|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako povedat starsem
25.12.2010 20:15:02   
Anonimen
živijo....

kako ste povedali starsem da pričakujete novega druzinskega člana? kake ideje za jim narediti presenečenje...
najbolj pa me skrbi saj je to že 2 otrok in v občasnem omenjaju starsem da razmisljava o otroku je bila cela polomija..čes pa saj bi bila nora če bi se v  to zdaj podala... zdaj pa imata toliko drugih stvari da si tega niti ne upajta razmisljat...
kr groza me je sam ko pomislim kaj bo.. kaka reakcije.. kake besede... kr na jok mi gre saj vem da bo toliko očitkov.. kr boli me ko pomislim da bi lahko prislo do tega
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako povedat starsem
25.12.2010 20:23:44   
Ploha
pri nama je blo v prvo slab odziv...pa ne tako zlo slab, da bi mogl bit na smrt skregan al pa da potem, ko se je otrok dejansko rodil ne bi blo veselja...pa vendar, slab priokus....

no ko sem 9 mescev po prvem porodu spet zanosila...naju je bilo strah...in zato preprosto nisva nobenmu povedala...ko se je videlo, sem bila že ene 5 mescov noseča in takrat so zvedeli...pa ni bilo nekaj hudih komentarjev...je šlo lepo skozi user posted image

ma dons mi je hecno, da sem se sploh mogla zarad tega sekirat....a otroka sem bila zelooo vesela...pa če me kuj na sred vasi postavjo pa s kamnam obmetavajo user posted image

< Sporočilo je popravil Ploha -- 25.12.2010 20:24:40 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.12.2010 21:23:44   
Anonimen
Naj te potolažim, tudi pri meni je bil slab odziv, sploh s strani mojega atija - zaradi vsega: financ, študija, če je to to, bla bla bla. Potem se je nekako "ohladil". Zdaj ima malega najraje na svetu, je pa res, da nadaljujem s študijem, letnik sem lani lepo izpeljala, itd. Naj te ne bo strah, poleg tega pa: to je tvoje življenje, tvoja in partnerjeva odločitev! Moja babica, katere odziva sem se tudi strašansko bala, mi je rekla:"Otročka se je treba veseliti, saj je to čudež!" Srečno!user posted image

(odgovor članu Ploha)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
25.12.2010 21:27:04   
MAŠKA
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

kr groza me je sam ko pomislim kaj bo.. kaka reakcije.. kake besede... kr na jok mi gre saj vem da bo toliko očitkov.. kr boli me ko pomislim da bi lahko prislo do tega

Sploh jim ne bi povedala, saj je to vajina stvar in starši nimajo pravice do negativnih komentarjev. Drugače bi bilo v primeru, da bi se starši veselili prihajajočih vnukov. In škoda da se jih ne znajo...

Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.12.2010 22:27:06   
melanija
Ne se obrmenjevat. Povej jim in to je to. Kako bo, je vajina stvar.

Naj ti povem,da sem v 5. noseča, sva načrtovala, midva ful vesela. Tašča je sprejela brez problemov, tast tudi. Moja mama pa - popolnoma druga zgodba - me je razočarala na veliko, moj oče niti ne omeni ne reče nič. Ker pri prejšnjih nosečnostih je imel zmeraj kake pripombe, tokrat pa kot da ne zna govorit. V glavnem razočarana sem z njihovim odzivom.

