Angellina
|
Anonimna zdi se mi, da si ena tistih ljudi, ki jim živali pomenijo veliko več kot ljudje. Ne moreš si pomagat, pač tako čutiš. Pogled na nebogljeno, ranjeno žival, te popolnoma vrže iz tira...moraš pomagat, ni šans, da bi pozabiš in greš na prej... Z ljudmi, ki imajo negativen odnos do živali, sploh ne moreš komunicirat, preveč jim zameriš to, ne moreš mimo tega, pa če si še tako prizadevaš... ... imam prav? Vsaj delno? Sama sem bila ista in trpela sem ko hudič, ker sem imela čut do živali tako močan, da nisem mogla normalno funkcionirat. Sosedje, znanci, vsi so me klicarili, če se je kje našla kaka mala mucka, ranjena žival...ker so vedeli, da bom pomagala, da bom prevzela skrb, da ne bom rekla, ne morem, nimam časa... Enostavno nisem mogla it naprej in se delat, da ni nič, da se mene ne tiče, če sem vedela, da neka živalca trpi in potrebuje pomoč. Enkrat, ko sem šla na faks na ispit in sem se peljala čez eno vasico, sem ob cesti zagledala mičkeno mucico. Ni šans, da bi šla naprej in jo pustila tam ob cesti, kjer ni bilo žive duše, pa tko micena je bila, nebogljena, tko je mjavkala...no way, da bi jo pustila. Tko sem idiotsko iskala lastnika...to vam raje ne povem kak je zgledalo, v glavnem, na ispit takrat nisem šla. Isto je bilo parkrat z službo...zamudila sem, ker sem reševala živali. Svinsko sem trpela, ker me ni noben razumel, kregala sem se z možem, ki je moje totalno nasprotje, ma vse je blo križem kražem. Če se je kje zgubil pes, sem odkorakala za njim in iskala lastnika, pa ni blo važno al je blo to v mojem kraju al pa kje drugje. Nisem prenesla misli na to, da revček tava nekje sam, da je lačen, da ga je strah, ne ve kje je...ob tem me je popadla histerija. Nekaj mesecev po tem, ko sem dobila službo, ki me je zahtevala celo in še več, sem se začela spreminjati. Ko pa sem zanosila, sem čut v precejšnji meri izgubila. Zdaj skrbim za svojega sinka in prvo je on, pol vse drugo. Priznam, da se bolje počutim, brez tistega močnega čuta, ker sem preveč trpela. Po moje je najbolje, da se res drižiš z ljudmi, ki čutijo enako oz imajo podobne poglede na svet. Ostali te ne bodo razumeli...razumi, saj ne morejo, če nimaš tega filinga, pač ne moreš razumet. Ampak ostalih tudi ne moreš kar zavreči. Pogovarjate se o drugih temah, zamiži an eno oko, prijatelji to delajo...
|