tehnofil
|
IZVIRNO SPOROČILO: dida11 ...Skoraj da se ne zmeni za otroka, hodi v službo in to je to. Dela pri hiši ne vidi nobenega. ....Seveda sem začela pogovore v tej smeri...in ...prišlo je tudi do fizičnega napada in to ne le enkrat. Vedno znova sem vse požrla, zaradi otroka. Sedaj pa ne morem več!!! Zmerja me z besedami ki grozno bolijo! NImam energije in ne moči. ... Obupana sem do konca..... Zdej, da sta se pogovarjala in je začel besneti, ne verjamem. Pred tem je pogovor sigurno prerasel v prerekanje, očitanje,.... Pa tudi če ni, je verjetno on to tako občutil. Ne ker bi ti kaj takšnega rekla ampak ker ga je situacija spomnila na nekaj, kar je za nejega tako boleče da je ta "spomin" povzročil jezo, za katero pa meni, da je tako velika, da mu je ni treba kontrolirati. V nobenem primeru pa nisi ti povzročila vzroka, vzrok nosi on v sebi in se mu samo prebudi. Razlogov da nič ne naredi je lahko veliko, lahko ima drugo in se tu čuti privezan. Lahko se tu čuti privezan, ker ne more imeti druge. Mogoče se čuti privezan ker ne more več delati kar je lahko delal prej, ker mora sedaj svoje želje (egoistične - mišljeno kot lastne želje za svoje dobro počutje) dajati na drugo mesto. Torej v tvojem pisanju sem bolj začutil, kot da on ne vidi neke prihodnosti, tu kjer sta, tako kot sta. Torej ne pogovarjaj se zakaj nima časa za otroka. Namesto tega na vspodbujaj da skupaj počnete kakšne stvari in se bo v njih povezal z otrokom. Zato ker je odrasel človek, še ne pomeni, da zna vspostaviti stik z otrokom (lastnim). Ti si ga rodila, otroka čutiš kot svoje telo. On ga ni rodil. On se mora z otrokom povezati, če pa se ne zna, ne zmore, pa so to blokade njegove izkušnje kot otrok. To je to v kolikor je povprečen moški. Razen če je totalno asocialen egoist. Postavljanje svojih želja na drugo mesto in se s tem "žrtvovati" ker ne moreš uživat, kot si prej, sicer izgleda težko, je pa izredno osrečujoče. Uživanje, kot je bilo prej, pa izgleda izredno fajn, je pa prazno in puhlo, ker ne osrečuje. Ampak če npr. tega nisi nikoli doživel nemoreš tega vedeti. Tudi razložiti ti nihče ne more. "Le kako naj bo sprehod z otrokom in žemo bolj fajn kot pitje piva s prijatelji?" Šele ko tako živiš, veš. Eni so to pripravljeni poskusiti. Eni potrebujejo več vspodbude, da bi poskusili. Drugi pa enostavno tega niso zmožni. Kateri so kateri, pa je potrebno ugotoviti še "pred vrati spalnice".
< Sporočilo je popravil tehnofil -- 18.5.2012 14:29:33 >
|