Do sedaj nisem še nič rekla, povem, če me mama kaj vpraša tisto kar je nujno, drugega ne komentiram, čakam pa na pravi trenutek da jima bom povedala kar si mislim o njuni reakciji.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.12.2010 9:31:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: melanija
Naj ti povem,da sem v 5. noseča, sva načrtovala, midva ful vesela

Wauuuuser posted image user posted image user posted image user posted image Bravo, bravouser posted image user posted image Sem ti kar foušuser posted image user posted image Kako lepo bi bilo videti tako veliko družinico, ma super, resuser posted image user posted image

(odgovor članu melanija)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
26.12.2010 10:49:30   
emibu
Zanosila pri 16,obe mame sva poklicla v en kafič povedala kako in kaj...dobro sprejeli usi!
Sedaj je štruca stara 7 mesecev smo lepo v svojem stanovanju šola "laufa" tako kot je treba

Srečni smo! :)

Lep pozdrav Emibu!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.12.2010 13:43:54   
Anonimen
Ko sem zanosila sem imela se 5 tezkih izpitov in diplomo ... no in me je bilo kar groza mojim povedat, ker sem bila sigurna, da bodo padli ocitki zaradi faksa ... No pa sva dala delat majice z napisi naj dedi in naj babi in sva jim dala in moram rect, da sem bila cisto presenecena nad reakcijo, ker so bili res resnicno veseli. Tako da kar pogumno, ker nikol ne mors vedet kako bo nekdo odreagital.

(odgovor članu emibu)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
26.12.2010 19:59:31   
tanjusi
Mene je bilo prvič zelo strah , sicer stalni partner že več kot eno leto in skoraj končana fakulteta, pa vendar ....
Sva skupaj povedala in so čist pozitivno sprejeli ... Potem pa sva se tako poročila in je bilo število otrok najin problem ....
Se pa strinjam z tistimi ki so rekle, da je to vajin problem in se ne sekiraj, ker z tem škodiš svojemu otročku, vsak otroček je nekaj lepegauser posted image

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.12.2010 20:02:58   
butt3rfly

živijo....

kako ste povedali starsem da pričakujete novega druzinskega člana? kake ideje za jim narediti presenečenje...
najbolj pa me skrbi saj je to že 2 otrok in v občasnem omenjaju starsem da razmisljava o otroku je bila cela polomija..čes pa saj bi bila nora če bi se v  to zdaj podala... zdaj pa imata toliko drugih stvari da si tega niti ne upajta razmisljat...

živiš ti svoje življenje ali onadva? sta ti starša bolj pomembna od tvoje lastne družine in sreče? jst bi jih poslala k hudiču. taki "podpori" se radevolje odpovem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.12.2010 20:10:56   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: butt3rfly

živijo....

živiš ti svoje življenje ali onadva? sta ti starša bolj pomembna od tvoje lastne družine in sreče? jst bi jih poslala k hudiču. taki "podpori" se radevolje odpovem.

Nisem avtorica teme, vendar imam zelo slabo izkušnjo s taščo in tastom v podobni situaciji. Ne razumem takih ljudi, še vedno ne. In kar odj..at jih je težko, pravzaprav nemogoče.

(odgovor članu butt3rfly)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
27.12.2010 1:07:36   
Anonimen
Ne razumem starih staršev, ki novico o nosečnosti svojih otrok sploh lahko negativno sprejmejo. Ok, bi razumela, če bi za prvega otroka skrbela onadva, bi bila vidva v težki finančni situaciji in bi vama ONADVA pomagala broditi skoznjo ali v kakšnih drugih primerih, kjer bi njima vajin drugi otrok otežil življenje.
Situacij, kjer pa so naši starši le v vlogi starih staršev, kjer za otroka normalno skrbita starša, izpolnjujeta vse otrokove potrebe..., potem pa negativnih odzivov ob takšnih novicah res ne razumem, kajti vnuk jima prinaša v večini le brezskrbno veselje.
In s takšnimi starimi starši se otroci z vso pravico prenehajo ukvarjat, sploh pa se obremenjevat z njihovimi odzivi! Imam sama izkušnjo s taščo, ki je ob novici, da z njenim sinom pričakujeva prvega otroka vsa razočarana poudarila, da ona si pa ne želi najinega otroka za svojega vnuka, ampak si želi vnuka s strani svojega prvega sina in njegove žene. Ko je izvedela, da pričakujeva drugega otroka je bila šele razočarana, kajti željenega s strani svojega prvega sina še vedno ni dočakala. Najinih otrok ne videva, ju ne pokliče, ne pošlje čestitke za RD, Božič... Od nekaterih staršev se enostavno ne sme preveč pričakovati, da razočaranje potem ni preveliko. Pač samo poveš in si pred tem dopoveš, da te njuni komentarji ne bodo vrgli iz tira. Koneckoncev - It is your life!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
27.12.2010 8:19:06   
kristinaj
čudni starši??!!!!

