|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako sterilizirati igrače?
27.12.2011 21:10:56   
josephine27
Pediatrinja je naročila da moramo sterilizirat ( prekuhat, zamrznit) vse igrače, postelnino, osebne predmete...
Pojavile so se dve težavi:
- kako naj sterilziram otroške knjigeuser posted image
- kaj pa igrače na baterije?
Ok tiste dve igrači na baterije bom tud stran vrgla če ne bo šlo drugače samo vseh knjigic mi je pa res škodauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako sterilizirati igrače?
27.12.2011 22:02:31   
moci
oboje lahko zamrzneš.
jaz sem zaboj z igračami postavila za 2 tedna na balkon, ko so se pojavile gliste (zima je bila in minus zunaj)
zakaj pa moraš vse sterilizirat?

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.12.2011 22:03:58   
roladica
Mogoče bi pa knjige kljub temu lahko zamrznila. Če malo pomislim sem velikokrat pustila v avtu kakšne knjige ko sem hodila na faks, sicer niso bile ravno na -18, bilo pa je mraz. Pa nikoli ni bilo nič narobe z njimi. Verjetno pa moraš imet dovolj kvaliteten zamrzovalnik, ki preprečuje nabiranje vlage oz. ledu.

Neposredna povezava do sporočila: 3
28.12.2011 7:48:27   
josephine27
hvala bom poskusila naprej eno knjigo pa bom videla kako se bo obneslo.

sterilizirat pa morem zato ker otrok preboleva eno nalezlivo bolezen, ki jo povzročajo streptokok in stafilokok bakterije.

(odgovor članu roladica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.12.2011 9:00:15   
chezAnA
Kaj pa uni spreji za sterilizacijo npr. rok? Če s tistim posprejaš igrače? Knjige pa mogoče poskusiš vakumsko zapreti v vrečke in res v skrinjo?

Neposredna povezava do sporočila: 5
28.12.2011 9:41:18   
*bubi*
Knjige bi lahko pošpricala s Spitaderm pršilom, domnevam, da gre za kartonke.
Ali pa prebrisala z alkoholnimi robčki.
Tudi igrače na baterije bi lahko s tem pošpricala oz. prebrisala.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

Neposredna povezava do sporočila: 6
28.12.2011 9:54:06   
pelin
Oprosti, vendar mislim, da se greš tu malo v skrajnost...knjig iz papirja ( blago, plastika...to je druga stva), pa svoj živi dan še nisem razkuževala, ker je to pač malo mimo in v bistvu neizvedljivo...Pri teh boleznih, kot so rota virusi, razne bakterijske nalezljive bolezni, uši,gliste,....se razkužujejo igrače,osebni predmeti, posteljnina...ki so v stalnem oz. v zelo pogostem stiku z obolelim...Zadeve se operejo, namakajo v raztopini, posprejajo, zmrzujejo...Tu ni treba delati nekih paničnih drastičnih ukrepov, ker to v bistvu naj bi počeli večkrat in ne le takrat, ko je  v hiši neka nalezljiva bolezen...Ko sta bila naša še res majhna, in se je veliko igrač nosilo v usta in podobno, smo te najpogosteje uporabljene igrače redno razkuževali z  namakanjem v vroči vodi, prekuhavanjem, pranjem v pralnem stroju...To se vse da s pralnimi zadevami kot so kocke, pliškoti, plastične igrače...Tudi v vrtcu redno vsak teden na tak način razkužimo igrače , ki so najbolj v obtoku....posebno v teh mesecih, ko je različnih obolenj več...Treba se je v bistvu zavedati, da vsega ne moreš preprečiti z razkuževanjem in da tudi vsega ne moreš razkužiti...Tvoj otrok bo najverjetneje kljub temu slej kot prej prišel v stik s predmeti in osebami, ki niso razkužene...Lepo po neki kmečki pameti, pa je ponavadi najbolj prav...žal lahko rečem, da so razna razkužilna sredstav za otroke veliko bolj škodljiva, kot pa to, da kakšna stvar ni razkužena...

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.12.2011 10:53:11   
josephine27
Pri teh boleznih, kot so rota virusi, razne bakterijske nalezljive bolezni, uši,gliste,....se razkužujejo igrače,osebni predmeti, posteljnina...ki so v stalnem oz. v zelo pogostem stiku z obolelim...

ja saj knjige so pri nas v pogostem stiku z obolelim - sploh zdaj ko je zarad bolezni skoz doma. ko ima vročino največkrat leži na kavču in gleda knjigice.

Mogoče res vse skupaj zveni panično ampak delam pač tisto kar so mi zdravniki naročili. Glede na to da se zadeva vleče že tri mesece. V vato ga nikoli nisem zavijala ampak glede na to da stvar ni tako nedovžna ( sploh če bi se okužil njegov 3 mesečni bratec) sem zdaj že res v skrbeh. Na izvide testov ali smo prenašalci domači še čakamo zdaj pa moramo oz. naj bi doma pač maksimalno počistili stvari. To je praktično edina stvar kar lahko naredimo razen tega da se umivamo.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.12.2011 14:07:18   
Star_a
http://www.lekarnar.com/izdelki/biber-clean-sredstvo-za-higieno

knjigice pa lahko očistiš z robčki za dezinfekcijo,kupiš tudi na tej strani ali pa v svoji lekarni

Neposredna povezava do sporočila: 9
28.12.2011 14:24:56   
josephine27
IZVIRNO SPOROČILO: Star_a

http://www.lekarnar.com/izdelki/biber-clean-sredstvo-za-higieno

knjigice pa lahko očistiš z robčki za dezinfekcijo,kupiš tudi na tej strani ali pa v svoji lekarni

hvala. bom knjige res kar z robčki prebrisala. se mi zdi še najbolj enostavno.user posted image

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.12.2011 15:10:04   
poli*
Ko smo imeli eno bruharijo doma sem v lekarni kupila en antiseptik za prebrisavanje površin in sem celo stanovanje pomila s tem... upoštevajte tudi redno umivanje rok (saj verjetno jih), kar pomembno vpliva na prenos okužb. srečno!

Neposredna povezava do sporočila: 11
28.12.2011 20:51:28   
pelin
ja saj knjige so pri nas v pogostem stiku z obolelim - sploh zdaj ko je zarad bolezni skoz doma. ko ima vročino največkrat leži na kavču in gleda knjigice.
IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

Če so knjigice res tako veliko v obtoku, bi jih tudi jaz prebrisala s temi dezinfekcijskimi robčki, kot so ti svetovale druge...Definitivno pa bi zavrgla in raje  kupila nove  osebne higienske predmete, kot so zobna krtačka,dudica, steklenička, lonček, ki je večinoma v uporabi, kakšna nehote poslinjena ninica  ( če je še tako majhen in to še uporablja)..To zna biti večje leglo bakterij, kot pa vse igrače skupaj... Verjamem, da je stvar resna, saj zna streptokok narediti veliko štalo....Kolegičinemu sinku, je spravil imunski sistem tako na podn, da so mu začeli odpadati nohtki in lasje...Je kar dolgo revež rabil, da je prišel na zeleno vejo...Upam, da boste tudi vi kmalu...

Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?