|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako velike čevlje kupiti otroku
13.6.2011 16:13:17   
pupika_30
Sinu, ki je star 10 mesecev kupujeva sandale.
Ker ne vem kako hitro takim otrokom raste nogica, me zanima koliko večje številke čevljev, sandalev ste kupile.
Baje je treba eno številko večje ali kako?
Ne bi rada, da bi bili čez en mesec že premajhni.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako velike čevlje kupiti otroku
13.6.2011 16:19:49   
Katy78
Saj mu v trgovini izmerijo nogico in ti tudi svetujejo. Drugače pa naj bi bili malo večji, ampak ne preveč, noga ne sme v čevlju "plavat".  Sicer pa se priporoča da nekje na 3 mesece preveriš, ali je otroku čevelj še prav, ker lahko otroška nogica zelo hitro raste. 

(odgovor članu pupika_30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.6.2011 16:30:04   
pelin
Že od nekdaj sem alergična na starše, ki svojemu otroku kupijo sto na uro prevelike čevlje, kao, da jih ne bodo prehitro prerasli, čeprav jih ponavadi obtolčejo, pošvedrajo in kako drugače uničijo še preden so malčku sploh pravuser posted image ...Da ne govorim, kako so otroci v takih čevljih nerodni, nestabilni in neokretni...
Meni so ravno prav novi  čevlji za otročka, ko mu lahko zadaj stlačiš prst...se pravi, da so za en prst večji od njegove nogice...Sama sem vedno tako kupovala čevlje za svoje škrate in sta jih vedno nosila eno sezono...kaj več pa tako ne moreš pričakovati pri otroku, ki je na višku rasti in razvoja...
Posebej previden pa je treba biti pri kupovanju čevljev okrog enega leta, ko se otroček že počasi postavlja na noge ...neprimerni čevlji ali njihova neprimerna velikost, lahko pošteno zavirata razvoj v tej smeri...

Pa še en moj "službeni " primer: z otroci smo šli zadnjič na izlet na bližnji travnik...s seboj smo vzeli žoge in veselo nabijali nogomet....sredi tega živ žava je enemu našemu štiriletniku skupaj z žogo v grmovje odneslo še čevelj...Žogo smo takoj našli...čevelj pa smo iskali še eno uro, pa se je  očitno ugreznil v tla...V vrtec smo prišli tako brez enega čevlja, ki je bil mimogrede original All star copat...Ni nam bilo jasno, kako se je lahko ta visoki tenis copat na vezalke sploh snel mulotu z noge...Potem pa smo na podlagi drugega ugotovile, da se lahko sezuje celo zavezan, ker so mu copati več kot dve številki preveliki...No...mamica je bila navdušena...mi pa tudi...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3
13.6.2011 17:27:26   
rose85
Mi pa iščemo sandale, pa jih ne najdemo :( Dobro je, da so pri takšnih majhnih odspredaj zaprti, da si ne nabijejo prstkov, kajne? Katere sandale ste kupili svojim malčkom (ki šele delajo prve korake)?

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.6.2011 18:35:11   
ajataja
Nikakor ne kupovati čevljev eno številko večjih ,ampak take ki so mu lepo prav so pač samo eno sezono  in  to se kar navadi pri otroku,ker je potrebno itak za vsak letni čas kupit nove čevlje

(odgovor članu rose85)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.6.2011 18:47:03   
nusi
jaz sem mu kupila cicibanke, drugače so tudi teva za otroke spredaj zaprte, samo so malo trše od cicibanovih

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.6.2011 19:44:09   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Že od nekdaj sem alergična na starše, ki svojemu otroku kupijo sto na uro prevelike čevlje, kao, da jih ne bodo prehitro prerasli, čeprav jih ponavadi obtolčejo, pošvedrajo in kako drugače uničijo še preden so malčku sploh pravuser posted image ...Da ne govorim, kako so otroci v takih čevljih nerodni, nestabilni in neokretni...

podpis

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.6.2011 19:55:11   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: pupika_30

Sinu, ki je star 10 mesecev kupujeva sandale.

Priporočam super fit user posted image Lepi modeli - tudi deški, mehki, prepogneš ga z dvema prstoma, mehko obložen rob. Lahko ga obuješ tudi na boso nogo, imajo tri paščke.  user posted image user posted image user posted image Prav to, kar potrebuje mala nogica, ki bo začela delati prve korake.

