Tippi
|
Mam izkušnjo in prav nora avantura je bila . Z motorjem sem prepotovala cel iberski polotok (ob obali), precikcakala portugalsko po dolgem in počez in se po severu španije, čez pirineje vrnila domov. Prav tako sem z motorjem potovala po jadranski obali. Glede kempov, moram povedat, da se za en ''''moped'''' in tendo, vedno najde plac. Tudi če si v sami špici sezone. Predlagam vama, da ne delata planov v naprej, ampak da gresta ''''za nosom'''' . kakšen dan v tem kempu, potem v drugem dva, tri dni, in tako naprej. Bi morala bolj natačno povedat, do kod nameravata priplezat, pa boš verjetno dobila tudi bolj natančne odgovore. kampov ob jadranu je namreč bilijon Ali pa vsaj napiši kateri del jadrana vama je interesanten. Glede same opreme. Predvidevam, da imata vsak svoj kufer (ruzak) in verjetno še kakšno tank torbo, itd. itd. vseeno je s prtljago treba previdno. Jaz sem sicer bila na poti dolgo in moram priznat, da je bilo z eno brisačo, enim modrcom in tremi gatami kar težko , ampak se po enem tednu navadiš. človek se pač vsega hudega navadi sem pač redno ribala na roke Ampak to so bili drugi kraji in druge razdalje in je bila res avantura. Na hrvaškem se ne rabiš toliko s tem obremenjevat. Ker rolico skret papirja lahko kupiš kjerkoli, tam kjer sem bila jaz, pa si moral kupiti 10 rol skret papirja, pa si predstavljaj kakšna burleska je to bila. skratka hočem povedat, da si skoraj na domačih tleh, komunikacija je precej lažja. 1. Pomembno je, da imaš to kar pač na potovanju potrebuješ. Eno toplo zadevo, par kratkih rokavov, nekaj spodnega perila, brisačo. 2. toaletno torbico spravita skupaj. torej imejta eno zobno pasto, eno milo, en gel za tuširat. Šampončke si kupi tiste v vrečkah, odlični so!) eno kremo za mazanje. Vso ostalo kozmetično ''''kramo'''' (aceton, lahk za nohte, razne pudrčke, žaubice, itd.) pusti doma, ker je ne boš potrebovala. Vzamita eno pinceto, eno grickalico za nohte, eno šivanko, skratka vse te zadeve imejta skupaj. Brezveze, da ima vsak svoje. 3. Vzami štrik, da boš lahko redno sušila cunje, ki jih boš zmočila, prala na roke. Joooj še bi lahko pisala. sem se čist vrnila nazaj med spomine Če te še kakšna malenkost zanima, smo kle
< Sporočilo je popravil Tippi -- 21.6.2013 19:21:06 >
|