tina a
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen skupaj smo živeli samo prvega pol leta po rojstvu otroka, potem pa sva bila midva za sebe. Ker ve, da ko je bil dojenček, da je živel pri očetu me večkrat vpraša kdaj bo spet dojenček, da bova midva pri očetu. Do sedaj smo bili z očetom kar v dobrih odnosih in je bil on kar nekaj na obisku pri naju, zdaj pa ima novo partnerko in tega ne more več prakticirat in to malega najbolj muči zakaj pa zdaj se ne gre oče več igrat z njim v stanovanje. Zakaj zdaj ne ostane več pri nama, dokler on ne zaspi, skaratka vidi da so spremebe. Včeraj me je vprašal zakaj ni ob nama, no velikokrat ima takšna žalostna vprašanja, samo do sedaj sem nekako se izogibala odgovorom, ker sem upala da bomo skupaj, no to je že druga zgodba, zdaj pa vem, da je konec in mu morem nakaj razložiti. Saj mu povem, da je oče drugje, ker ima drugje službo in ker je drugje doma ampak to mu ni dovolj dobra razlaga. Razloži mu, da sta se vidva še imela rada, ko je bil on dojenček, ampak, da so se vajina čustva ohladila ter da sta ugotovila, da skupaj ne morete več živeti. POvej mu, da to da očeta ni več z vama ne pomeni, da ga očka ne mara. Da bo vedno njegov očka. Probaj biti v odgovorih jasna in ne reci mu, da oče nima časa zaradi njegove nove partnerice (zadeva se ti zna kasnje maščevati, če ne drugače pa ko boš ti imela kakšnega). In v kolikor je možno se z bivšim dogovori, da gre kak dan tudi med tednom po otroka in z njim preživi kako uro ali dve. Drugače pa ... ti ne znam več svetovati. Moja2 sta bila pri ločitvi starejša. In bila sta dva. Njiju je bilo najbolj strah, da ne bosta več videla svojega bratranca in sestrične, kužka, sobe, babice in dedka ... Take zadeve. In da bosta morala zamenjati šolo. Ampak vse se je počasi uredilo. Zavedati pa se moraš, da je v takšnem starostnem obdobju, da je postal "zakajček". Veliko sreče.