|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kateri avtosedež?
14.9.2011 15:50:42   
katy981
Potrebujem nasvet glede avtosedeža.
Naš sonček je star 2,5 meseca in je velik 73cm ter ima 6,2kg. Do sedaj smo ga prevažali v lupinici od Bebe confort, ki pa je postala premajhna. Nogice potiska v sedež in mu je prav neudobno.
Kateri sedež priporočate glede na to, da je star malo več kot 2 meseca? Nekako sem gledala skupino od 0-18kg.
Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kateri avtosedež?
14.9.2011 16:21:20   
Star_a
Dvomim,da je postala premajhna. premahjna postane takrat kadar gredo pasi pod ramena ali pa je glavica čez rob .

(odgovor članu katy981)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.9.2011 16:34:19   
kajajaka
Tudi jaz mislim, da mu ni premajhna. Lupinica je do 13 kg, on jih nima še niti pol toliko. Tudi velik še ni toliko, da bi glavica segala čez rob.
Odrivanje z nogicami od podlage (v tem primeru od sedeža) pa je normalen refleks vseh dojenčkov.

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.9.2011 17:15:42   
pasijonka
A še komu tole ne gre skupaj: 2,5 mesecev, 73 cm in 6,2 kg???user posted image

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.9.2011 17:45:34   
tjasaoasis
Starost in kg že gredo skupaj...sam velikost je pa res mal huda...mogoče je pa tipkarska napaka in je dejansko 63cm?

(odgovor članu pasijonka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.9.2011 19:51:51   
Urshy78
IZVIRNO SPOROČILO: pasijonka

A še komu tole ne gre skupaj: 2,5 mesecev, 73 cm in 6,2 kg???user posted image

jap, tudi meni se zdi tole malo čudno..verjetno se je res zmotila..

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu pasijonka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.9.2011 20:36:07   
m_o_i
po novem(in prav je tak, ce se mene vprasa) je velikost tista, ki diktira menjavo sedeza in ne (vec) kile.

in ja-ce sem se na glavo postavla, sem mulcka mogla iz PPlupinice prestavit v sedez pri sedmih mesecih-pa ni imel niti priblizno 13 kg(do kolkor bi naj zdrzala). mislim, da jih se zdaj nima tolikouser posted image

se za avtorico-isci sedez, ki se da obrnit proti smeri voznje, tak, kot lupinica. in naj ima naklon, da ga bolj polezes. jaz sem kupovala 9-36 in takega nisem nasla, da bi se dal obrnit proti smeri voznje. sem pa dete dala oz. zelo prijazen prodajalec v Recaro-ta Young Sport-in je sel z nami user posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.9.2011 21:07:23   
nusi
tudi moj je šel iz lupinice pred 13 kg - tolk jih še zdej nima, pa je skor 16m user posted image . Imeli smo chiccotovo, ki je res miniaturna v primerjavi z maxi cosi ali romerjovo. Tudi jaz sem problem rešila tako, da sem kupila/dobila avtosedež, ki se obrne v nasprotni smeri vožnje ker menda je ravno v tem problem pri dojenčkih, da morajo biti zaradi sil med trkom obrnjeni v kontra smer - sej ne da čist štekam ampak ok

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.9.2011 9:18:50   
tjasaoasis
Dojenčki morajo biti kontra smeri zaradi "mehkejšega" vratu oz. mišic, ker je sicer lahko zanje precej nevarno pri hitrem bremzanju. Po novih smernicah se celo priporoča, da naj bi se otrok vozil kontra smeri celo do 2 ali 3 let. No, jaz sem svojo tamalo dala v sedež 9-36 pri nekje kor. 10 mesecih, pa ne zato ker bi ji bila lupinica kakorkoli premajhna ampak zato ker se je iz nje nonstop dvigovala in želela sedeti pokončno. Je niti nisem mogla dovolj zategnit s pasovi, da bi jo lahko zadržala pri tem (sicer bi bil pa jok), tako da smo jo prestavili v Recaro Young Sport in je sedaj v njem zelo zadovoljna. Sicer pa se prodajajo sedeži skupine 0-18kg, ki pa jih je možno obrniti v obe smeri vožnje.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.9.2011 20:42:29   
Amstaffka
Mi smo našega iz Bebe Confort lupinice prestavili v avtosedež pri petih mesecih. Imel je nekaj manj kot 9 kg, vendar je lupinico prerastel. Vzela pa sva Romer Evolvo plus 9-36 kg.

(odgovor članu tjasaoasis)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.9.2011 9:39:57   
*pujsapepa*
Naš mladič št.2 je imel ob rojstvu 4640g. Čez 4 mesece in z dodatkom zimskih pajackov, ga v jajčko nisem več spravila, čeprav še ni imel 13 kg. Sedel pa seveda še ni, tako da bi lahko šel v sedež 9-18. Kupili smo sedež Concord ultimax. Je 0-18. Lahko se namesti v obratno smer vožnje. Sedež je super! Je malo bolj kompliciran za namestit v avto, ampak tega tako ne počneš pogosto. Pri prvem mladičku smo po lupinici imeli maxi cosi tobi, pa se s tem sploh ne more primerjati. V concordu ni spečemu otroku niti enkrat glavica "padla" v kak čuden položaj, pri tobiju smo morali kar naprej podstavljati in prestavljati potovalne blazinice.
Zdaj k nam prihaja mladiček št.3. Že od vsega začetka bo v concordu, ker se mi zdi bistveno bolj varen od lupinice.

(odgovor članu Amstaffka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.10.2011 11:31:20   
mayci
Se strinjam s "pujsopepo". Tudi mi imamo Concord Ultimax in je super sedež! user posted image Jaz sem našo pupo vozila privh nekaj mesecev v lupinici, iz preprostega razloga, ker sva hodili skupaj po starešega bratca v vrtec (pozimi) in sem jo kar z lupinico vzela ven, zaprla zimsko vrečo in je bila na toplem, ko sva šli do vrtca od parkirišča peš. Spomladi pa smo jo prestavili v Concorda.

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu *pujsapepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?