sej je otrok tvoj in nimajo kaj na to komentirat...
jaz sem v prvo povedala, nekaj v tem smislu, da je otrok na morju polno in naslednje leto bo kao še eden več, v drugo se pa ne spomnem...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.12.2010 9:43:09   
Anonimen
sem avtorica posta...

no tko.. povedala sva starsem mojim in njegovim ... naredila pa sva z lepo čestitko z lepim verzom.. moja mami je bila zelo vesela..jok jok jok.... moj oče... je reku v smehu; pa vi ste nori.... ti se sam čuvaj... njegova mama pa ni niti razumela:) čeprav je bilo napisano da bi z letala prebrali in razumeli.. no njena reakcija pa : pa zdaj ko mores it delat?kako zasčito ste meli.... potem pa nekakko smo nazdravli in to je to.... ni blo preveč navdusenja... malo razočaranja sem čutila..

ja jaz res tega enostavno ne razumem res... jaz ko pomilsim  ki sem mama da bom enkrat imela vnučke... mene ze sedaj prime ena sreča...

Angelina: o mater... tvoja zgodba me je pa čistooo sokiraala... ma kako so eni ljudje taki.. pa se nekdo ki je tvojemu partnerju tako zelo blizu lastna mati?
nerazumem

ja sej to sej to sem tudi sama reklaL: dokler me starsi ne prezivljajo, urejajo,oblačijo,hranijo...dokjler za mojega otroka skrbiva midva in za vse najine stvari to da nam kdaj kaj pomagajo al z kako stvarjo z trgovine, pa da se kupi vnuku kako malenkost ali pa nevem bilo kaj... to so stvari ki pač stari starsi rade volje naredijo ne pa da bi s tem naju prezivljaji.. no do takrat mi nima kdo kaj za rečt in očitat...to je najino zivljenje in pač tko je....vem da bi starsi radi da bi imeli perf. zivljenje dosti boljse od njihovih ampak v tem času kot je sedaj je tp zelo tezko...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
27.12.2010 15:31:13   
Anonimen
Angelina ja tako je bilo pri nas, samo da ni tašča bila niti sposobna sploh kaj povedat. Cela nosečnost ignoranca in tako je tudi zdaj. Najstarejšega vnuka z druge strani, ki je center njenega življenja pa že kliče in tast tudi) po imenu mojega moža.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
27.12.2010 15:53:30   
*miska.mcc*

Angelina ja tako je bilo pri nas, samo da ni tašča bila niti sposobna sploh kaj povedat. Cela nosečnost ignoranca in tako je tudi zdaj. Najstarejšega vnuka z druge strani, ki je center njenega življenja pa že kliče in tast tudi) po imenu mojega moža.

bolano! ce prav razumem. user posted image se pravi, da svojega vnučka klice po imenu svojega sina?user posted image

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.12.2010 16:26:48   
Anonimen
Ja miška, prav razumeš.

