mala maja
|
IZVIRNO SPOROČILO: srakasraka Pozdravljeni,......kako naj preživimo 5 članska družina z 1.115 €.Dva odrasla,dva odrasla otroka dijaka,ter dojenček 7 mes. 1.115€ je mojega priliva mesečno,mož ne dela(in tudi ne išče dela . Položnic imamo za okrog 600€ mesečno,kje so potem ostale stvari,ki jih potrebujemo. Ravno prej sm dala prat cunje in vidim zmanjkuje praška,cunj en kup,denarja pa še 15 €,do 15.6. Otroka rada jesta,sta tudi v obdobju rasti,če hočeš napolnit hladilnik pa rabiš poštenih 150€. S položnicami smo v zaostanku,mojega pa boli.k........... Zaradi tega sm že kronično utrujena in slabe volje,gledam in opazujem druge ljudi,kako živijo in preživijo ne razumem več.A je res samo na zven vse lepo,dober avto in lepo oblečeni doma pa sranje kot pri nas. Se strinjam, dec naj gre delat pa bo takoj boljše, drgač nej pa gre boš imela takoj ena usta manj za nahranit. Aja pa tudi prav imaš zunaj uj, znotraj fuj. povsod in vedno. žal :( samo nek se vidi razkoš Drugače pa nas je pet (5 letnik, 8 letnik in 13 letnik pa midva), sicer ima mož obrt amapk mu nihče ni plačal že več kot tri mesece, lahko sem edino vesela da ima vsaj delo v tej krizi. Moja 4 urna plača je 450€, otroških dodatkov nimamo, prihrankov nimava ker zidiamo, pa sfolgamo...težko amapk gre.... Jaz bi prvo na tvojem mestu preverila kaj kupujete in kje, pa ne daj decu pod nos kar ti uspe prišparat. Sploh mu ne povej . če sem prav razumela vam ostane nekje 400€ za hrano. Ma s tem imaš vsak dan na full poln hladilnik. Mi ne kupujemo vsa dan pršuta, pa ne jemo vsak dan mesa., doma imamo vrt in veliko pridelamo sami. Namesto praška sem kupila pralno kroglo in s tem razpolovila porabo pralnega praška. Kupim ga v lidlu ali šparu (njihove blagovne znamke), mleko ne kupim alpsko amapk pač najcenejše trajno, prav tako vse ostalo. Uglavnem gledam da kupim najceneje. Sem se sedaj že navadila, kje kaj kupit, in katere stvari je potrebno še vseeno kupit malo boljše. Glede na to da imaš pa samo še 15 € pa ne veš kako boste prišli čez mesec...če nimaš nikogar ki bi ti posodil, poišči če se ti kakšen košček zlata valja. Jaz sem prejšni mesec najdla doma 3 uhanče, pa vsak drugačen, s tem da sploh nisem enega nikoli nosila. Pa sem težila in spraševala okoli, potlej pa čisto slučajno na netu najdem kdo odkupuje. Sem nesla v Zlatarno celje pa dobila čez 70€. Tko da to ti je alt_ernativa za trenutno krizo prebrosti. Pa še enkrat deca napodi delat, pa naj ne čaka da mu bo bog poslal malco ker mu je ne bo.
< Sporočilo je popravil mala maja -- 6.6.2010 22:52:32 >
|