|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kava in dojenje
17.11.2008 20:05:34   
Anonimen
pozdravljene.tiste ki ste kadile in pile kavo v nosečnosti, a zdaj tudi pijete in kadite ko dojite?slišala sem da če v nosečnosti delaš oboje da ni dobro naenkrat prenehati?a je pri vas držalo da so se otroci rodili s nisko težo glede pokajenih cigaret in popite kave?kako ste omejile v času nosečnosti?kolegica je celo nosečnost kadila do 15 cigaret in pila kavo imn zdaj ko doji ji je mala nemirna če si enega ne skadi..a verjamete v to??user posted image ja pa porodna teža user posted image  je bila 4kg v 41 tednu nos..malo me skrbi da nebi bilo kaj narobe z mojimuser posted image  ker tud kadim do max 10 in spijem po šalčko kave 1 na 2 dni.gin pravi da se dobro razvija in lepo nabira...aja sem v 7mesecu nos..zanima me če bo kasneje otrok nemiren??upam da bo vse ok.ne zamerit na vprašanju,pač nisem informiran na veliko
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kava in dojenje
17.11.2008 20:18:07   
Anonimen
prvič slišim in tudi otroci nekadilk so nemirni itd.
To,pa da je enmiren pri dojenju,so skoraj itak vsi otroci

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
17.11.2008 20:19:40   
zmajaz
Jaz nisem nikoli kadila - ampak verjamem, da je otrok nemiren, če mama ne kadi, saj je celo nosečnost dobival nikotin in ga tudi zdaj rabi - je ravno tako zasvojen kot mamica.

Kava pa v nosečnosti v nekih normalnih količnih naj ne bi ravno škodila - po porodu je pa tako, da če dojiš, lahko po kavi otročka zvija. Seveda ne vsakega - moja user posted image  sicer ni imela krčev, ampak po kavi, mleku in čokoladi jo je pa zvijalo, tako da sem se teh zadev morala nekaj časa izogibati.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.11.2008 20:21:44   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
ne zamerit na vprašanju

Ne zamerim user posted image

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.11.2008 20:27:03   
tanikaa
Jaz ti ne zamerim. Te pa opozarjam, da te bodo nekatere popoljuvale, da se ne boš ven vidla.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.11.2008 20:29:46   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Jaz ti ne zamerim. Te pa opozarjam, da te bodo nekatere popoljuvale, da se ne boš ven vidla.

Jaz sem si šla že kokice pečt user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.11.2008 20:31:11   
Anonimen
saj pravijo da kava tako kot cigarete škodujejo,oziroma prezgodaj rodiš...jaz to ne verjamem ker jih dost poznam pa niso zgodaj rodile in je s user posted image vse vredu..tako da vam vsem privoščimuser posted image user posted image user posted image user posted image če pijete ali kadite

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
17.11.2008 20:33:42   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Jaz sem si šla že kokice pečt user posted image

Ja, bom tudi jaz šla. user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.11.2008 20:38:56   
Anonimen
user posted image

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
17.11.2008 20:45:47   
BAMBINA_

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

user posted image

A misliš, da bo tako huda debata, ko imaš toliko kokic user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.11.2008 20:48:34   
Anonimen
Še zate, pa taniko user posted image

(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
17.11.2008 20:54:19   
Anonimen
sem mislila da je ta forum ravno pravšnji če nič ne veš da vprašaš,ampak vidim da ni tako...hvala vam!!!!!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
17.11.2008 20:57:56   
Anonimen

sem mislila da je ta forum ravno pravšnji če nič ne veš da vprašaš,ampak vidim da ni tako...hvala vam!!!!!user posted image
Pa kaj naj ti povemo lubica? Vsi vemo, da nikotin in kofein škodita. Vsak se sam odloča, kaj mu je pomembnejše, zdravje otroka, ali lastno zadovoljstvo.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
17.11.2008 21:07:17   
BAMBINA_

No, če že ravno vztrajaš, ti lahko copy-pastam svoj post o posledicah kajenja na podobno temo:
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

nekaj strokovnih člankov:

Kajenje najbolj ogroža ženske med nosečnostjo, ko je spremenjeno hormonsko ravnovesje. Kajenje med nosečnostjo resno ogroža zdravje otroka. Ugotovili so, da za 40 % poveča možnost izven maternične nosečnosti in za sedem krat nevarnost za nenadno smrt dojenčka v zibelki. Nikotin, ki potuje skozi placento in doseže plod, lahko povzroči hude deformacije na plodu in celo splav. Kajenje ima vpliv tudi na zanositev in kadilke imajo za 30 % manjšo možnost, da bodo zanosile kot nekadilke.

