|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako uspavati otroka
10.10.2008 8:31:16   
marki31
Moj sin, ki je star dobrih 18 mesecev ni nikoli zaspan, ne popoldan in ne zvečer noče zaspati. Vsaki dan imamo bitke v postelji, včasih trajajo tudi po dve uri, da zaspi, čez dan pa včasih obupam in ga pustim, da ne rabi spati.
Ne pomaga nič, ne uspavanke, pesmice, pravljice popolnoma nič. Čisto sem že obupana in ne vem več kaj naj storim.

Prosim za čim več nasvetov.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako uspavati otroka
10.10.2008 8:39:46   
ksenjak
Naš je bil popolnoma isti, s tem, da sem ga do 22 mesecev dojila pa tudi to ni ne vem kako pomagalo, da bi mu ratalo prej zaspat. No, ko je bil pa star nekje malo pred drugim rojstnim dnem, sem pa nehala dojit, dobil je svojo sobico in od takrat naprej je, kot bi odrezal, začel spati. Na začetku cca pol leta, sem mogla še zraven postelje sedeti, da je zaspal, potem pa smo mu kupili pograd in mu obljubili, da bo lahko na vrhu spal, če bo hodil sam v posteljo in tudi to je pomagalo. Od takrat spi brez problema celo noč.

Lp

(odgovor članu marki31)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.10.2008 20:57:14   
Caia
IZVIRNO SPOROČILO: ksenjak

Naš je bil popolnoma isti, s tem, da sem ga do 22 mesecev dojila pa tudi to ni ne vem kako pomagalo, da bi mu ratalo prej zaspat. No, ko je bil pa star nekje malo pred drugim rojstnim dnem, sem pa nehala dojit, dobil je svojo sobico in od takrat naprej je, kot bi odrezal, začel spati. Na začetku cca pol leta, sem mogla še zraven postelje sedeti, da je zaspal, potem pa smo mu kupili pograd in mu obljubili, da bo lahko na vrhu spal, če bo hodil sam v posteljo in tudi to je pomagalo. Od takrat spi brez problema celo noč.

Lp

kolikokrat na noč se je pa prej zbujal?

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.10.2008 21:45:56   
sandra85
mi smo imeli take borbe od 7.-12.meseca, ko sva rekla DOVOLJ! ko je čas za spat, prebereva par knjigic, ga pobožava, pocartava, da va v posteljo in se dereuser posted image kaj čmo, ampak drugače ne gre! ko sva ga uspavala midva (na postelji je moral nekdo z njim ležat in ga držat za rokico), je to včasih trajalo tudi 2 uri in je vedno pozno zaspal! zdaj bo imel 14 mesecev, popoldan ko vidim, da je zaspan, prebereva knjigico, da se malo umiri, mogoče prej še kej poje, da ne gre glih lačen, pol ga dam v posteljico, vklopim lučko winnie the poooh in ga pustim. včasih se premetava in dere, pa jamra 15 minut, včasih pa samo 2 minuti
zvečer imamo rutino:

ob 19h kopanje
19h30 večerja
do 20h30 se v miru na tleh igrava (brez divjanja)
pol prebereva par knjigic in ga odnesem v posteljo. mu vedno lepo povem, da je čas za ninat, mu dam ljubčka, prižgem uno lućko z glasbo in zapustm sobo (vedno pustim odprta vrata in luč na hodniku, da ga nebi bilo strah in da ve, da sem blizu (čez dan imam celo glasbo v dnevni, da malo sliši)

na začetku je bila muka, ko se mi je tako drl-me je tako srce bolelo. vsi so pravili, da to traja 3-4 dniuser posted image pri nas traja to že skoraj 2 meseca in se še ni navadil, da bi lepo, brez dretja zaspal

no, srečno!user posted image

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Caia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.10.2008 0:41:10   
bodoča
Moj skoraj 14 mesečnik je do pred nekaj dnevi za večerjo popil flašo AM ob 20.00 (ponavadi je zraven zaspal) in med 23.00 in 24.00 je bil že buden in je hotel spet flašo. Potem se je še ponoči večkrat prebudil, včasih je bilo dovolj malo vode, včasih pa ni pomagalo nič drugega kot flaša.

