|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako pomagati
5.4.2006 20:16:00   
Anonimen
Pišem anonimano ker se ne gre zame ampak za družino ,ki jo sploh ne poznam dobro.Namreč moja sodelovka se mi je zaupala in je čisto obupana stara je 26 let a ima sestrico ,ki je stara 6 let njuna mama je težki alkoholik in otroke zelo zanemarja sploh najmlajšouser posted image vedno je pijana in jo ščuva proti sestri ,ki bi pa vse dala zanjo . Mama si je celo hotela nevem kolikokrat vzeti življenje ta vikend si je celo žile rezala in mala vse to gleda ,njun oče je cele dneve v službi ,da lahko preživlja družino in po mojem si tudi malo zatiska oči pred resnico. Moja sodelovka je doma iz ptuja a študira izredno v ljubljani ima tudi redne dohodke ,ker je redno zaposlena.In danes pride v službo čisto objokana ,ker je klicala domov a mala se baje sploh noče z nobenim pogovarjat že 3 dni od kar je ta moja sodelavka odšla od doma (čez vikend gre večinoma domov ,da je vsaj takrat z sestrico).No jaz sem ji svetovala da vse skupaj prijavi na socijalno ,ker očitno je vsem čisto vseeno za malo in mamo veselo podpirajo pri njenem pijančevanju.Zdaj pa jo zanima al ima ona kake pravice da bi začasno skrbela za svojo sestro in ji nudila normalno življenje.KAJ NAJ NAREDI PROSIM POMAGAJTE !!!!user posted image user posted image user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako pomagati
5.4.2006 20:31:35   
Anonimen
Ja, seveda da ima pravice. Naj gre na socialno povedat, kakšne razmere imajo. Po moje bodo mamo potem prepričali, da se bo šla zdravit in te tri mesece bo ona skrbela za punčko. Potem, ko bo mama kao ozdravljena (vsaj nekaj časa), bodo pa videli, kako naprej. Torej po moje mora na center.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
5.4.2006 21:10:59   
lelaval
Jaz bi dala prijavo na CZD ne glede na to, da je to moja mama. Kaj pa bo iz njene sestrice, če je priča takšnemu življenju lastne matere. Starši so otrokom vzgled in njihovi idoli.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.4.2006 22:15:14   
Marogica
JOj, sta pa res ubogi-kar obe, predvsem pa ta mala, ki je še otrok. TUdi jaz bi šla na njem mestu na CSD in povedala, kakšno situacijo imajo doma, tam pa ji bodo tudi konkretno povedali, kakšne so njene možnosti v zvezi s sestrico. Upam, da se bo stvar čimprej uredila in to predvsem v dobro punčke.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.4.2006 23:00:44   
m jana
Jaz sem vso svoje otrostvo zivela tako, v druzbi alkoholiziranih starsev, pa se ni niti en najdel, da bi nam otrokom pomagal! Smo mislili da je to pač nasa usoda in da tako mora bit!
Joj sem jezna, ko vidim da eni še pomišljajo kaj bi naredili!!!!user posted image
To je njena dolžnost, namrec da gre na CSD! Ce ji kaj pomeni tista puncka bo šla!
Punčka si sama ne more pomagat!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.4.2006 23:32:10   
jasnika
tud jaz izhajam iz družine alkoholikov in odvisnokov-na srečo sama nisem ne eno ne drugo, moje mnenje je da naj tvoja prijateljica čim prej gre na socialno, pa mama gor al dol, mislim da tud oče ni kaj prida-pa brez zamere, saj kakšen oče pa je ko pusti 6 letno hči v takšnih razmerah, pa denar sem al pa tja.mogoče sem malo prestroga ampak še predobro vem kakšne posledice pusti alko na otrocih, mogoče če še ne sedaj ko je tako manjhna pa zagotovo kasneje.
KAR POGUMNO NA SOCIALNO IN SESTERCA JI BO VEČNO HVALEŽNA, TI PA TUD LEPO POGUMNO SVETUJ KOLEGICI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
LP

(odgovor članu m jana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.4.2006 10:26:16   
Nixxon
Socialna.

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.4.2006 10:37:59   
Anonimen
Deklico naj takoj vzame k sebi, obenem pa tudi sproži zadevo na CSD (ki so itak nesposobni, ko gre za take konkretne primere)...

(odgovor članu Nixxon)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
6.4.2006 10:42:09   
Anonimen
Ja saj tej moji sodelavki je čisto vseeno za starše samo ni sigurna če  bi res lahko malo sestrico ona dobila k sebi in skrbela za njo .Kar se tiče pa očeta je pa itak že obupala ,ker mama bi lahko edino pristala v psihijatriji pa oče tega ne dovoli raje vse mirno gleda in se utaplja v delu.Hvala za vaše odgovore jaz bom pa probala pametno svetovati kolikor bom lahko.                                     Za vse vas pa user posted image in čuvajte svoje maleuser posted image ..user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nixxon)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
6.4.2006 11:12:34   
wanabe
Deklico naj vzame k sebi, neglede na karkoli. Ona jo lahko zaščiti in to mora storiti. Pa takoj na CSD.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.4.2006 12:06:19   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
samo ni sigurna če  bi res lahko malo sestrico ona dobila k sebi in skrbela za njo .

Ja res sploh ni nujno, da bi jo ona dobila k sebi. Najverjetneje jo bi dobila kakšna rejniška družina. Če je res, potem je to bolje kot sedaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.6.2006 17:16:24   
Anonimen
jaz poznam tudi en tak primer, mama alkoholičarka, sestra je zaprosila za skrbništvo in rejništvo in so ji ga dodelili, pod pogojem da je zaposlena. Zdaj že več leti skrbi za tamalo, ki ni več tako mala, ima 16 let, sestra pa 31. Dobiva tudi neko denarno pomoč, tako da se imajo zdaj 100x bolj kot prej.

Mama pa seveda še veselo pije dalje user posted image

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Zgaga med nosečnostjo?
Matejčika

DA (64%)

NE (36%)

Število vseh glasov: 216

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!