Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kako prenehati s črpanjem? 30.6.2008 14:16:59
|
|
|
|
Volga
|
Črpaj si ga samo takrat, ko boš čutila že orng pritisk v dojki, ko bo le-ta že kar trda, skratka, ko začutiš, da te mleko tišči. Sčrpaj si ga čisto malo, toliko da napetost popusti. V koliko dneh bo mleko presahnilo ti ne morem reči, bo pa to kar kmalu.
|
|
|
|
RE: kako prenehati s črpanjem? 30.6.2008 14:20:12
|
|
|
|
špelin@
|
Jaz sem pri veliki in mali piki prenehala s črpanjem tako, da sem črpala vedno redkeje in vedno manj. Pač le takrat, ko me je začelo v dojkah res tiščati in še to le toliko, da je pritisk popustil, nič več. Popolnoma sem prenehala v 1-2 tednih po začetku ukinjanja črpanja. Prvič po pol leta, drugič po 3 mesecih.
|
|
RE: kako prenehati s črpanjem? 30.6.2008 14:37:32
|
|
|
|
leasnurer
|
Pozdravljena florita. Tudi jaz imam 4-mesečnega sina, ker pa mi tudi noče vleči, si moram vso mleko redno izbrizgavati, na vsake 3-4 ure. Mleka si pa izbrizgam z vsake dojke pb. 150, tak da sem te 4 mesce že čist obnemogla Tudi jaz sem že premišljevala, da bi prenehala s tem, potem pa spet si mislim, materino mleko je itak materino mleko, kot pa kupljeno. Tak da se bom še dalje matrala s pumpico Kero mleko pa mu daješ zraven svojega? Lp, Lea
|
|
|
|
RE: kako prenehati s črpanjem? 30.6.2008 15:30:13
|
|
|
|
nia5
|
Tako kot so rekle, postopoma zmanjšaj število in količino napumpanega mleka. Jaz sem si spumpala le toliko da nisem imela napetih dojk in po 10-14 dneh nisem rabla več pumpat. Mastitis pa po mojem lahko dobiš, če si redno puščas da so dojke napete
|
|
|
|
RE: kako prenehati s črpanjem? 1.7.2008 11:02:51
|
|
|
|
eole
|
vidim, da nisem edina tako čudna, da si mleko črpam... :) vidim, da ste nekatere zdržale s črpalko tudi pol leta! meni ne vem če bo uspelo.. jaz sem sita tega že sedaj.. zanima me kako ste stvar uredile ko ste kam šle? pa sterilizacija in to???
|
|
|
|
RE: kako prenehati s črpanjem? 1.7.2008 11:06:24
|
|
|
|
florita
|
hvala punce super ste za odgovore, sedaj mu dajem milumil1 mleko, prej sem dajala novalac pa je bil revež zaprt tudi do 5 dni, sedaj kaka vsak dan. Punce to je grozno črpanje, tako da jaz bom nehala...
|
|
RE: kako prenehati s črpanjem? 1.7.2008 21:50:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Samo toliko si stisni, da bolecina popusti. Od naravnih r'cnij baje pomaga zajbljev caj in zeljni obkladki ter mrzel tus.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 20 najlepših prazničnih imen za fantke in ...Če pričakujete v decembru ali pa samo želite otročku nadeti praznično ime, si poglejte izbor 10 najlepših za fantke in 1...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Otroci - želja in resničnostDeVillaKoliko otrok ste si želeli in koliko jih zdaj imate? Ste uresničili željo, še delate na njej ali se prišli k pameti? :DImam 1, je dovolj (
14%)
Izpolnili plan... (
34%)
Še delam na tem... (
52%)
Število vseh glasov: 97Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!