Ciciban so meni (moje mnenje) proti super fitkam čisto pravi gojzarji...pa brez zamereuser posted image

Mi smo začeli s številko 17...še danes ima malo fusicouser posted image čeprav sem se bala, ko poslušaš kako pa otroci prerastejo čevlje...user posted image Zaenkrat še neuser posted image
Ne kupuj (pre)velikih čevljev. V trgovni ti bodo tako svetovali. drugače pa ko dečko stoji ti lahko vtakneš prst v čeveljuser posted image Vsa umetnostuser posted image user posted image user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

Neposredna povezava do sporočila: 8
13.6.2011 22:50:10   
hubi
Meni so tudi Superfit zakon. Vredni svoje cene.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.6.2011 18:48:23   
nusi
ja cicibanke so res bolj glumazne, ampak nič trše. jaz sem jih vseeno vzela, ker me je skrbelo, da bi tamal notri nogco zvračal, ima moj mož te težave, pa moja sestra in nečakinja...preventiva pač

Neposredna povezava do sporočila: 10
14.6.2011 21:36:48   
rose85
Kje pa se da kupiti Superfit čevlje?

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.6.2011 8:26:54   
strumf
se podpišem pod Superfit čevlje. naš ima njihove copate ene za v vrtec, druge pa za po doma-kar zunaj, ker imamo asfalt. v njih tako lepo hodi, da ga je kar veselje gledat. pa še ene malo bolj fine za obiske ;). bom mogla it to akcijo preverit v Baby center, ko majo sedaj 3 za 2. bi mu kar copate večje kupla, ker nam je 21 že bolj mala. star pa je dobrih 14 mesecev. kupujem pa tudi jaz čevlje tako da so mu prav, da ima še spredaj fraj-oz kot so predhodnice povedale, prst zadaj.

drugače pa se da te čevlje dobit v Baby centrih pa v Mass trgovinah.

(odgovor članu rose85)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.6.2011 8:50:32   
3x mami
cimdlje in cimvec bosi, otrok bo imel najvec koristi od tega.

velikost. kupujemo cevlje, ki imajo za prst lufta. niso preveliki in trajajo vsaj eno sezono.

na zacetku so nam bili zelo vsec ciciban sport - so mehki, na jezka. pravijo, da niso za zacetek, ker otroku ne drzijo dovolj stabilno noge, sam ce naj bi hodili cimvec bosi, zakaj bi drugace morali imeti oporo?

v splosnem: cevelj naj bo cimbolj mehek in prakticen. da otrok ne bo hodil kot po plohu in se tako navadil na napacen vzorec oz nacin hoje. zgled je na zadnjem mestu.

(odgovor članu strumf)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.6.2011 11:35:25   
zaspancek1
Ma to preverjanje velikosti s prstom pri otrocih (sploh tako majhnih) nikakor ni ok. Ni otroka, ki ne bi pokrčil prstov, zato to, da lahko daš zadaj prst noter, ni nobeno merilo, da je čevelj ok. Najbolje je, če narišeš nogo na karton in izrežeš, potem pa ta vložek vstaviš v čevelj - kjer pa mora biti približno 1 cm prostora (če kupuješ nove čevlje).
Lahko pa si pomagaš s tem (preverjeno super zadeva, ker lahko izmeriš tudi notranjost čevlja) - imajo pa to v Jello:
http://www.kinderfuesse.com/english/plus12.htm

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.6.2011 19:39:58   
Mož*
Čeveljčke je najlažje kupiti tako, da otroku narišeš stopalo na papir in prišteješ max 1 cm. Moji štirje otroci nikoli niso nosili trdih prvih sandalcev z opetnikom ali celo z oporo, temveč izjemno mehke, fiziološke, z ravnim podplatom. Cicibanovi (tudi linja soft) so se mi zdeli vedno bistveno pretrdi za prve čeveljce, poleg tega so imeli opetnik ali dodatno oporo.
Prvi trije otroci so imeli v glavnem povsem mehke Chicco čeveljčke in sandalčke, ta četrti pa Pediped. grip N go in Livie Lucca.

2.9.09 3120g, 52 cm, OG 34cm
8.3.10: 7330g, 70 cm, OG 42 cm
17.10.10:: 9300g, 80 cm

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?