leonardo
|
meni se pa zdi, da sta tle dva "problema": odnos ti-tašča in ti-hčerka; pa saj v tem precepu so čisto vse mame in ti nisi nobena izjema 1. predlagam, da pokukaš knjigo Čustveno izsiljevanje (ne poznam avtorja, pobrskaj na netu, boš hitro našla); ti se sploh ne bi spraševala na forumu, al si naredila prav ali ne, če bi imela "razčiščen" odnos s taščo...saj ni nujno, da se vedve kregata, sploh ne mislim tega, gre za to, da preprosto ločita, kaj je tvoja "domena" in kaj je njena "domena"; ti se zdej bolj kot za hčero žreš (nekje spodaj spodaj v zadnjem vogalčku tvojega srčka žreš, kaj bo rekla tašča? - to je čustveno izsiljevanje! in verjami, to pa res obvlada vsak - vzbudit v nekom drugem občutek krivde); če bi tvoja tašča spoštovala domene oz. bi jih vidve imeli "razčiščene", bi se najprej pozanimala o "dogovoru" in "načrtih", ki sta jih imeli s hčerko - ura sploh ni pomembna.... 2. pri nas je tako: so stvari, o katerih se pogovarjamo in dogovarjamo in pogajamo in so stvari, kjer preprosto otroci nimajo "glasovalne" pravice; glede pogajanja - se uskladimo, vsak pove svoje in"sklenemo dogovor", ampak potem lahko sekire z neba padajo, se dogovora držimo....sicer pa, saj otroci dobro poznajo "me ne maraš", "si mi obljubila"...; tudi to je čustveno izsiljevanje tašča se mora "sprijaznit", da je babi in da ni zato odrinjena, ampak njena vloga je pač podrejena! vlogi, ki jo imaš ti, ki si mama
|