Naja31
|
Ena izmed mojih sodelavk je pred leti (cca. 10 let nazaj) imela resne psihične težave. Takrat mene še ni bilo tu v službi in zgodbe ne poznam najbolje,ampak kakor sem razumela je pod pritiskom enega velikega in obsežnega projekta, ki ga ni končala v roku, nekoliko »popustila«. Posledica je bila,da je bila dalj časa na bolniški, nato je bila nekaj časa na drugem delovnem mestu. Vem tudi,da je hodila na neke terapije. No, in zdaj se zgodba ponavlja. Ne vem kaj je vzrok, samo v tem času,ko sem jaz odsotna zaradi porodniškega dopusta,se je ona skregala z vsemi, in to resno, ne samo pričkala. Začela je slabo opravljati svoje delo, zavrača vse dodatne naloge (ker je ona sama ocenila da ima preveč dela, pa se vsi sprašujejo kaj sploh dela).Zadeve so šle tako daleč,da šefi resno razmišljajo o ukrepih zoper njo. Meni se pa ona smili, ker se mi zdi, da njeno obnašanje ni posledica neke zlobe, ampak bolj odraz njene notranje stiske. Stara je 40 let,samska, nima partnerja, ima mamo,ki živi na drugem koncu Slovenije.Ima eno sestro. Tudi nekih pravih prijateljic nima,kot sem ugotovila.Drugače je fejst punca, in vem, da bi se ji svet sesul, če bi zdaj ostala brez te službe. Ker do zdaj je služba bila njen svet. No, dokler ni ugotovila, da je preobremenjena in je šla v drugo skrajnost. Medve sva se vedno dobro razumele. A ji lahko sploh kako pomagam? Kaj mislite? Pogovor z njo ne vem če bi bil učinkovit, saj je ona popolnoma prepričana v svoj prav in ne popusti niti za milimeter. Ampak ne vem če se zaveda resnosti situacije, da lahko celo izgubi službo.
|