Marogica
|
Ja, imaš prav, prdec je šele začetek . Tudi midva z možem, pa tudi moja starša ne uporabljamo "grdih" besed pred otroki, pa vendar ne moremo mimo tega, kar nam naši srčki prinesejo iz vrtca. Midva sva ponavadi besedo ignorirala, če se je le dalo. In včasih je trajalo tudi po teden, dva ali tri, da je na besedo pozabil oz. da mi ni bila več aktualna. In seveda je največji problem, ker lahko pride do situacij, ko lahko kakšna sterejša oseba ali nekdo, ki ne pozna družine, to čisto drugače razume. Pred ca.2 mesecema je bilo pri našemu (5,5 letnemu) aktualno "butl stari" SEveda iz vrtca, ker midva ne uporabljava niti besede "butl", še "stari/a" si nikoli ne rečeva. Ko smo se peljali na kolesu mimo soseda(ki je res starejši) in ker je bil naš Bor nekaj jezen(sigurno mu jaz česa nisem dovolila), ga je soosed lepo vprašal, zakaj je tako jezen in zakaj tako grdo gleda. Mali pa mu je rekel:" Tiho bodi, butl stari". Skoraj sem se v zemljo pogreznila. Seveda sem se opravičila in sploh nočem misliti na to, kaj si sosed misli, kako imamo otroka vzgojenega Torej, da ne bom še naprej dolgovezla. Probajte ignorirat, mi smo včasih tudi vprašali, če ve, kaj beseda pomeni in ko je rekle ne, smo pač rekli, da besed, ki ne razumemo, ne govorimo. VEndar pridejo, vedno znova in ker si med seboj v vrtcu tako govorijo(mali frajerji), je težko.... Tvoja je še "relativno" majhna, mislim, da bo kar hitro pozabila......in našla kakšno novo besedo, brez skrbi