|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kazen za prekršek
24.11.2005 14:57:27   
Anonimen
Lepo vas prosim rada bi zvedela za vaše izkušnje, ker me cela stvar dela precej nervozno.
Moj dragi je lani oktobra napihal 1,5 in še prehiter je pelal. Za prehitro vožnjo je dobil denarno kazen, ki jo je tudi plačal- za promile pa sodnika za prekrške.
Zdaj se pa pozivu iz sodišča izogiba k hudič križa. Rad bi videl da mineta dve leti , da bo prekršek zastaraluser posted image
Mene pa zanima če obstaja kakšen nov zakon ko te lahko kar določjo za rubež ali kaj takega tudi brez vročitve in obsodbe. Po logiki bi se naj imel vsak pravico zagovarjat preden se ga obdolži ampak slišim take stvari naokoli. Baje rubjo za eno neplačano položnico za Simobiluser posted image
Po mojem se državi ne da izmaknt al pa okol prnest.
Jest ne vem ti deci majo svojo pamet. jest se pa sekiram.
Povejte mi če veste kaj o taki situaciji
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kazen za prekršek
24.11.2005 15:07:16   
srki
Če je napihal lani oktobra, to se pravi da zapade še po starem Zakonu o varnosti cestnega prometa. Odvisno je od tega, ali je že bil vabljen, po katerem členu je bil vabljen (po 59/2-odločba izdana brez zaslišanja, ali po 120.členu-odrejen privod). Predvidevam, da pošiljk ne dviguje, torej, če je vabljen po členu, kateri pravi, da bo izdana odločba brez njegovega zaslišanja, lahko izdajo odločbo brez zaslišanja, vendar pa mora on vabilo prejet (zanima me ali je bil sploh vabljen?). Če pa je valjen po členu za privod, pa če je vabilo prejel, lahko odredijo prisilni privod. Kar tako, brez izdaje odločbe pa mu ne morejo rubiti, mora biti najprej narejena odločba o prekršku, šele nato gre lahko v prisilno izterjavo. Če bi vedela kdo si, bi ti kaj več lahko napisala privat. Koliko točno pa je napihal? Če je več kot 1,50 pormile mu sledi odvzem vozniškega dovoljenja-trajno, če pa ne, pa denarna kazen in kazenke točke.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.11.2005 15:08:33   
Jančika_
Čez koleno ga daj, madona. Kak me to razkuri. Pa se sicer nerada usajam tule po forumu, ampak 1,5, zdaj pa še plačal ne biuser posted image user posted image user posted image ! Ko bo naslednjič nekoga pofural, pod kateri kamen se bo pa potem zavlekel???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.11.2005 15:13:04   
Anonimen
Jančika user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  
Sam podpišem se lahko!

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
24.11.2005 15:14:21   
srki
Jest se prav strinjam s tabo, ampak če se je človeku zgodilo enkrat-to se lahko vsakemu, tudi tistemu ki pravi da se mu ne more zgodit-tudi mamice z otroki so take-vem iz zanesljivih viroh. Pač, življenje je tako, nekoga zanese, se ne zna zadržat. Samo če se ti zgodi enkrat, pa te ta kazen izuči, potem je ok, če pa s tem nadaljuješ, potem bi pa take nekam poslala-na goli otok. Je pa trajna izguba vozniškega dandanes prava katastrofa, zato je res boljše, da se vsi pazimo in izogibamo alkohola, sploh če vemo, kakšne posledice prinese vse to in če se sami vsedemo za volan. Anonimna, odpravljam se domov, doma nimam neta, če imaš še kakšno vprašanje, pa če bom naj vedela odgovor, ti napišem jutri. Baj

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.11.2005 15:20:34   
gojska
ma jest sem. Sploh ne vem zakaj sem šla pod anonimne .Najbrž zato ker moj noče da se stvari okoli čenčajo. Pa saj ga ne poznate, mene pa tud ne.
Se strinjam z Jančiko - sam kaj naj zdej.user posted image
srki nič ni dvignu. Najprej so prihajali z navadno pošto plavi odrezki iz policije, zdaj pa hodi en študent s sodišča zvonit. Ga vidim na domofonu pa  se ne javim. user posted image Čista štala. Men je to ful zoprno.
Ne vem zakaj ga v službi ne najdejouser posted image
Sej ne da bi rada...........
Napihal je pa točno 1,5 se mi zdi. A ne obstaja ena toleranca -1% ???
gojska

