|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako se počutiš pred porodom?
2.12.2008 12:34:50   
Anonimen
Zanima me, kako ste se počutile, preden ste dobile popadke in je bilo treba oditi v porodnišnico? Sem v 38. tednu nosečnosti, mat. vrat imam že rahlo zmehčan, na ctg-ju ne kaže nič posebnega. Sem pa zadnje dva dneva taka kot cunja, brez moči in volje, samo spala bi, spodaj v nožnici in trebuhu me špika.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako se počutiš pred porodom?
2.12.2008 12:37:16   
Netopirčy81
Jest sm se dobr, dokler nism dobila svečke za sprožitev mehčanja MV. Potem sem se pa kar grozno. Upam, da bo v drugo bolje.

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.12.2008 12:45:09   
maja24
Jest sm se dobr počutla,me je blo mal strah,dobla svečko za MV pa nism mela nobenih popadkov samo otrdavanje trebuha,šele potem ko sm umetne dobla-po eni uri in pol so prjeli,pol je blo pa hudo ene 2ure in pol tok da mi je dala EA no v 2urah sm pa rodila.

Blo je fajn,nepozabno pa upam da bom še kdaj mela kšngauser posted image user posted image

Ela čebela

(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.12.2008 12:46:05   
Petr_a
Kako sem se počutila.Zelo veselo in zelo dobro.Strah me ni bilo,saj niti ne veš kaj pričakuješ od poroda.
V drugo je pa bila druga pesemuser posted image

(odgovor članu maja24)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.12.2008 12:48:15   
danijela in taja
js čist normalno....ob polnoči so se pa začeli popadki tko na pol ure....pa sem do treh dremala...pol mal bolj pogosto...pa sm hodla ful na vc sm misla da me kakat....hehe....skoz...pol sm se šla tuširat....pa moj si je kavo skuho....pa sma šla ob pol štirih ..sm mela popadke na deset min ....pa sm prišla...pol se slečeš v uno obleko...pa vse te podateke...k zdravnici in v porodno ob pol šestih ....pol je že mal bolel........pa tako vse do ene sedmih...pa se je začel zares....pa smo rodili ob 10.23 h.......zadnje dve uri pa katasrofa res je...iztis mi je bil hud zelo....ampak čez pet min sem vse pozabla....

za deseto obletnico sva prejela najlepše darilo.....najino sončico Tajo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.12.2008 13:15:07   
Anonimen
Jaz sem se počutila super. Še isti dan sem si naredila pedikuro, dvigovala kot nora potovalke (smo se selili), zvečer šla na sladoled in takrat me je začelo zbadat v križu. Ko sva prišla domov, so se začeli popadki na 20 minut. Sem šla spat,se zbudila s popadki na 7,8,4,10 minut in sva šla v porodnišnico. Rodila sem 2 dni kasneje. Popadke sem imela samo ponoči, tak da so mi porod potem sprožili. Dobila EA in uživala.user posted image user posted image  

(odgovor članu danijela in taja)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
2.12.2008 13:23:01   
katra55
IZVIRNO SPOROČILO: Netopirčy81

Jest sm se dobr, dokler nism dobila svečke za sprožitev mehčanja MV. Potem sem se pa kar grozno. Upam, da bo v drugo bolje.

Jaz isto.

Neposredna povezava do sporočila: 7
2.12.2008 13:34:03   
Katjusa
jst sem se skos super sicer nisem mela svojih popadkov vendar ko so rekl da grem rodit ker sem 4 cm odprta sem bla tok vesela da sem se cel porod nekaj hecala in bla dobre volje in res sem imela lep porod predvidevam da je moja dobra volja (in nestrah) pripomogla k temu rodila sem brez protibolečisnkih sredstev in edina bolečina ks e jo spomnim je bla šivanje.... sam iztis pa ne de ne boli vendar je tak prijetno bolečuser posted image user posted image user posted image user posted image kot bi kakal lulal in doživel orgazem.... težko je opisat je pa lepo in čutiš veliko olajšanje... kot takrat ko si v množici ljudi pa ne upaš spustit golobčka in te pol že vse zvija nakar se končno nekje na samem lahko sprostišuser posted image user posted image user posted image user posted image

v drugo grem na istouser posted image user posted image user posted image user posted image upam da bo tako in da bo porod lep .... malo me je strah šivanja vendar ne bom misla na to sej hitro mineuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.12.2008 13:34:43   
CatJa
Jaz sem bila obakrat pred porodom polna energije. Dan pred prvim porodom sem kamot laufala dol in gor v 3. nadstropje, cistila kopalnico, ..., pred tem drugim sem se zvecer sama z avtom vozila po obiskih. Sej potem, ko sem dobila popadke, me je mal minilo user posted image

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.12.2008 13:40:41   
Najaa
Psihično sem bila super, ker sva urejala še zadnje malenkosti za otročka in tako je bilo vse lepo... user posted image  Fizično sem bila pa kot kakšen nasedel kit, saj sem se komaj premikala, obračala, vstajala... tak da sme komaj čakala, da se že končno kaj začne. Seveda je tamala zamujala. user posted image

