Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
kako ukiniti nočni obrok-flaško 8.2.2009 9:49:50
|
|
|
|
vaney
|
Živjo. Danes imam cel kup vprašanj...Zanima me, do kdaj so vaši otoci jedli tudi ponoči (po flaški), dojeni vem, da dlje jedo ponoči, kaj pa tisti, ki so pili po flaški? Naš je star malo čez leto in 95% noči še je. To pomeni, da nekje med 2h-5h spije 240ml mleka. Probala sva mu dat dudo, pa ni dobra, joka kot zmešan, čaj tudi ni dobr, hoče mleko. Potem spije celo flašo, se obrne in spi naprej. Mož hodi v službo ob 4.30, ko je v nočni, sem itak sama in moram vsak drugi teden vstat ob 5h, pa naju oba zrihtat, tako da smo že rahlo nenaspani, sploh, če ob 4h je mleko, potem je mojega spanja takrat konec. Pa za njegove zobke tudi ni dobro, da ponoči je, ob 4h zjutraj mu jih pa ne grem umivat....torej, kakšen nasvet, kako naj ukinemo to nočno hranjenje? Hvala.
|
|
RE: kako ukiniti nočni obrok-flaško 8.2.2009 10:07:28
|
|
|
|
Vrtnica79
|
Probaj z vodo ali čajem. Naša odkar se je nehala dojit pri 10. mes. ni nikoli jedla ponoči, tako da nimam izkušenj z tem.
|
|
RE: kako ukiniti nočni obrok-flaško 8.2.2009 10:13:41
|
|
|
|
Maleal
|
Naša je jedla do 9 meseca,potem pa sem ji dala 1x v flašo sok namesto mleka in ga ni hotela popit,naslednji dan pa se več ni zbudila.
|
|
RE: kako ukiniti nočni obrok-flaško 8.2.2009 10:22:01
|
|
|
|
Čmrlika
|
Uf, to je že kr starost za nočno hranjenje...po moje on že dolgo več ne rabi hrane...je samo navajen ...moja pika ne je ponoči že od dobrih 6 mesecev..pa sploh ni blo težav..enostavno ni se zbudila...je pares, da sma dolgo prej jedle okrog 11 zvečer..pa potem kdaj se je zbudila...je blo ponavadi med peto in šesto...pol sem vedno probala malo zavlečt, dat malo čajeka dudo, vzela na roke potolažla...pol je kr izvenelo... kasneje sma uro iz enajs postopoma zniževale do osme zvečer...zbujalap se je še vedno okrog šestih...pa spet isto in sma pristale na jutranjem zajtrku mlekeca okrog osme... tvoj pa že ful šteka vse, zato je verjetno težje...jaz bi mu dajala..postopoma vedno manj...pa uspavat nazaj...druge ni...takoj skenslala pa ne bi...ker je to vseeno ena dolga doba navajenosti za njim...boste pa morali še malo potrpet, pa bit pametnejši od njega in predvsem po moje stat za tem kar si se odločla...
Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot. Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 8.2.2009 10:40:26
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: kako ukiniti nočni obrok-flaško 8.2.2009 13:41:04
|
|
|
|
benika
|
Mogoče pa zvečer ne dobi dovolj nasitne hrane? Res je pri enem letu čas, da se odvadijo nočnega hranjenja. In bom še enkrat ponovila moje mišljenje iz prejšnje teme...otrok ponoči ne rabi več hrane, je enostavno tako navajen na flašo, da jo zahteva. Kaj ti je storiti? Ne vem, poizkusi s čajem ali sokom oz. nekaj noči bo jok, potem se bo pa odvadil.
|
|
|
|
RE: kako ukiniti nočni obrok-flaško 8.2.2009 16:21:01
|
|
|
|
ThinkPink
|
S tem se tudi sama ubadam na nek način... Naša je okoli 1. leta flaško ponoči sama ukinila in začela dokaj lepo spati, nato pa se je okrog 15. meseca ponovno začela prebujati in ni pomagal ne čaj, ne duda, ne cotika, ne to, da sem jo dala k sebi v posteljo, ne uspavanje na rokah, nič. Ko sem ji dala mleko pa je takoj zaspala nazaj. Tako, da mi je v tem trenutku najlažje vstati, pogreti mleko v mikrovalovni in zaspati nazaj. Ker naša je izvenserijska, ko pravijo, da se otroci navadijo brez flaške v nekaj dneh, saj pri nas sem jo z odvajanjem in s tem tudi sebe, mučila 14 dni. Po 14ih dneh sem imela dovolj nočnih akcij, ujčanja in sem se odločila, da grem po liniji najmanjšega upora - dala mleko in odtlej spet normalno spi. Vsak dan se zbudi okoli 4h, spije svojo flaško in imamo mir do 6h, ko se tako moramo zbuditi. Ne vidim nič slabega v nočni flaški, zobke pa ji tako umijemo, ko se čez dve uri zbudi.
|
|
|
|
RE: kako ukiniti nočni obrok-flaško 9.2.2009 22:30:29
|
|
|
|
kapica
|
Pri nas je tudi slo dolgo nocno flaskanje. Sedaj je star 18M in do pred kratkim je dobil nocno flasko okrog 4h. Nekajkrat sem poskusila dat vodo, caj, pa ni zaleglo. In ker se mi zdi brezveze otroka in sebe matrat, je pac dobil flasko. In nekje 14 dni nazaj se ni vec prebujal in je zahteval. Kar pomeni da je sam od sebe prespal noc, verjetno da ima dovolj in je ne rabi.
|
|
RE: kako ukiniti nočni obrok-flaško 10.2.2009 17:25:58
|
|
|
|
Freycha
|
če se naša tekom dneva dovolj naje, pa zvečer spije celo flašo mleka, potem ponoči ne rabi. Če pa se ne naje dovolj, pa obvezno ponoči rabi še flašo mleka. Mi je pa malo čudna izjava, da otrok ne rabi ponoči mleka otroc so si pač različni. Naša je stara 19m, pa full je suhica, pa ogromno poje, ampak če se ne naje dovolj, ne razumem, zakaj ji ne bi smela privoščiti flašo mleka........
|
|
|
|
RE: kako ukiniti nočni obrok-flaško 10.2.2009 18:35:54
|
|
|
|
Jessy
|
Pri nas smo imeli kar probleme s tem hranjenjem. Bila je čista razvada. Najprej se je dojila, pri 8. mesecih pa sva prešli na flaško in se je to vleklo tja do 2. leta. Kar več stvari sem probala, da bi pomagale, pa ni bilo večjih učinkov, niti nisem bila dovolj vztrajna, saj se mi ponoči ni kaj dosti ljubilo. Tudi mleko sem ji redčila v tako skrajnost, da je bila le še pobarvana voda, pa je še kar vlekla. Pri nas je bila edina rešitev, da smo enostavno zavrgli flašo (sem bila pripravljena, da 1 teden ne bomo spali) in je potem spila kakav pred spanjem in zjutraj, ko je vstala. To ji je v trenutku zadostovalo in smo spali celo noč. Upam, da vam čim prej uspe!
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
sexanjasakolikšna je pravjšna dolžina penisa v cmdo 15 (
24%)
do18 (
40%)
do22 (
22%)
do24 (
4%)
do27 (
3%)
več (
7%)
Število vseh glasov: 343Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!