Matere - kadilke rodijo manjše in lažje otroke kot nekadilke. Kajenje prav tako močno poveča nevarnost predporodne umrljivosti. Otroci mater, ki so med nosečnostjo kadile, so do starosti 7 let še vedno nekoliko slabše razviti od svojih vrstnikov.

Nosečnice, ki med nosečnostjo kadijo, pogosteje rojevajo otroke s t.i. zajčjo ustnico, pravi raziskava izvedena na Norveškem. Že predhodne raziskave so pokazale, da kajenje povečuje tveganje rojstva otroka z zajčjo ustnico in razcepljenim nebom. Novi rezultati temeljijo na analizi podatkov 1336 otrok, od katerih je 575 otrok imelo razcepljeno ustnico.

Škodljivo je zlasti kajenje med nosečnostjo, saj povzroči zmanjšan prenos kisika in krvi v posteljici, zaradi česar plod prejme manj hranljivih snovi.Pri materah kadilkah je večje tveganje za prezgodnji porod, zaplete pri porodu in pogosteje rodijo novorojenčke z nižjo porodno težo, ki so bolj dovzetni za različne zaplete in infekcije po rojstvu. Tudi vdihavanje tobačnega dima iz okolja lahko povzroči, da je novorojenček nekoliko lažji kot bi bil sicer, prav tako pa pasivno kajenje vpliva na poslabšanje že obstoječih zapletov. Otroci mater kadilk so tudi po rojstvu izpostavljeni različnim tveganjem. Kajenje matere v nosečnosti in tobačni dim iz okolja povzročita kar tretjino do polovico sindromov nenadne smrti novorojenčka, tudi v kasnejših letih imajo otroci mater kadilk pogosteje težave pri branju in računanju, lahko so nekoliko manjši od otrok mater nekadilk in večja je verjetnost za razvoj motenj pozornosti in ohranjanja koncentracije.

BTW, KL, thx za kokice user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
17.11.2008 21:31:02   
Anonimen
Kajenje najbolj ogroža ženske med nosečnostjo, ko je spremenjeno hormonsko ravnovesje. Kajenje med nosečnostjo resno ogroža zdravje otroka. Ugotovili so, da za 40 % poveča možnost izven maternične nosečnosti in za sedem krat nevarnost za nenadno smrt dojenčka v zibelki. Nikotin, ki potuje skozi placento in doseže plod, lahko povzroči hude deformacije na plodu in celo splav. Kajenje ima vpliv tudi na zanositev in kadilke imajo za 30 % manjšo možnost, da bodo zanosile kot nekadilke.

sem kadila celo škatlo pred nos pa sem obakrat TAKOJ zanosila ko sem hotela.....tako da pri meni ne drži...niti za izvenmateričnouser posted image

(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
17.11.2008 21:34:17   
N _ B
Do 3. meseca sem pila brezkofeinsko kavo. Potem pa normalno z mlekom. Kadim ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
17.11.2008 21:44:35   
Anonimen
jaz pa prve 3 mesece pila kavo zelooo veliko in kadila normalno kot prej.po škatlouser posted image nisem vedela da sem noseča.sedaj sem kavo omejila na teden 1krat popijem po 1 šalčko..kadim do max 11 ampak si od vsakega potegnem le 4 dime..upam da bo user posted image zdrav...za zdaj je vse vredu na teži in rasti..sem pa v 6mesecu

