008 11:07:41   
BarbaraO
Za mojo sem 1. starostno skupino plačevala 3 leta. Ker je januarčica, so jo prvi dve leti imeli pač med mlajšimi, tretje leto so jo pa spet dali med 'mlajše', ker so delali skupino za v šolo (torej so pobrali otroke istega letnika). In ker je moja že januarja dopolnila 3 leta, sem morala še do septembra plačevati višje položnice. Z novim 'šolskim' letom pa se je tudi skupina zamenjala.
Kot izgleda imajo vrtci res različno določeno. Nekateri upoštevajo dopolnjena 3 leta, sem pa slišala, da je ponekod merilo tudi to, koliko časa je otrok v plenici.

Če imaš 3 sončke, dan ni nikoli oblačen :-)))

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.10.2008 11:33:58   
Lunca1
Mi smo taveliko vpisali v vrtec pri 2,5 letih in je šla takoj v 2. skupino. no vrtec sploh nima jasli.user posted image

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.10.2008 13:45:41   
lev76
Moja je jaunarska in so jo dali letos v jasli, bo pa januarja 09 stara 3 leta.Ko sem enako vprašanje postavila ravnatelici mi je odgovorila, da ko bo novo šolsko leto takrat se bo tudi drugače obračunavalo, sicer je pa cena taka,ne glede na to, da bo čez par mesecev stara 3 leta in da ne bo več v plenicah.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.10.2008 21:39:40   
Alfabeta
IZVIRNO SPOROČILO: Noel

Preskok v 2. starostno obdobje se pri plačilu pozna z dnem, ko otrok dopolni 3 leta.

Pri nas v NM ni tako. Preskok se stori šele z novim šolskim letom, torej 1.9., v skupini od 3-4 let

(odgovor članu Noel)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.10.2008 13:06:45   
katka11
mi smo vceraj dobili nizjo poloznico user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
torej z novim solskim letom.

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.10.2008 13:32:42   
tojeto1
1. starostna skupina se plačuje, ko je otrok v jasličnem oddelku.
Torej ni odvisno od starosti- je pa ta preskok približno pri 3. letih. Naš je bil star 3 leta in 5 mesecev, pa je bil še vedno v jasličnem oddelku in smo plačevali za 1. starostno skupino user posted image

(odgovor članu katka11)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.10.2008 15:56:02   
tabi
naš bo dec.star 3 leta in s sep.je v 2.star.skupini položnica pa tudiuser posted image

Moder je človek,ki se uči od drugih.Mogočen je tak,ki je zadovoljen s tem kar ima.Bogat pa je ta,ki prave prijatelje ima.

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.10.2008 20:25:39   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: tojeto1

Torej ni odvisno od starosti- je pa ta preskok približno pri 3. letih. Naš je bil star 3 leta in 5 mesecev, pa je bil še vedno v jasličnem oddelku in smo plačevali za 1. starostno skupino user posted image

Točno tako, saj se plačuje glede na to, koliko otrok je v skupini. V jaslih jih je precej manj kot v 2. starostni skupini, zato je logično, da ostane cena enaka, dokler se skupine ne spremenijo in povečajo. Imamo januarčka, torej če gre zdaj v vrtec, bomo za jasli plačevali do septembra, ko bo star 3 leta in 7 mesecev - ni kaj, tako pač je in meni je logično.

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.10.2008 22:18:39   
Naja30
Ko cela skupina prestopi v 2.starostno skupino, se plačuje več.
Govorim za skupine, kjer so otroci isto stari. Za mešane ne vem.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.10.2008 19:08:59   
Alfabeta

Ja, naš pa 3 leta in 7 mesecevuser posted image  ko smo dobili prvič zmanjšano položnico, torej z novo skupino 2.starosti

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.10.2008 18:06:57   
Nončika
naša je poleti dopolnila 3. je septembra štartala z vrtcem in padla v 2. starostno skupino. saj niti ni 1.starostne skupine. user posted image user posted image  nimamo jasličnega oddelka, ta mlajši spadajo v kombiniran oddelek od 1-4 let.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.10.2008 9:05:38   
ac
Pikica*, moja punčka je v homogeni skupini 2005, 3 leta bo sicer stara decembra, je pa že dolgo brez plenic, ta novi oddelek je na drugem traktu kot so jaslični oddelki, v skupini jih je 17 (jaslice do 14). Pa sem ravno tako dobila enako položnico kot prej (program 1. starostno obdobje). Sem sedaj klicala vrtec in nič izvedela, ker je tista, ki to dela, na bolniški, imajo pa menda izredno stanje glede teh plačil, ker se stalno nekaj menja. Če kaj izveš iz 'svojega' vrtca, sporoči, ker mene tudi to prav jezi  user posted image .

