Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
kako z uvajanjem nepretlačene hrane?! 12.11.2006 23:49:42
|
|
|
|
tasja23
|
Še nekaj. Imam zelo slabo izkušnjo, ko se je naši dojenčici tako zaletelo, tam nekje pri šestih mesc., da imam sedaj kar mal nenavaden strah pred tem. Zaletela se ji je sicer mlečna kašica, čisto tekoča, ampak ne vem, nekako se je spakovala in ji je hrana prišla najbrž v sapnik??? Naenkrat ni mogla niti vdihniti niti izdihniti....sem jo tolkla po hrptu, pa ni nič pomagalo in ni zadihala. na srečo je priletel mož in bil toliko pri sebi, da ji je dal usta na usta in na hitro iz nje zrak potegnil, potem pa je zajokala.... in sedaj imam tak strah, ji je pa potrebno pri 7. mesc. že začeti dajati koščke hrane in ne več samo pretlačene. eni baje že celo sami jedo kruh in podobno?! Kako in kdaj ste začele z uvajanjem koščkov in ali se jim je kaj zaletavalo?! In kako je če sam grize skorjo kruha....kaj pa če preveč na enkrat odgrizne?! Se res da takoj z prsti ven potegnit, da ni prepozno?! Lepo prosim za kak nasvet!
|
|
|
|
RE: kako z uvajanjem nepretlačene hrane?! 13.11.2006 9:37:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Ko se navajajo na nepretlačeno hrano se jim velikokrat zaleti, ker še ne vejo kako jo jesti. S tem se tudi nekako naučijo jesti, Kruto ampak tako pač je. ZAto pa moraš vedno biti zraven in pripravljena, da jo obneš navzdol in narahlo udariš po hrbtu. Mislim, da tukaj ni nobenega, ki bi ti lahko rekel, da brez zaletavanja ne gre. Skorjo kruha žulijo ravno zato, da se navadijo. Poskrbi edino, da dobi dovolj žilavo, da je ne more pregrizniti in da jo mora fajn žvečiti. Tako si krepi mišice zvečalke, ki bodo pomagale potem lažje in hitreje žvečiti hrano, pa še zobke si drgne, da ga ne srbijo preveč. Jaz sem mu dala raje večji kos skorje, ker jo je lažje držal in si je ni mogel naekrat zatlačiti noter. Pa tudi celo jabolko sem mu raje dala, da jo je z zobki strugal in grizel. KEr če sem mu dala krhelj, ga je 1,2,3, pregriznil in se mu je le ta zaletel.
|
|
|
|
RE: kako z uvajanjem nepretlačene hrane?! 13.11.2006 9:55:00
|
|
|
|
Bonnie_RR
|
Jaz sem tamalemu na začetku hrano pasirala, nekje po 6. mesecu sem mu začela pa z vilicami tlačit ali sekljat (pač odvisno od hrane). Nekega zaletavanja pri nas na srečo ni bilo nikoli, se je kar takoj sprijaznil tud s koščki in jih pridno žulil po ustih. Moram bit pa res skoz zraven, predvsem, če mu dam žemljico ali piškot. Si včasih odtrga precejšen kos in potem mu ga moram hitro s prstom ven vzet. Sicer se zraven pritožuje, ampak je to v njegovo dobro. Kakšen krhelj jabolka pa pri nas sploh ne pride v poštev, ker si v trenutku odgrizne prevelik kos in potem mu moram vsake 5 sekund iz ust jemat prevelike kose...
|
|
RE: kako z uvajanjem nepretlačene hrane?! 13.11.2006 11:05:03
|
|
|
|
sarazan
|
Jaz otroka nikoli ne pustim samega s hrano. Od 8. meseca dalje največkrat je sama - to pomeni, da ji vse narežem na koščke, ki so dovolj veliki, da jih prime s prsti in nese v usta. Bolj tekoče stvari za na žlico pa nekako prešvercam v njena usta, medtem, ko se trudi odtrgat kos kruha. Ja, mi jemo mlečno kašico s kruhom . Drugače ji ne morem zamotiti rok, ki sicer klatijo po zraku in mi ne dovolijo, da se približam z žlico. Če se ji kdaj zaleti, so koščki tako veliki, da jih refleksno izkašlja. Pri bolj tekoči hrani je to težje.
|
|
|
|
RE: kako z uvajanjem nepretlačene hrane?! 13.11.2006 21:20:07
|
|
|
|
livia
|
Mi smo bili stari 7m, pa morem še vdno vse zmksati. Če samo pretlačim, se ji zalei in noče jest. Vem, kako zgleda, če se ji zalei in ni prav nič prijetno, ne za mamo in ne za otroka. Jaz sem se sprijaznila, da bom še nekaj časa pasirala. Ji pa vsako toliko dam korjo kruha v usta in tisto žuli. Če odtrga ečji kos, ji ga vzamem ven. Je pa hecno, da če pretlačim z vilico banano, je ne bo jedla, ker so preveliki koščki, če pa grize kruh je pa koščki ne motijo. Tašča pravi, da se bo sruhom počasi navadila na koščke. Držimo pesti.
|
|
|
|
RE: kako z uvajanjem nepretlačene hrane?! 13.11.2006 22:11:41
|
|
|
|
natalia
|
jaz sem tekoče kašice vedno bolj zgoščevala, torej več sadja npr. in manj soka, pa še potem kakšen keks noter pa gre... počasi se navadijo, sem pa vedno v bližini, ko ima kaj potencialno nevarnega v ustih. ko pa ji je kaj preveliko za pogoltnit pa začne z jezikom ven potiskat. lp
|
|
RE: kako z uvajanjem nepretlačene hrane?! 14.11.2006 13:41:09
|
|
|
|
zupan
|
Moja takoj bruhne, ko dobi v usta kak koscek pa ima ze osem in pol mesecev. Ne vem kaj naj naredim. A ji lahko dam da kar sama je? Da ji na male koscke dam banano ali melono - samo ne vem ce bo sploh vedla da je to hrana haha
|
|
|
|
RE: kako z uvajanjem nepretlačene hrane?! 14.11.2006 16:16:08
|
|
|
|
Katrin
|
Jaz hrane nikoli nisem miksala; vedno sem jo pretlačila le z vilico. Prehod na nepretlačeno hrano je bil postopen (koščki sira, kruha, korenja, ...) in ne spomnim se, da bi imeli s tem večje težave. Potem pa je prišlo obdobje, ko hrane nisem smela več niti pretlačit, ker je ni jedla. Pustiti sem jo morala v koščkih, da je bila zadovoljna. lp, katrin
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.