(odgovor članu N _ B)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
17.11.2008 21:46:34   
caligula
jaz sem kadilka, spijem do tri kave na dan pa sem trenutno preko roka par dni. pa pričakujem težkokategornika...tko da, ne vrjamem tem zgodbicam. odvisno je od genov in ne od navad osebe.
imam prijateljico: 1. nosečnost kadila normalno: mali zdrav ko dren
2. nosečnost: že pred zanositvijo je nehala ene pol leta prej kaditi in se je celo nosečnost čuvala in vse oh in joh ker je prvičimela posteljico čist črno pa ji ni bilo pri srcu kul ker je kao škodila otroku. ta drugi pa je z nizko porodno težo, ne more jesti goste hrane, in nasploh ima same probleme z njim. pa ni enga cigareta pokadila niti kave spila :D
tko da vsaka naj se zase odloči pa predvsem ne komplicirat preveč

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
17.11.2008 22:33:04   
papica2
Ja, če imaš srečo, lahko pokadiš šteko na dan, še kakšno opojnejšo substanco primešaš zraven, popiješ šilce ali dva dnevno, da o kavi niti ne govorim, ...pa bo otrok zdrav kot dren. Če pa se bo rodil bolan, si boš celo življenje očitala zakaj si mu to naredila. Odločitev je vsekakor tvoja.

< Sporočilo je popravil papica2 -- 17.11.2008 22:34:05 >

(odgovor članu caligula)
Neposredna povezava do sporočila: 19
17.11.2008 23:21:57   
lelaval
Poznam jih kar nekja, ki so med user posted image in dojenjem pile kavo  in kadile, pa je z vsemi otroci vse vredu. Ne obsojam pa nobene, če ne more prenehat kadit.

Sama sem potem, ko mi je test pokazal pozitivno, vseh 3x nehala kadit, pa prej sem spila 5 skodelic kave na dan, potem pa le 2.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
18.11.2008 7:39:58   
bskrle
Izpostavljenost nikotinu ni problematična le v nosečnosti in med dojenjem,ampak tudi pri majhnih otrocih in odraslih. 
Zaradi ene kave -pa ne bi smelo biti težav.
Če težav zaradi kajenja ali kakšnega drugega rizičnega vedenja ni, potem ima človek pač srečo in ni to pravilo,iz katerega bi izhajali.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 21
18.11.2008 7:42:19   
bskrle
Telo se počasi čisti, tako da vplivi kajenja niso samo tisti dan, ko kadiš.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 22
18.11.2008 14:06:58   
Petr_a
No,pa da popravim vse kar je napisala caligula,saj vidim da se to tiče mojih otrok

pri 1 nosečnosti sem kadila,če bi me zdaj vprašali zakaj,vam ne bi znala povedati,skratka zdaj lahko povem,da je kadit brezveze in posledice boste enkrat že čutili vsi kadilci.
Kot prvo prvi sin ni zdrav kot dren,ima tudi določene težave s trebuščkom.
kadit nisem nehala ,ker mi ni bilo kul,ker sem imela pikčasto posteljico -imajo jo vse kadilke in lahko si jo pogledate ko rodite kaj vse prehaja k otroku.
kadit sem nehala zaradi sebe in hkrati mojega otroka in ljudi okrog mene.
Noben od mojih dveh otrok ni imel nizke porodne teže,kvečjemu nasprotno.
ta drugi torej moj Timček,ni mogel jesti koščke zaradi hipotonosti,zaradi težav z kisikom pri porodu ,posledice so pri otroku vidne kasneje.Še zdaj ima težave s težo,ampak samo zaradi tega,ker ima prirojeno laktozno intoleranco!!!

To sem napisala,ker me motijo stavki predvsem ne komplicirat.
Če ne bomo komplicirali pri svojih otrokih ja kje pa bomouser posted image
In navade zelo vplivajo na še nerojenega otroka,tako da odprite oči,niste same.
me je sram ,ker sem kadila,a preteklosti itak ne morem spremenit,lahko pa vplivam zdaj da ne škodujem otrokom.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 23
23.11.2008 17:59:31   
Anonimen
user posted image user posted image odgovori pa taki bebasti da ****

(odgovor članu Petr_a)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
23.11.2008 18:01:27   
Anonimen

user posted image user posted image odgovori pa taki bebasti da ****
Ti pa tako korajžna.In seveda kulturna.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?