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.10.2008 18:21:50   
Špacka

V našem vrtcu je bilo včasih tako, da si plačeval jasli do otrokovega 3.leta, čeprav je bil že v 2. starostni skupini.  Očitno ni več tako, ker je mala šla lani s septembrom v 2. starostno skupino pri starosti 2,5 leta in je bila položnica takoj manjša.

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.10.2008 19:01:59   
Splet.Ka
Naša punčka je stara dobri dve leti. Je v heterogeni skupini (2, 3 in 4 letniki) in spadamo zato v 2. starostno skupino.

Cvetim...

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
20.10.2008 21:14:30   
benika
Naš je bil od samega začetka (od 2. do 3. leta) v taveliki skupini 3-6 pa smo vseeno plačevali ceno za 1. starostno skupino. S septembrom pa so ga prestavili v 2. starostno skupino, saj je dopolnil 3 leta.

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
21.10.2008 13:24:08   
pikica*
Hvala vsem skupaj za odgovore. Vidim, da je politika od vrtca do vrtca različna. V računovodstvu vrtca (konkretno gre za vrtec Jarše v LJ) so mi povedali,  da do dopolnjenih 36 mesecev otrok sodi v 1. starostno skupino, potem pa v gre v 2. Bomo januarja videli, če to drži. Najbolj zanimivo pa mi je to, da je prijateljica dobila za punčko, ki je v isti skupini z mojo hčerko, položnico s ceno za 2. starostno skupino, čeprav bo punči šele decembra dopolnila 36 mesecev. Zdaj pa bodi pametenuser posted image .

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.10.2008 13:35:49   
pikica*

Meni je ta sistem bolj logičen. Plačuješ glede na skupino, saj je v jasličnih skupinah manj otrok, več jih je v plenicah itd. Ni pa mi jasno, zakaj je za vrtec moja hčerka dražja, kot ostali otroci v tej isti skupini. A samo zato, ker je pač za par dni zamudila leto 2005user posted image ?

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
21.10.2008 14:28:33   
Azzurra
Koliko pa je polna cena v vaših vrtcih za jasli? Mislim...čisto polna. Pri nas je polna cena (drži se) 481 eur.  Pol pa seveda odvisno v katero plačilno skupino padeš.

Mi je pa ravnateljca pri nas razložila tako, da je odvisno v kateri skupini je otrok. Recimo, moj sin (2 leti in 3 mesece je star) je v skupini od 2-4 leta, otrok je 13. Cela skupina plačuje prvo starostno obdobje (torej od osnove 481 eur), je pa še ena skupina od 2-4, v tej skupini je 19 otrok - normativ pa določa, da je v tej skupini 19 otrok lahko največ 7 otrok mlajših od 3 leta. Če bi recimo moj sin bil v tej skupini, bi pa plačevali 2. starostno obdobje, ki pri nas znaša 300 eur (polna cena). Torej, v naši skupini vsi plačujejo 1. starostno obdobje, v tisti ta drugi skupini, kjer je nekaj otrok, ki niso še dopolnili 3. leta, pa vsi plačujejo 2. starostno obdobje, tudi mlajši od 3 leta.

Po pravici povedano, ko sem ga uvajala, mi ni bilo jasno zakaj je tako. V skupini mojega sina je nekaj otrok v plenicah, ravno tako v sosednji, tudi taki, ki so že dopolnili 3 leta, obe skupini jesta enako hrano, obe skupini imata enak režim glede umivanja in spanja, obe skupini istočasno hodita ven in v obeh skupinah se izvajajo enaki programi. Je še ena skupina, kjer pa so otroci stari pod 2 leti, kjer so vsi pleničarji, jedo posebej prilagojeno, spijo prilagojeno itd. To mi je bolj jasno, da je več dela z njimi, v ostalih dveh skupinah pa se dela enako.

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
21.10.2008 14:50:46   
zita
moj otrok je zdaj v oktobrzu dopolnil 3 leta in se že pozna nižja položnicauser posted image
Prvi dve leti je bil v jaslični skupini, zdaj je pa je "napredoval"-ni večprevijalnice, plenic.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 22
21.10.2008 15:35:50   
pikica*
Pri nas je polna cena 474€. Ampak te tako nihče ne plača. Maksimum je 80% tega zneska, potem pa še MOL "časti" dodatnih 22% oz. 15% (odvisno od starostne skupine).