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.11.2005 15:32:21   
sazi
Tako se mi zdi, da moram nekaj napisat, pa mi misli prehitevajo...
Najprej da ne zaidem totalno: ne morejo nič rubiti, če ni odločbe, sam se pa res lahko izmika prejemu vabila. Mogoče ga bodo kako drugače našli, ali pa bodo obupali in bo še edne tistih, ki se mu je uspelo izmuzniti...
Ne vem, katera je rekla, da se ti pač lahko zgodi user posted image  Zgodi kaj? Da se po pomoti usedeš za volan z 1,5 (to je že kar precej - tudi več kot 2 veliki pivi moraš spiti za kaj takega) ali da te na žalost pri tem tudi dobijo?
Pred dobrim letom je pri moji zelo dobri prijateljici bila glavna preokupacija izogibati se povabilom s sodišča (iz istega razloga, le da ne vem promilov). Pol leta po tistem pa se enkrat ni več vrnil domov - pa ga ni dobila policija, ampak spolzel ovinek in zdaj je prijateljica sama s tremi otroki, vsak si pa misli, kaj je pa vozil pijan?!? Zdaj so ji zadnja briga razna izmikanja, meni pa gre na jok skoraj vedno, ko malo poglobljeno razmišljam o njenem življenju...

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.11.2005 15:37:03   
kofetek2010
vsi prekrški, ki niso bili izterjani do 31.12.2004 so ustavljeni (z abolicijo) in jih ne bodo terjali  user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.11.2005 15:47:43   
gojska
IZVIRNO SPOROČILO: jana73

vsi prekrški, ki niso bili izterjani do 31.12.2004 so ustavljeni (z abolicijo) in jih ne bodo terjali  user posted image

Zakaj ga pa iščejo če so ga aboliraluser posted image
Najbrž ga niso.

Joj sazi ne me strašit. Moram vam priznat da sem malo tudi jaz kriva, ker me je klical naj ga pridem iskat. Pa sem rekla če je zmešan da se bom vozila 20 tja in 20 km nazaj ,ker se ne more zadržat. Sploh pa ni bil slišat pijanuser posted image  
V glavnem za v zemljo pogreznt.
Ni mi še rekel, da sem jaz kriva ,ampak če bi ga vzela resn ne bi bilo te godlje.user posted image

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.11.2005 16:13:26   
sazi
Gojska moj osnovni namen ni bil strašenje, ampak res je toliko žalostnih zgodb okoli nas, sekiramo se pa zaradi ne tako zelo pomembnih stvari (ko se nam pripeti kaj hujšega, smo potem kar jezni, kje smo zapravljali energijo).
Upam, da ga ne bojo zašili, če ga je vsaj toliko streznilo, da mu kaj takega ne bo več padlo na pamet. Če pa se mu dogaja večkrat (čeprav če sem prav razumela res nima te slabe navade) pa bolje, da ostane brez izpita.

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.11.2005 18:49:27   
LARIKA
O matr me taki ljudje razuser posted image  ki mislijo da bojo tako poceni skoz prišli. To bi mogu prej mislit preden se je vsedel za volan pa je vedel da je pijan user posted image  
Naj plača če pa ne bo,dam policiji oz sodišu prav da mu rubijo, prej naj misli matr. Kaj če bi koga povozil???? 1.5 promile ni malo,pa če je omara. Zakon dovoljuje 0.50 promile, on pa jih je napihal 1.50. Jabi mu tudi izpit vzela,brez možnosti da ga ponovno opravlja. Naj se malo zamisli. Če bi moj mož tolk napihal, oooo bi vidu vraga norga user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.11.2005 19:01:16   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: jana73

Opa, to pa ne bo čisto držalo. Ne vem sicer keri so zastaral in keri ne, ampak zagotovo pa vem, da niso zastaral vsi. Pa tud rubjo lahko. Enkrat ga bojo slej ko prej dobil. Na mojga so enkrat čakal, dokler ni v nedeljo zjutraj prestopil praga. Niti pozvonil niso. Samo čakal. (da ne bo pomote - moj ni napihu)

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.11.2005 19:03:58   
baguSka
Aja pa še to: poznam tudi primer, ko so enga celo na meji ustavl pri preverjanju in ga naložil v avto in odpelal na sodišče. Tko da uidt se za moje pojme ne da.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.11.2005 19:07:20   
kofetek2010
http://www.pravniki.info/viewtopic.php?p=1334

http://24ur.com/bin/article.php?article_id=2053555

< Sporočilo je popravil jana73 -- 24.11.2005 19:08:42 >

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.11.2005 19:25:56   
ninocka
Res se lahko vsakmu zgodi enkrat, da napiha. Lahko popije pivo, pa prej cel dan ni nc jedu pa napiha. Ampak ta, ki se mu je to zgodilo  "ponesreci", se je pripravljen tud sosociti s posledicami svojega dejanja - z denarno kaznijo, odvzemom vozniskega in pikami. Tak clovek se zaveda kaj je storil in kaksne posledice bi lahko to njegovo dejanje imelo.

Na sreco se je pri tvojmu vse izteko OK - sam je cel in ostali tudi, sramotno pa je da se izogiba kazni. Upam, da ga bojo cimprej dobili. Ce ti je pa tok hudo in bed, ker ga ne dobijo, pa ti podpis posto. Sej po dolocenem casu lahko posto prevzame in podpise kdorkoli, tud sosed.

