|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   katera skupina v vrtcu?
6.8.2010 13:34:43   
Brbs
ne vem, kako se naj odločim.

Naša punčka je rojena marec 2009 in ker je marca 2010 šla v vrtec, je prišla v skupino, kjer so vsi letnik 2008. Naslednji najmlajši otrok je cca pol leta starejši od nje, nekateri so pa več kot eno leto starejši.

Imajo jo radi, vsi jo imajo za svojo pupo in igračko, ker je taka mala in pridna, jo pa včasih tudi malo "gnjavijo", saj je v središču pozornosti vseh. Z vzgojiteljico sem se pogovarjala, ali jo naj z novim šolskim letom pustim v tej skupini ali naj počaka svoje letnike, pa sva se obe nekako strinjali, da naj gre kar s to skupino naprej, saj se je vklopla in se tudi veliko uči od starejših (doma ima tudi dve leti starejšega bratca). Vem da bo septembra tudi velik jok in galama, ko bodo novi prišli v novo skupino (letniki 2009). To ji bo s tem, da gre s svojo večjo skupino naprej, prihranjeno.

Vseeno pa ne vem, če je odločitev najboljša. Enkrat se bodo verjetno morali ločiti, ali pri prehodu iz jaslic (naslednje leto bo večina stara že 3 leta in bodo šli naprej, naša pa bo 2,5 leti in bo verjetno morala ostati v jaslični skupini) ali pa še kasneje - ob vstopu v šolo. Morda je bolje, da jo prej dam v novo skupino, kot pa kasneje, ko bo morda imela sklenjena že kakšna prijateljstva? je pa res, da se bodo skupine verjetno še kaj spreminjale v naslednjih 4ih letih.

Kaj mislite vi?
hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: katera skupina v vrtcu?
6.8.2010 13:38:33   
zmajaz
Hm - težka odločitev, čeprav po drugi strani, kar koli narediš, ne more biti ne vem kako zelo narobe. Jaz bi upoštevala mnenje vzgojiteljice, ker ima največ izkušenj s tem. user posted image

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.8.2010 13:43:43   
hubi
Jaz bi jo dala zdaj v svojo starostno skupino. Vseeno je še tako majhna, da kakšnih hudih prijateljskih vezi ni navezala, jih bo pa sigurno v prihodnjih letih. Mislim, da bo sedaj bolj nagonsko odreagirala, jok bo tudi, ampak bo tudi hitro lahko navezala druge stike. Kasneje, ko že bolje razumejo in imajo prijateljčke, pa zna biti hudo. Skupine pa ostanejo približno enake do konca, otroci le zraven prihajajo, ker se dviga številčni normativ. Mešajo jih ne več. Mi imamo zdaj ravno obraten primer, ko bo pri sinu nekaj otrok avtmatsko šlo v nižjo skupino, ker so mlajši in ne gredo z njimi v šolo drugo leto. Že pri našemu bo problem, ker bo izgubil dobre prijatelje, za njih si pa sploh ne predstavljam.

< Sporočilo je popravil hubi -- 6.8.2010 13:45:00 >

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.8.2010 14:28:04   
Brbs
hubi, očitno se to, da jih nekaj gre v šolo nekaj pa ne, dogaja v vsakem primeru, torej je to neizogibno, tudi če jo dam v mlajšo skupino med vrstnike....
verjetno bo prej do delitve prišlo naslednje leto, ko eni ne bodo več v jaslih. Za drugo leto pa si mislim, da še ne bi smel bit tak velik problem ta ločitev. mala je tudi precej prilagodljiva, it v vrtec ni bil skoraj noben problem, zdaj tudi zelo rada gre. Mi je pa všeč, da je zdaj s starejšimi, se mi zdi da zelo napreduje pri vsem. Velika razlika z ta večjim, ki je bil do 2,5 leta v privatnem varstvu s tremi vrstniki...morda pa ker je punčkauser posted image

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.8.2010 14:29:02   
Anonimen
Pri moji hčeri je bilo prav tako (več kot eno leto razlike), pa sem jo pustila s skupino naprej. In večji ko so, manj je razlik, tako da jaz bi ti svetovala, da kar nadaljujeta, če se dobro počuti.
Saj bodo prišli še mlajši od nje, skupina se bo dopolnjevala.
Pri nas v vrtcu sploh ni več najti homogene starostne skupine, ker so se odločili, da malo kršijo pravilnik in jih sprejmejo več ter poštukajo ta male, kjer se še da. Letos bo v hčerini skupini razlika med najstarejšim in najmlajšim več kot dve leti.  

(odgovor članu Brbs)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
6.8.2010 14:29:30   
barni
Naša je v skupini najmlajša, eni so starejši od nje skoraj 2 leti. Pa mi ni panike. In ja se bodo ločili, vendar ne vsi. Eni bodo šli potem naprej v višjo skupino in v šolo, ona bo pač še malo počakala. Tako da meni je fajn, da je v skupini s starejšimi. Ima še cca. 6 otork ki so približno njene starosti in to je to. Vsi ostali so starejši.

Meni je super, da gre sedaj naprej s svojo skupino, kaj bo pa kasneje pa ne vem. Zdaj na vse možne načine premetavajo te otroke, da ja dobijo dovolj mest, da lahko vzamejo čimveč otrok. Zato je naša v 2-4 kombinirani skupini (ko je šla sem še ni bila stara 2 leti) in jih je v skupini 19. Torej več kot v jaslicah. Sem prav vesela, da ni šla v jaslice (tudi položnica je precej nižja, le plenice smo morali sami prinest).

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.8.2010 14:35:55   
buči
Jaz bi jo pustila v tej skupini. Tako ali tako bo menjala skupino zadnje leto pred šolo, ko bodo ti nejni seanji sošolčki šli v šolo, ona pa ne.

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.8.2010 15:00:46   
Najaa
Točno tako se je pri naši tamali zgodilo. Šla je med starejše, ampak zdej sept. so se sami odločili, da gre h svojim vrstnikom. Meni bi bilo bolj všeč, če bi ostala kjer je. Ker se je že navadla na vse in  tudi odkar je v vrtcu je zelo napredovala, kar pomeni da se uči od starejših... Je pa res, da potem bi bila mogoče več časa v jaslih.

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.8.2010 15:12:18   
ledenaa
delaš paniko brezveze.zdaj naj bo v tej skupini,ne vidim razloga zakaj ne bi bila.Potem jih pa naj ločijo če hočejo

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.8.2010 14:30:43   
Brbs
ledenaa, paniko?

a torej vsi, ki vprašajo na tem forumu za mnenje, delajo paniko?

hvala vsem za odgovore. ste mi potrdile, da jo naj pustim v skupini kjer je, kakrša je bila tudi moja prva odločitev. Zanimalo me je le, ali bi ve tudi tako naredile. Konec koncev vsaka poteza vsebuje pluse in minuse.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?