No, moja hčerka je v skupini, kjer so vsi otroci (razen moje hčerke in še enega otroka)letnik 2005, v skupini jih je 17, tretirani so kot 2. starostna skupina. Ampak očitno je tak sistem. Požrla bom tistih dodatnih 40€ na mesec in se tolažila, da je ta znesek še vedno nižji od tistega, ki smo ga plačevali za varuško, poleg tega pa bo od decembra dalje v vrtcu tudi sin, tako da bom za to ceno imela varstvo za oba. In ko potegnem črto, smo lahko zadovoljni.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 23
21.10.2008 18:06:15   
Azzurra
No, pikica, vsaj to user posted image

Jaz imam poleg sina tudi hčerko, ki bo februarja dopolnila eno leto in so mi že povedali, da tudi če bo plac, da ne bo sprejeta, ker je samo ena skupina tako majhnih jasličarjev in je normativ tak, da se lahko v to skupino vpišejo le otroci letnik 2007. Moja pa je 2008. Tako da bo izvisela, kot ostali njeni sovrstniki l. 2008. Samo v naši ulici so 3 taki, v celem kraju (ki pa ni velik) je sigurno za eno skupino otrok, v celem območju za katerega velja ta naš vrtec, je zagotovo za 2 skupini jasličarjev, ki bi prišli v vrtec že v prvi polovici leta 2009.
Zdaj nam zidajo novega, obljubljajo en (!!!) oddelek več. A okoli nas se gradijo pravi resorti stanovanjskih hišk. user posted image

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
7.11.2008 17:31:47   
ma mama
Tudi mi smo v identični situaciji. V vrtcu so nam rekli, da preide v II.st.sk., ko dopolni 3 leta, vendar Zakon o Vrtcih pravi drugače. Pozanimali smo se tudi v računovodstvu, vendar so njihovi odgovori le "voda na lasten mlin".

To je osnovna stran z vsemi določili:
http://zakonodaja.gov.si/rpsi/r07/predpis_ZAKO447.html

12. Uradni list RS, št. 12/1996 z dne 29.02.1996
569
. Zakon o vrtcih (ZVrt), Stran 871.  

30. člen (plačilo staršev)

Osnova za plačilo staršev je cena programa, v katerega je otrok vključen. Cena programa obsega stroške vzgoje, varstva in prehrane otroka v vrtcu in ne vsebuje sredstev za investicije in investicijsko vzdrževanje.
Osnova za plačilo staršev otrok s posebnimi potrebami je cena programa za druge enako stare otroke.

100. Uradni list RS, št. 100/2005 z dne 10.11.2005  
4349
. Zakon o vrtcih (uradno prečiščeno besedilo) (ZVrt-UPB2), Stran 10522.  

30. člen (plačilo staršev)

Osnova za plačilo staršev je cena programa, v katerega je otrok vključen. Cena programa obsega stroške vzgoje, varstva in prehrane otroka v vrtcu in ne vsebuje sredstev za investicije in investicijsko vzdrževanje.
Osnova za plačilo staršev otrok s posebnimi potrebami je cena programa za druge enako stare otroke.
Osnova za plačilo staršev otrok, ki so vključeni v oddelke vrtcev na območjih s posebnimi razvojnimi problemi, je cena enakega programa, ki velja v vrtcu na območju občine oziroma povprečna cena enakih programov, ki veljajo v vrtcih na območju občine. V primeru, da so na območju lokalne skupnosti vsi oddelki vrtca oblikovani na podlagi posebnega normativa iz šestega odstavka 14. člena tega zakona, je osnova za plačilo staršev povprečna cena enakega programa v Republiki Sloveniji.

129. Uradni list RS, št. 129/2006 z dne 12.12.2006
5437
. Pravilnik o plačilih staršev za programe v vrtcih, Stran 14133.  

II. VIŠINA PLAČILA
3. člen

Plačilo staršev določi občina na podlagi lestvice, ki starše razvršča v razrede, upoštevaje bruto mesečni dohodek na družinskega člana v primerjavi s povprečno bruto plačo na zaposlenega v Republiki Sloveniji in upoštevaje premoženje družine.
V posameznem plačilnem razredu plačajo starši določen odstotek cene programa.
Starši plačajo največ 80% cene programa, v katerega je vključen otrok. Plačilo 80% cene je polno plačilo. Vsa določila govorijo vedno o ceni programa in ne o starosti otroka.

Toliko v vednost vsem staršem, ki imate enak problem.

< Sporočilo je popravil ma mama -- 7.11.2008 17:40:34 >

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?