PS: pa Simobil ne rub kr zarad ene neplacane poloznice

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.11.2005 20:45:18   
*goldfish*
Zastaralne roke so podaljšali za 100%

Če pa se bo sodišču izogibal, pa ga bodo prisilno privedli. Pridejo policaji ponj!

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.11.2005 23:35:22   
Anonimen
Vsi prekrški ne zastarajo z abolicijo. Zastarajo samo določeni, žal pa ne vem po členih, kateri. Je pa res, da nekatere abolicijske odločbe pošiljajo še sedaj (nekaj so jih pred kratkim poslali mojemu bivšemu možu na moj naslov stalnega bivališča). Vse ostalo je pa dobro razloženo na prvem linku od Jane73.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
25.11.2005 7:18:17   
srki
Zastaralni rok v njenem primeru ne velja za 100 %, ker je bil prekršek storjen leta 2004, zastaralni roki (2 in 4 leta) veljalo od 1.1.2005. Vsi prekrški ne grejo v abolicijo, njen oz. njegov ne gre, ker je člen 117/4-C ZVCP.
Se mi zdi, da so vse ženske oz. skoraj vse in njihovi možovi in partnerji "svetniki", ki nikoli nič ne zakrivijo. Ja, lahko se zgodi vsakemu, vsi smo krvavi pod kožo. Razlika je samo v tem, da nekater potem izuči, nekatere pa žal ne. Med njimi je tudi veliko žensk.

(odgovor članu *goldfish*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.11.2005 8:55:12   
gojska
srki, nisem ti napisala da je vse v LJ.
Vsem hvala za mnenje. Upam, da nikoli ne boste imele podobnih težav.
gojska

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 19
25.11.2005 9:40:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ninocka

Res se lahko vsakmu zgodi enkrat, da napiha. Lahko popije pivo, pa prej cel dan ni nc jedu pa napiha. Ampak ta, ki se mu je to zgodilo  "ponesreci", se je pripravljen tud sosociti s posledicami svojega dejanja - z denarno kaznijo, odvzemom vozniskega in pikami. Tak clovek se zaveda kaj je storil in kaksne posledice bi lahko to njegovo dejanje imelo. 

Nikoli ne reci nikoli, pa vendar, imam svoja načela in stojim za njimi. Če kaj spijem, spijem takrat, ko sem peš ali vozi moj, ki sploh ne pije. Tudi, ko je kdaj kaj spil, mu nikoli nisem pustila potem vozit, takrat sem pač peljala jaz. Če sva šla na kak rojtni dan, sva se pač prej zmenila, kdo lahko kaj spije in kdo bo vozil.
Pa ne, ne more se ti zgodit "po nesreči", da spijem par pivov in sedeš za volan! user posted image  Ta je bla dobra, ja! Po nesreči... Kaj, se spotakneš in kr padeš za volan in avto kr začne sam it? user posted image
Pa še to: Če bi moj kam šel in bi tam pil, bi se usedla v avto in peljala tud 100 km v eno stran po njega, ker ga mam preveč rada in bi umrla, da se njemu kaj zgodi. Naj gre pa s taxijem domov, ali tam prespi!
In ne, men ni treba, da mi kdo pove kak žalosten scenarij, ki se je komu zgodil na cesti, da bi mene streznilo, jaz se bojim vsakokrat, ko moj kam gre, ker je na cesti veliko nestrpnih in žal tudi vinjenih voznikov.
Gojska, ne želim biti v tvoji koži, ker verjamem, da ti je bad, samo upam, da se zaveda kakšne bi lahko bile posledice in da se to več ne ponovi. Kaj pa če bi se zaletel in povzročil nesrečo, nasproti mu pa pripelje voznik, ki ima v avtu majhnega otroka??????? Hudiča, vsaj to naj majo v glavi vsi tisti, ki pijani sedejo za volan, da bi lahko bil to njihov otrok!!! user posted image  user posted image  user posted image

Sicer so pa za takšne prekrške (sploh, če se ponavljajo) kazni v Sloveniji še vedno totalno prenizke!

(odgovor članu ninocka)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
4.12.2005 8:48:09   
BigWhale
To, da se lahko vsakemu zgodi, da napiha je eno sranje in pateticni izgovor. Ne more se mu. Meni se ni. Pa sem vcasih tudi kaj pil. Ampak ne takrat ko sem vozil. Ce se ne mores zadrzati in ne spiti enega piva takrat ko vozis, potem odnesi izpit nazaj. Ker si psihicno nesposoben imeti izpit za avto.

Ce vozis, ne pijes, kaj je tu tezko za razumeti?

Tisti, ki napiha 1.5, si zasluzi tri mesece brezplacnega in prostovoljnega dela v kakem rehabilitacijskem centru in kak mesec dni zapora.

http://www.lubica.net/bigwhale/blog/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?