|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaselj
29.10.2009 10:09:36   
romy27
pozdravljene,

moja 15.mesecna deklica ze nekaj dni kaslja in iz dneva v dan bolj. kaselj je moker in ponoci bolj izrazit. Zacela sem ji dajati sirup,mazem jo s kremo materine dusice,ampak ne pomaga. Preden bom obiskala zdravnika bi probala se kaj..imate kaksen nasvet?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
29.10.2009 10:20:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu romy27)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kaselj
29.10.2009 10:21:56   
bina30
Pri nas je isto. Bili smo pri zdravniku in nam ni dala nobenih zdravil, samo operil občasno, če bi imel poln nosek, poudarila pa je, da je treba vsak dan nos spirat s fiziološko, kak sirup mogoče (jaz dajem Prospan) in vlažit zrak, sploh tam, kjer spi.

Jaz ga tudi mažem z materino dušico, zvečer pa dam mokro brisačo na radiator ali kar na posteljo in v sobico mu špricnem malo Eucasola (od Justa), da je fin vonj po eukaliptusu, ki dobro dene dihalnim potem.

(odgovor članu romy27)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
29.10.2009 10:22:14   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
29.10.2009 10:54:57   
romanac
Jaz ponavadi, po kakšnem tednu pokličem zdravnico. Vedno dobim isti odgovor. Kašelj ni panika, dokler ni vročine, piskanja ali oteženega dihanja. Pa tudi ne sme trajati v nedogled. Pri nas se je zgodilo, da naš kašlja praktično od kar je šel v vrtec - torej od septembra. Nekak na 3 tedne se zadeva umiri in po dveh dneh spet začne. Predlagam, da vseeno pokličeš zdravnika. lp

(odgovor članu romy27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.10.2009 11:02:59   
lilka
Če je kašelj moker ni tako nevrno kot če je suh in lajajoč, jaz bi tudi čistila nosek in dala mogoče prospan za boljše izkašljevanje, da se sluz čim prej izloči in da jo malo zredči, nikakor pa ne ničesar za pomiritev kašlja so meni rekli, kar je za ven more it ven....

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu romanac)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
29.10.2009 11:54:31   
Brisani uporabnik

(odgovor članu romanac)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
29.10.2009 12:57:13   
Najaa
Naša skoraj 3-letnica pa tudi že kašlja več kot en mesec. Ko se je že skoraj čisto umiril kašelj, je spet začela nabijat. Je pa moker in čez dan skoraj ne kašlja, predvsem zjutraj in zvečer, ko se uleže. Ponoči pa tudi ne. Bili sva pri P in ni nič videt, niti na krvi ne. Sam naj čistimo s fiziološko, ampak sluzi skoraj ni več tak da tud tega ne delamo več tako pogosto. Me pa skrbi tale kašelj, kaj lahko še kaj naredim? Aja, sirupov pa ji ne bom več dajala, ker je že hudiča in pol popila, boljše pa nič.

Neposredna povezava do sporočila: 8
29.10.2009 14:01:55   
tinaaja
ahh nasa isto.. ze 3 tedne .. itak ima laringitis za laringitisom, ampak tokrat traja ta grozni kaselj. pljuca in vse osalo bp.
narest (razen inhalacij, pucanja nosa s fiziolosko, obilne hidracije, materina dusica, topli obkladki na prsa pred spanjem, dvignjeno vzglavje) kao ne moremo nic, razen cakat. user posted image  samo pri nas se slisi, da kaselj izvira iz grla, ne iz pljuc.

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
31.10.2009 18:06:45   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
1.11.2009 11:36:09   
Ryssa
Naš je imel hud bronhiolitis in sta mu dva zdravnika poslušala pljuča in nista slišala nič (!), pol ure zatem je pa na pediatriji rekla zdravnica da se mu ful sliši na pljučih in sva bila hospitalizirana.
Najboljše je opazovat otroka in če je čuden, miren, nekaj ni vredu in je treba vztrajat pri zdravnikih. Ogromno pa je tudi to, da znaš ocenit težko dihanje. Meni se takrat sploh ni zdelo da težko diha, nisem pa niti vedela kaj moram opazovat. V globokem spanju je treba meriti vdihe na minuto, ko je buden pa ga sleči do pasu in opazovati ali se mu vdira medprsni prostor, ali diha močno s trebuščkom in ali se mu vdira jamica pod vratom.
No, jaz imam na žalost slabe izkušnje z zdravniki, mali je bil star še ne 8 mesecev, cel bogi, z visoko vročino, hropel, pa se je dežurni zdravnik smejal češ zakaj ga vozimo k zdravniku, pa je malemu rekel: "Ti, ti, kaj tako strašiš starše." user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 11
1.11.2009 11:53:47   
3jeMi
za kašelj sem se jaz odločila za čaj iz Slezovih korenin... mi je tako svetovala gospa v lekarni, ker sirupi ponavadi delajo obloge in lajšajo kašelj, čaj iz Slezovih korenin pa pomaga pri izkašljevanju in "skrbi", da se pljuča tudi dejansko očistijo... mali je sicer pred mesecem dni že drugič prebolel akutni bronhiolitis in seveda posledično še kašlja, vendar samo ponoči...
drugače pa zelo pomaga, našemu kar odleže, masaža prsnega koša (svetovala P)... ne vem kako naj to napišem, svojo dlan držiš v obliki šalčke (upam, da razumete user posted image ) in otroka trepljaš od zunanjega dela prsi proti hrbtenici in nato navzgor, to delaš po hrbtnem in tudi prsnem delu, v različnih položajih - sede, ko otrok leži na trebuhu, itd.... s tem nekako pomagaš sluzi, da najde svojo pot ven... user posted image

(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.11.2009 12:19:05   
botrca
Lahko pa probaš iz rdeče redkve naredit sirup...kupiš redkev, narediš luknjo in noter daš 2 žlici meda in 2 žlici sladkorja. To pustiš čez noč in potem ji daš 2x na dan.
Pa timijanov čaj tudi lahko pomaga.

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.11.2009 16:19:41   
SaaS
Meni je naša pediatrinja rekla, če kašlja več kot dva tedna skupaj, naj se pridemo pokazat, oz. poslušat. Tudi, če ni vročine. Če pa kašlja par dni in ni drugih težav, pa ni take panike, prehlad, torej ukrepi kot so jih punce že naštele.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
1.11.2009 16:32:04   
Brisani uporabnik

(odgovor članu SaaS)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Družinski sestanek - Družinske novoletne z...
S pomočjo družinskih sestankov se bo otrok naučil dveh pomembnih življenjskih lekcij - kako predstaviti svoje ideje in ž...

Katero ime izbrati za dečka?
t4sa

Katero ime se vam bolj dopade za dečka?

Sven (39%)

Teo (61%)

Število vseh glasov: 443

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!