Ti povem, da se mi je včasih že sukalo, tolikokrat na noč sem vstala in ga tolažla.

No, par dni nazaj, pa sem se odločila za korenitne sprembe in sicer:
- ob 19.00 večerja - GH,
- ob 19.30 kopanje in
- ob 20.00 se pocartama in ga dam spat.

Od kar je tak "režim" mali spi od 20.00 do 7.00 - 7.30 (trkam na les user posted image ). Se pa trudim, da se čimbolj držim sak večer iste ure, ok +/- 15 min.

Čez dan pa tudi bolj slabo spi, včasih sploh noče in se dere ko ne vem kaj, če ga položim v posteljico, včasih samo malo pojamra in zaspi,...

Drugač ga pa za spanje (no razen ko je bil še mali in je imel krčke) nisem nosila, nisem ležala zraven njega, edino neko obdobje je imel, ko sem ga morala po ritki tapkat par minut, da je zaspal.

Moj ima rad, da si tetra pleničko k obrazu stisne, pa predvsem more imet mir, ko spi. Zgleda, da je po meni, jaz tudi rabim popoln mir, ko spim.

Berem, kako ene berete svojim navihančkom, jaz bi mu tudi rada, ampak, sploh ne zdrži, če ga imam v naročju, bi on kar šel dol in se igrat. Če ga dam v posteljico, pa kar skače in se obrača, vstaja, se igra,...

Ma, ko sem zabluzila user posted image .

No, zdaj grem pa sama sebe uspavat, škoda da me ne more kdo drug user posted image .

Lahko noč.

mojeustvarjanje

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.10.2008 9:26:29   
_andreja_
pri nas je palilo in še vedno pali tole... kadar ni hotu sam spat, sem se ulegla zraven njega ga stisnila k sebi, da ni mogel nič več migat in ga kakšni dve minuti držala itak se je dru.. poli sem ga spustila in mu povedala, da če ne bo ležal pri miru ga bom ponovno stisnila k sebi in ga držala.... in samo na začetku ga je bilo treba držat, sedaj ve da ko grema spat more ležat pri miru in konec brez pogovarjanja... jaz zaprem oči in se delam da spim... in nikoli ne traja dlje kot 15 minut da zaspi(opoldan, ko greva spat ponavadi se uleže malo me po laskih poboža in že drema 2-3  minutke)... ponoči smo pa vedno imeli mir... hodim pa po večini jaz spat z njim, ker atija obrača za 1000 stopinj(pa čaja pa knjigico, pa lučko, pa kaj vem kaj še vse... in traja tudi po celo uro

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.10.2008 9:56:40   
ksenjak
Caia_sigurno po ene 6x.

lp

(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.10.2008 12:54:13   
viv_
Se mi zdi, da je uspavanje in spanje treba urediti takoj. Dlje ko čakaš, težje je. Otrok se navadi nekega postopka, pravil, česarkoli že in starejši ko je, težje mu je povedati, zakaj pa na enkrat ni več tako kot je bilo do sedaj.

Pri 2 deklicah, ki sta si sicer precej različni, sem imela enake postopke uspavanja in pri nobeni ni bilo težav s spanjem / uspavanjem. Držala sem se načela, da gresta vedno budni v posteljo, samo zaspita, po dojenju oz. hranjenju nazaj v svojo posteljo. Prva je noč prespala pri 4. mesecih, druga pri 8. meseceih.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.10.2008 14:34:03   
A.N.J.A.
user posted image

Najboljša knjiga o spanju, kar sem jih prebrala. POlna zanimivih idej, ker pri vsakemu otroku pač ne palijo iste finte... Pa vse skupja neboleče, brez joka.
Močno priporočam.... Mi s spanjem nikoli nismo imeli večjih težav - seveda se kdaj zbudita, še danes, ko sta 4 in 5 let stara, ampak zvečer sama lepo zaspita že od nekdaj. Zbudita pa se le občasno (žeja, lulanje, kakšni zobki, vročina,...) V normalnem stanju spimo lepo že skos.
Pa veliko prespanih noči vam želim.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10. Teden pisanja z roko: Ko spomini zadišijo
Pridružite se jubilejnemu 10. Tednu pisanja z roko, ki bo potekal med 20. in 24. januarjem 2025. Letos z osrednjo temo »...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?