oka
|
3. ste kupovali prikolice od firm, ki se nahajajo v Sloveniji, morda od fizičnih oseb? Kako pa ste zvedeli za prikolice, ki ste jih kupili kar v kampu? Pomeni "prevzem pavšala" tudi to, da ga lahko podaljšaš tudi za prihodnje leto, ali te lahko naslednje leto "vržejo" ven? (s tem mislim - kupiš urejeno parcelo, z ograjo ipd., potem bi moral podirat in it drugam??)-midva sva prikolico kupila v SLO pri enem podjetju (mislim da Caravan d.o.o.). Da pa se kupiti tudi prikolico, ki je že postavljena. To, da prenseseš pavšal jaz razumem tako, da kupiš že postavljeno prikolico s pavšalom za tekoče leto vred. In ponavadi je tako, da lahko potem podaljšuješ dokler želiš imeti prikolico v izbranem kampu. Redko se zgodi, da bi koga kar ven vrgli. Je pa tako, da moraš biti pri teh nakupih previden, ker se je letos. oz. lansko leto vsaj pri nas zgodilo, da so narobe razumeli nova pravila in so morali tisti z nadstreški in zunanjimi kuhunjami podirati (pa ne bi bilo treba). Nekateri si res naredijo skoraj vile, kar pa ne gre. Zato se mi zdi najbolje (pa tudi najceneje) da v SLO kupiš prikolico, si izbereš kamp in si potem parcelo urediš po svoje. 4. predvsem me zanima glede pavšala (vem, da je bilo o tem kar nekaj govora, pa še vedno ne dosti osebnih izkušenj) - tisti, ki prikolice ne oddajate, oziroma v njej letujejo res le bližnji sorodniki - kako vam znese plačevanje pavšala? Npr., pavšal je cca 2000 do 4000 in več evrov, vi pa koristite prikolico morda 30 dni vse skupaj - to je zgleda kar drag šport?-midva prikolice ne oddajava pavšal pa je bil letos 1.800 €. Malo zraven primakneta še tast in tašča, ki si zakupita določeno št. nočitev in kar gre. Je pa tako, da če imaš prikolico s pavšalom, se ti splača maksimalno izkoristiti to možnost (vikendi, prazniki, dopust) in imaš možnost uživanja morja od aprila pa do okotobra. Samo za dopust in sem in tja kak vikend je pa to predrag špas. 5. pravite, da si hodite ogledovat kampe spomladi, in da se marca že podpisujejo pogodbe o pavšalih - to se verjetno odpeljete na slepo, si ogledate vzdolž neke trase kampe, najdete željeno destinacijo in kontaktirate recepcijo? -midva sva se odpravila raziskovat kampe jeseni. Odločila sva se za otok Krk in sva potem v enem dnevu obletala kampe, si jih ogledala in potem izbrala "našega". Naredila razervacijo in to je bilo to. Naslednje leto sva že užilvala pred prikolico. Pogodba za pavšal pa se vsaj v našem kampu podpisuje sredi aprila, ko je kamp že odprt, tako, da ni neke panike, če začneš iskati čisto na začetku sezone.
|