zrajic
|
Naš je sedaj star slabih 9 mesecev, a je pri 2 mesecih začel pospešeno polivati, celo bruhnil je v loku nekajkrat, pa še jokal in jokal in jokal... Zaradi pogostega polivanja in bruhanja smo ga peljali zdravniku oz. kar v pediatrično, ker je obstajala nevarnost, da bo dehidriral (bilo je ravno poleti). Tam so po petih dneh mučenja s preiskavami ugotovili, da ima GER (gastroezofagealni refluks), kar je ugotovila že naša pediatrinja rped tem, ko nas je napotila na Pediatrično. Dali so nam navodila: - po dojenju (ki ni smelo biti leže, ampak tako, da mu je bila glavica višje od želodčka, se pravi, da sem ga dojila sede in ga držala v naročju) smo mu morali dodajati še malo umetnega mleka (kolikor je pač hotel. če ni hotel nič, pa nič) Novalac AR1; - po jedi je moral obvezno biti vsaj 30 minut v pokončnem položaju; - OBVEZNO podiranje kupčka (tu smo imeli veliko težav, ker jih za boga ni hotel podirati); - ne previjati takoj po jedi (pa še pravijalna podlgoa je morala biti z dvignjenim vzglavjem, tako da sem pod podlogo dala povšter); - ter najpomembneje: moral je ležati oz. spati v posteljici z dvignjenim vzglavjem z naklonom 30 stopinj (da ne bi bruhnil med spanjem in se zadušil oziroma da mu ne bi tekočina zalila pljuča), spati pa je moral na levem boku oz. kasneje tudi na hrbtu. Ker takih podlog za pod jogi ne prodajajo, sva jo morala naročiti pri mizarju (imamo jo še vedno doma, če jo boš rabila, se oglasi - je za posteljico velikosti 120x60 - mi je namreč ne potrebujemo več. Refluks (če fa sploh imate, simptomi si sicer enaki kot pri našemufantu) namreč izgine, ko dojenček začne jesti gosto hrano - kašice. Pri nas je popolnoma izginil. Pa še to: naš fantek je dva maseca neutolažljivo jokal in jokal, tako da smo mislili, da bo pobralo njega ali pa prej nas - že prvi dan ko je v Pediatrični kliniki spal z dvignjenim vzglavjem, ni več zajokal, pa še smejčkati se je začel. Pa brez skrbi, nekateri dojenčki polivajo več, drugi manj. Pri tistih, ki polivajo več in včasih celo bruhnejo, temu rečejo refluks, ki pa popolnoma zgine, ko začnejo jesti gosto hrano.
|