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.12.2008 13:48:20   
nežka
Jaz sem bila celo porodniško zelo živahna, še na vrtu sem delala. Potem sem bila pa ene tri ali štiri dni čisto fuč. In sem naslednji dan rodila. Zato vem, kaj misliš. A mogoče pri tebi ne bo tako, boš videla.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.12.2008 15:34:34   
moyca
jaz sem se tisti dan, ko sva šla potem zvečer v porodnišnico, super počutila.
Ko sem kuhala kosilo me je nekaj tiščalo v križu pa tam okol, sem mislila da me spet prebava zafrkava. Pol sva šla pa popoldne z mojim na en hribček na sprehod, zvečer sem šla še k mami na kavo, ko sem se pa vračala od mame, sem pa ugotovila, da se mi v bistvu te "bolečine zaradi prebave"(takrat še nisem vedela, da gre že zaresuser posted image ), pojavljajo na 4 minuteuser posted image . Sploh me ni tok bolelo, sploh nisem bla ziher a je to to.Pa sva se z mojim vseen odločila, da greva v P, za vsak slučaj...no, tja sem prišla s popadki na 4 min, odprta 8cm!
Nič klistirja,nič britja, direkt v porodno...in ob 4h zjutraj je blo že vse za mano, user posted image  pa v mojem naročjuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nežka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.12.2008 15:39:14   
jajula

enakouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 13
2.12.2008 15:43:08   
poli*
Voda mi je odtekla ob 1:30... par ur prej sva še veselo hodila po nakupovalnem centru user posted image

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.12.2008 16:46:51   
clara23
Počutila sem se super..komaj sem čakalauser posted image user posted image . Ko se mi je zjutraj odluščil čep sem vedela da zdaj pa nekaj bo in sem bila še bolj neučakana..no, v porodnišnici je bila pa potem druga pesem..po 27 urah popadkov na 5 minut in manj sem zmatrana, izžeta kot cunja, brez moči in že skoraj v blodnjah končno rodila mojega fantkauser posted image

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
2.12.2008 19:39:01   
glen
Rodila sem ob 2 ponoči.
Do 22.30 zvečer sem bila zunaj(poletje)z možem in s prijatli smo se sprehajali, bili na pijački,počutje super.
Nato smo odšli domov(še prej se ustavili v slaščičarni po slaščiče) in ko sem jih pol doma pojedla mi je odtekla vodauser posted image .
Počutje je bilo do 01.30 dokler ni prišel prvi popadek super,pol pa je v pol ure prišla na svet naša princeska

(odgovor članu clara23)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.12.2008 19:43:33   
Skye
30 min pred prvimi popadki sem se potožila G. da jaz pa ne bom nikoli rodila...počutila sem se super, raze tega, da sem trebuh  že komaj nosila...dvojčki user posted image ....in glej ga zlomka že 30 min. pozneje so prišli prvi popadki user posted image

Vse, kar lahko storiš,
ali o čemer sanjaš,
da lahko narediš,
poskusi narediti.
V drznosti je genialnost,
je moč in čarovnija.
Začni zdaj! (Goethe)

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.12.2008 19:47:35   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: katra55

Jaz isto.

enako

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 18
2.12.2008 19:56:54   
azarmitra
HE HE, Katjusa je pa cist mojo zgodbo povedala. user posted image  Men se je dogajalo isto med porodom, s to razliko, da nisem bila sivana. Sem se pa en dan pred porodom cist normalno pocutila, se zavese sem sivala in pomerjala. user posted image  

Mislim, da je kljucno, da si sproscen, ceprav boli. Mi je pa najbolj v spominu ostal stavek sestre, ko je izjavila da bo treba potiskat, jaz pa vprasam kako, pa pravi: kakat, lulat, prdet, vse kar vas tisci kar pritisnite. user posted image  joj, smo se smejal

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 19
2.12.2008 22:02:39   
mojčika
jaz pa vprasam kako, pa pravi: kakat, lulat, prdet, vse kar vas tisci kar pritisnite. joj, smo se smejal

Smešno, a čista resnica, ves štos je ravno v temuser posted image

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu azarmitra)
Neposredna povezava do sporočila: 20
2.12.2008 22:03:57   
tosja
user posted image  user posted image  user posted image V četrtek sem bila sem na CTG-ju, naredili so mi UZ, kjer so ugotovili, da imam zelo malo plodovnice, naredili amnioskopijo - plodovnica čista. Naslednji dan sem bila naročena, da mi sprožijo porod.
Doma sem vse oprala, zlikala, pospravila-možu nič povedala user posted image
Spala celo noč, kot hrček user posted image Zjutraj tuš, pranje las, fenanje in piči čiči... user posted image
Ob 8.00 sem se nacrtala v porodnih, ob 8.30 mi je G predrla mehur, infuzija,... Babica je napovedala, da bom do 15ih rodila user posted image
Potem pa ni šlo več po načrtih...user posted image Ob 15ih sem si  zaželela moža user posted image da bi dihala skupaj user posted image
No, ob 20.53 pa sem postala mami user posted image Sam sem se komaj okoli 22ih zbudila iz narkoze! user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
2.12.2008 22:05:58   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: mojčika

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA

user posted image user posted image user posted image Pri nas pa 4.4.2008 user posted image user posted image user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?