(odgovor članu *miska.mcc*)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
27.12.2010 23:09:59   
Anonimen
V prvo so se vsi kr veselili. Čeprav so bili tudi negativni odzivi. Ampak se nekako nisem obremenjevala z tem.
V drugo sedaj pa sva tašči in tastu povedala pa ni blo od začetka nobenega odziva. Ne da je ok in ne da ni ok. Skratka nič. Tašča se je obnašala kot, da ni nič. Pa sploh nisem debatirala.
Moja mama tudi ni mela nikakeršnega odnosa do druge nosečnosti.
Na trenutke sem imela občutek kot, da se samo mi2 veselima tega otroka. Ampak mi je bilo čisto vseeno in mi je še zdaj.
Pri moji mami pa sem en čas vse skupaj prenašala. Zadnjič, ko pa mi je napolnila kapo pa sem ji povedala kar sem ji imela. Sedaj pa sploh ne debatiram več.
Meni je čisto vseeno če je komu všeč ali ne.
Otrok je moj in sama ga bom imela dovolj rada za vse!!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
28.12.2010 0:00:58   
Anonimen
Avtorica posta...vidim, da si doživela napol mlačen odziv. No, vsaj zelo negativen ni bil, česar si se bala! Zdaj pa se ne obremenjuj več z njimi in uživaj v svoji sreči!
Kar pa se tiče moje tašče, pa je to le ena izmed njenih številnih cvetk. Ravno danes mi je moj najdražji potožil (po tem, ko je spet izvedel za eno njenih spletk) da se sprašuje, ali se v njeni glavi dogaja neka fikcija, ki jo vzame za resnico, ali je resnično nekdo lahko tako spletkarski in pokvarjen. Žal je tekom svojega premlevanja prišel do zaključka, da je očitno slednje, se pravi spletkarska in pokvarjena. Hudo je, ko mora otrok o svoji lastni mami sprejeti kaj takega.  Mi je hudo zanj in za najine otroke, ki bodo živeli z vedenjem, da eni izmed babic pomenijo le občasno sredstvo v svojih spletkarijah.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
13.1.2011 12:39:27   
škrpijonka
Moja mama je non stop težila kdaj bom zanosila, kaj čakam, tako da naslednjič ko je spet začela s tem po telefonu sem se začela sam smejat in je bila zelo vesela, prav tako oče in takoj da naj pazim nase.

Živim z taščo in tastom in sem študirala kako pa njima povedat. Moj je rekel, da naj jima kar jaz povem, ko sem mu rekla da naj on pove.

In eno nedeljo ležim na kavču, pa me tašča sprašuje da če bi šla na neko prireditev in jaz da se mi ne gre in da sedaj bom itak zmeraj manj hodila okrog. Ona takoj ja kaj pa narobe, jaz pa v semh in rečem nič samo noseča sem. Dobila je en ogromene nasmešek in rekala kako lepo, potem pa takoj koliko časa, da je vesela in bla bla bla. Potem sem pa še šla do tastav, da nebi bil užaljen, smo meli ravno koline in je nekaj meso pospravljal in nekja se pogovarjava, pa rečem ja saj drugo leto bo pa kar nekaj sprememb, pa on ja kakih pa. Jaz njemu nono boš on pa v smeh in tipično za njega joj bomo morali še enega pujsa naročit.

V službi so pa tudi vsi bili zelo veseli.

Svet je takšen, kakršnega hočemo videti ... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
14.1.2011 10:13:11   
Taddy78
IZVIRNO SPOROČILO: butt3rfly

živijo....

Bi se kar podpisala. Se vidi da vam je nekaterim vse prinešeno na pladnju, da imate čas razmišljati o tako nepomembnih stvareh user posted image .
No saj ne rečem, moj tast je jokal ko sem mu povedala da pričakujemo, moja mati tudi bila cela happy, tašča pa mi je rekla, češ, kaj bodo drugi rekli, kot da smo v praveku...user posted image

Sedaj se za drugega otroka trudiva že 5let in ko nama bo (če nama bo) uspelo, mi je pač vseeno kaj si bo kdo mislil in rekel...

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Nogomet.
пеперутка16

Za koga navijate na EURO 2024?

Slovenija. (73%)

Srbija. (0%)

Italija. (0%)

Španija. (0%)

Gruzija. (18%)

Nemčija. (9%)

Število vseh glasov: 11

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!