Poka
|
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka IZVIRNO SPOROČILO: stračatela sem razočarana da kljub temu da imava oba službe in ja nakupujem v kiku si ne mormo privoščit nič in je vseeno treba gledat na vsak evro.jezi me ker ne glede na to a mam šlužbo al ne si ne moremo nič privoščiti Nehaj se jezit in nehaj biti razočarana. Ko se boš naučila uživati v tistem, kar kupiš, bo tudi več za "privoščiti si". Vse se začne (in konča) pri kruhu in v glavi. Jaz jih pa čisto razumem, da jamrajo. Resno jih občudujem, nekateri čarajo, da preživijo. Jaz nisem v takem položaju, imam luksuz v primerjavi s povprečjem, ampak veliko ljudi okoli mene ga nima. Tudi moji bližnji. Situacija je pa taka, da sem lahko hitro na istem, ker se ne dogaja nič, da bi se stanje izboljšalo. Imamo firmo, ki smo jo tako BTW odprli, ker se nihče noče pustit izkoriščat, za neke povprečne plače si se moral ful borit, kregat, pogajat... Tvojega dela nihče ne ceni. Moj je delal na vodilnih položajih po firmah, kjer so še v vskai firmi lastniki vse pokradli. Je dene redkih na položaju, ki se je boril za delavce. Vseeno so se dogajale grde stvari. Ljudje so delali samomore, jih je zadela kap, eni so imeli prometne nesreče (preutrujenopst...)... Se je delavce zelo izkoriščalo, pa tudi moj je zbolel zaradi truda, da se bi kaj spremenilo, ker se je v odnosu lastnikov do zaposlenih bolj malo... Zato smo mi začeli na svoje, pa da bi omogočili nekaterim, ki so se res najbolj trudili (vsem tako ne moreš pomagat), vsaj dostojno življenje. Zdaj je pa tako - kličeš neko firmo ****, da bi npr. kupil nek material, pa bi ga plačal 100% avans, pa jim je še telefon dvignit odveč. Ko plačaš, zamudijo rok, pošljejo vse narobe, včasih so še pa tečni... Grem v trgovino, hočem kupit npr. pipo, sam ne vem preveč o tem, sam vem, da je bila neka akcija na internetu, pa se trgovki niti sanja ne, kaj imajo gor objavljeno. Ponudi mi eno varianto trikrat dražjo, pa se ji še pogledat ne da, kaj imajo še drugega. Pol ji rečem za kako malo bolj ugodno varianto, ker se itak prek ebaya dobi bolj ugodno, pa mi reče - ja pol pa kr naročte. Ja halo, a se ne bi potrudila prodat in poiskat neko varianto? Ne mi rečt, da se ne da, sem našla potem enega strica, ki ve kako se prodaja in sem dobila isto ceno v Sloveniji, pa še zaslužili so. Stric je vedel, kako se dela, drugi so se pa tresli, ker so se bali izgubit službo z minimalno plačo (pa itak brezposeln s tremi otroki s socialno in otroškimi boljše skozi prideš...). Plače so pa itak fuj, ne vem kako si lahko kaj privoščijo - plača, ki jo je imel moj pred leti in je bila v višini direktorske že in sva živela oba z eno plačo, je zdaj za eno osebo premalo, tako so šli stroški gor... Resno. Tako, da se tolažit s tem, da moraš bit z malim zadovoljen - to so si po mojem politiki izmislili, da nas lahko nate...jo. Sem navajena, od malega, ne na ne vem kak luksuz - sam da bi me kdo prepričal, da moram bit zadovoljna s tem, da me izkoriščajo, medtem ko drugi grebejo in grebejo, me pa ne bote na*** Pa BTW tudi sama kupujem v Kiku kdaj... Ni ne vem kaj, je pa včasih tudi OK. Včasih mi je čist OK, če imam eno stvar samo par mesecev. Ko ene trgovine imajo res fore... Sploh kar reklamirajo v kakih trgovinah - bunda za 350 eur, pa take Nisem nora.
|